Vangstberichten RONDOM de DELTA

 

 

uw vangstbericht hier met of zonder foto

mail naar roofvis@rondomdedelta.com

SPONSORS
 

Rondom de Delta wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsors.

See Fish Hengelsport
Janpeter Hengelsport
hengelsport v Maldegem
Sportvisserij Hoogerwerf
'T Anker
Harm Nuis Hengelsport  

 

Wilt u ook sponsor worden, mail dan naar c.marijnissen@rondomdedelta.com

 

Abonnement Beet

 

 
Vraagbaak bij Rondomdedelta
 

Roofvis Dennis Kusters

Roofvis Antwan Claasen

 
 
www.rondomdedelta.com

Vangstberichten roofvissen roofvis@rondomdedelta.com

Mick

Hoi vissers,

Na bijna 8 maanden revalidatie en binnen zitten en vooral verveling uit verveling me weer een autoke en wat visgerei aangeschaft om proberen mijn hobby het kunstaasvissen te hervatten. Het meeste visgerei kocht ik bij diverse sponsors zoals bij vanderpoel-robbyfish-fishing-direct enz... pfff de zomervisserij op het zoute laat nog op zich wachten zeker na deze lange koude winter, dus dan maar in afwachting op de snoekbaars in de haven achter mijn hoek. Hiervan verwachte ik ook niet veel momenteel uit ervaring, dit jaar zal het op deze stekken ook wat later beginnen en tegen dat ze goed te vangen zijn is het inmiddels gesloten tijd...ach ja gewoon proberen en we zien wel wat eruit wil komen de komende weken ondertussen kom ik er weer in en tegen dat de eerste gepen-makrelen-zeebaarzen arrivéren sta ik weer op scherp !! vismaat jack nog effe goeidag gezegd aan zijn werk en later kwam vismaat Mario nog effe een lijntje meegooien over de vangsten kan ik kort zijn, voor zover ik kon zien niets zien bovenhalen wat betreft baars-snoekbaars toen ik er was van de ochtendvissers kreeg ik te horen dat er 2 kleintjes waren gevangen...ook geen vetpot dus.
Morgen misschien eens gaan proberen in de vroege ochtenduren of late avonduren.

Dat het maar snel half april is en wat warmer wordt, kunnen we met de vismaten ons jaarlijkse onderlinge wedstrijdjes beginnen ''om ter eerste een zilveren speer vangen'' en de andere wekelijkse titel van ''den beste''   ;-) 

Groetjes
Mick

Jack

Hoi Sportvisser,
Vanochtend vroeg uit de veren, ik had met vismaten Mick en Mario afgesproken om nog een keer te gaan snoekbaarzen.
Het was ellendig lang geleden dat we nog een keer met z’n drieën uit vissen konden, Mick maakte zo’n beetje zijn come-back vandaag na vele maanden revalidatie. Het was dus ongeacht de vangst al een geslaagde dag bij aanvang! Mijn tweede worp was raak, een snoekbaarsje van een cm of 40 kon een Culpritt Salt&Pepper niet zomaar laten voorbij gaan, even later gevold door een felle baars.


Herschaalde kopie van SDC10770 (2).jpg

Herschaalde kopie van SDC10771 (2).jpg

Toen een drijvende hijsbok onze stek kwam halen (het ponton waarop we stonden te vissen ) gingen we naar een volgend stekje op vijf minuutjes wandelen. Ook hier mocht ik openen met een snoekbaars, een mooie vis deze keer. Ook mijn maatjes kwamen hier los, Mario tikte al snel een ondermaats snoekbaarsje van de grond met een Delalande GT9 shad.

Herschaalde kopie van SDC10772 (2).jpg

Herschaalde kopie van SDC10774 (2).jpg

Ik zei al eerder dat Mick zijn come-back maakte vandaag, wel, voor mij leek het net zo, ik denk dat ik meer materiaal ( lees jigheads&shads ) ben verloren tussen bodem en andere obstakels dan dat ik vissen gevangen heb, de routine moet er duidelijk nog terug inkomen. Mick viste met een nieuwe molen vandaag een Daiwa hupperdepup?, Branzino?, ( echt wel een mooi ding zeg ) en ving er gelijk enkele  vissen mee. Ook ik kon nog enkele mooie rovers in het landingsnet laveren, met een eindscore van 6 vissen, één baars en vijf snoekbaarzen, was het voor mij een bewogen ochtend. Mario kon helaas geen aanbeten meer verzilveren, Mick had drie snoekbaarzen waarvan één mooie.


snoekbaars 27.03.2010 002.jpg

snoekbaars 27.03.2010 004.jpg

Na het vissen gingen Mario en ik nog “ even “ langs bij Van der Poel te Yerseke. Mario had nog wat klein spul nodig en bovendien mocht hij zijn herstelde Twin Power 4000FC afhalen,… Ik hoor vaak klagen langs de waterkant en op de fora die ik bezoek over de service die Shimano biedt, wel,…
Mario was afgelopen zeebaarsseizoen met zijn volle gewicht op zijn zo goed als nieuwe molen gevallen, zelfs een Twin Power is niet havenarbeider proof en dusdoende was de molenvoet verbogen. Afgelopen woensdag deed ik de molen binnen bij Henk en kreeg VRIJDAG!!! telefoon, hoi Jack, als je wil, je molen is hersteld hoor!!!, onnodig te vermelden dat wij wel tevreden zijn van de dienst na verkoop van Shimano, of was het die van Van der Poel? J

Groetjes, Jack

Antwan

Hallo,
 
Lang geleden dat ik berichtjes heb geschreven dus dat werd wel weer eens tijd...
Gisteren eerst een bezoekje gebracht aan hengelsport van der Poel. Had er via Mick en Jack al aardig wat over gehoord dus ook zelf maar eens gaan kijken.
Na wat rond gesnuffeld te hebben bij de rekken met kunstaas kon het niet laten om met een een nieuwe molen weer naar huis te gaan.Vandaag dus maar eens kijken of er op mijn favoriete polderwatertjes alweer gesnoekt kon worden. Ook meteen mooi gelegenheid om het nieuwe materiaal uit te proberen.
Helaas waren een aantal goede stukken nog teveel begroeid met allerlei waterplanten waardoor er nog niet echt te vissen viel. Maar op een van de open stukken wist ik toch een snoek van 85cm te pakken die na de foto weer mocht zwemmen!

 

Groetjes, Antwan

 

Mick

Hallo vissers,

De eerste 15 dagen van februari maar zéér weinig op de roofvis gaan vissen. pