Buitenland RONDOM de DELTA

 

Sneem River Lodge

                                                     Sneem River Lodge

Een tijdje geleden kwam ik in contact met Frans van Assen. Frans heeft in Sneem (Ierland) een “Bed & Breakfast” en wilde eigenlijk wat extra’s eraan toevoegen en wel de sportvisserij. Vroeger was Ierland een echte topbestemming maar in de loop der tijd verwaterde dit wat. Frans wilde er graag een nieuwe input aangeven en nodigde mij eens uit om eens te kijken wat de mogelijkheden waren.

Lees verder.

 
Noorwegen 2007 Team de Tobbe
 

Bijna een jaar hebben we er weer op moeten wachten, bijna omdat we besloten hadden voortaan in augustus te gaan i.p.v. september dus mochten we nu drie weekjes eerder vertrekken om Noorwegen onveilig te gaan maken, de doelstelling dit jaar was om minimaal net zo veel soorten te vangen als het vorige jaar, toen hadden we er 16, of nog beter dit te verbeteren, verder zou het gewicht van de kampioensvis wel iets hoger mogen.

 

Lees verder.

 
 
 
Denemarken 2007

Hallo visvrienden

Dit jaar op vakantie geweest in Denemarken. We hebben gekozen voor de regio Djursland. Mede omdat we de ervaringen van Dennis op de site hadden gelezen leek het ons een mooie omgeving waar ook een visje te vangen is. Uiteindelijk zijn we in Fjellerup / skovgarde terecht gekomen waar we een huisje hebben gehuurd op zo’n 250 meter van het strand aldaar.

klik op de foto.

 

 
 
Greena 2007

Een verwaaide visvakantie.

Zoals elk jaar ga ik met een paar van mijn visvrienden richting Denemarken om daar te gaan zeevissen vanaf de zeer mooie oevers. Zoals de voorgaande jaren hadden we opnieuw gekozen om een huisje te boeken bij Novasol vakantie reizen in Tilburg.

Lees verder.

 
 
Grena Denemarken
 

Grena Denemarken, Dennis, Toon en Antwan gingen deze maand weer op verkenning uit. Deze topstek ligt half in Denemarken en is prima haalbaar met de auto in ongeveer 12 uurtjes rijden.

 

Lees verder.

 
 
Azoren
 

Nieuw vangstbericht uit de Azoren. Kees brengt verslag uit van zijn visvakantie.

Lees verder.

 
Langeland - Denemarken
 

 

Peter Schuurbiers brengt verslag uit over zijn vakantie in Denemarken. Deze keer reisde hij af naar 1 van de mooiste stekken van Denemarken en wel Langeland.

 

Lees verder.

 
Risor Zuid Noorwegen
 

Wij zijn met 2 families naar Zuid Noorwegen op vakantie geweest van 17 juli tot 6 augustus 2005.
Hier is het verslag van de 3 weken die we daar hebben doorgebracht, het is een verslag van de keren dat we er gevist hebben en van enkele trips die we hebben gedaan.We hebben de 3 weken doorgebracht op een camping vlakbij Risor.


Lees verder.

 
Wat heb je nodig om in Noorwegen te vissen
 

Deze vraag krijg ik regelmatig van mensen die daar op vakantie willen gaan. In dit stukje ga ik wat dieper op het materiaal in wat je echt nodig hebt, zoals hengels, reels en molens en natuurlijk met welke kunstaas. Ook natuurlijk aas is van groot belang en soms is dat nog beter dan het kunstaas, maar een combinatie is vaak heel goed.

Lees verder.

 
Skarnsundet Fjordsenter
 

Skarnsundet Fjordsenter ligt aan de visrijke gronden van de Trondheimsfjorden in Noorwegen.Door de ligging van het senter is alle visserij mogelijk ongeacht het weer. De locatie is onderdeel van P&S visreizen en hengelsport en wordt dan ook door deze aanbieder verzorgd. U kunt dus bij P&S voor deze accommodatie terecht die zeer de moeite waard is.

Lees verder.

Vistrip naar Noorwegen door Peter de Crom
 

Vakantie in Noorwegen

1 Mei vetrokken naar Noorwegen, een dikke 6 uur rijden naar Kiel en met de boot van Color Line overgevaren naar Oslo (19 uur varen) waar we anderdaags nog 6 uur voor de boeg hadden voor de laatste 360 km rijden naar Mundal. Via de E16 richting Hønefoss en vlak Eri de rijksweg 5 naar Sogndal waar het pondje over de ?rdalsfjorden genomen moest worden van Fodness naar Mannheller.

Lees verder.

 
Vistrip naar Noorwegen door Leo
 

Na twee jaar te hebben gespaard voor een vis trip naar Noorwegen was het dan eindelijk zover.
Met tien mensen zijn wij vertrokken vrijdag ochtend 20 mei 2005 om 02.00 uur vanuit Zierikzee aanwezig waren Marcel Yzenbrandt, Kees Stoutjesdijk, Arjo Baart, Theo Heykamp, Jahan Heykamp, Johan van der stappen, Johan Rombouts, Leo Stoutjesdijk, en natuurlijk de twee geweldige vrouwen die voor de catering zorgden Janny Heykamp, Cokkie Slagboom.

Lees verder.

 

 
Op herhaling in Noord Oost Jutland door Antwan
 

Op herhaling in Noord-Oost Jutland – deel 2

Zoals beloofd zou ik ook een deel van het verslag maken over onze reis naar Denemarken.


Lees verder.

 
Op herhaling in Noord Oost Jutland
 

Op vrijdag 13 Mei vetrokken we met vier mensen richting Denemarken in het gebied(Noord Oost Jutland) waar we vorig jaar ook hadden verbleven. We waren dit jaar van plan om eens te kijken of de vangsten nog steeds zo spectaculair waren als het jaar ervoor. We hadden zelfs het zelfde huisje bij de firma www.novasol.nl geboekt omdat dit zo goed was bevallen. De gebieden die we zouden gaan bevissen bestonden uit Bonerup strand , Gjerrild Klint en Grena. Het was ook de bedoeling om verschillende soorten aas eens grondig uit te gaan testen zoals messchelpen van het bedrijf Seafarm en het gulp aas van Berkley. Verder hadden we Belly Boat vissen op het menu staan.

Lees verder.

 
Sportvissen in Turkije
 

Sportvissen in Turkije. Hans Buur neemt u mee naar zijn vakantie. Hij kon het als sportvissers niet laten om toch een hengeltje uit te gooien. Bovendien ving hij een zeer mooie vis, want kijk maar naar eens de kleuren die deze vis heeft.

Lees verder.

 
Superstek in Denemarken
 

Vandaag neem ik u mee naar een visstek die vrij onbekend is bij de meeste kantvissers. De plek waar ik het over ga hebben in dit stuk heet Gjerrild Klint en ligt bij het plaatsje Gjerrild.

Lees verder.

 
 
Visexpeditie Guatemala
Uniek verslag van Luc Van Gijsel, Fred Weyn , Toon De Jonghe en Peter Rosseels.
Hun zijn afgereisd voor een visexpeditie naar Guatemala en wel vissend op de Stille Oceaan.
Speciaal voor ons brengen ze verslag uit naar de bezoekers van Rondom de Delta.

Wij als Rondom de Delta danken hun dan ook voor dit unieke verslag.

Lees verder.

Vissen in Denemarken
De ideale visvakantie, bestaat die nog. Dennis Kusters neemt u mee naar 1 van de bekendste stekken van Denemarken, Grenaa. Grenaa is de ideale plek om samen met je vrienden of je gezin te verblijven. Lees verder.
Vissen in Noorwegen
Dit is wat bij veel vissers op hun verlanglijstje staat. Gelukkig ben ik er al een paar keer geweest en met succes. Als je eenmaal in Noorwegen bent geweest, dan ben je gelijk verkocht, niet alleen aan de vis vangst, maar ook door de adembenemende natuur. Noorwegen is werkelijk een paradijs voor de vissers, maar ook zeer zeker voor het hele gezin lees verder
Op "safari" in Canada, Bob neemt u mee naar de St Lawrence.......
Altijd al eens op karper willen vissen in het buitenland ? Bob van den Meiracker, levensgenieter en pionier van het eerste uur is uw gids in Canada. Zijn jarenlange kennis van het land en ervaring met de karpers daar staan garant voor een ongekende trip die u niet snel zult vergeten. Laat u verassen door de mogelijkheden die Canadian Carp Safari u biedt en droom weg naar het onbekende...

 

P & S Visreizen en Hengelsport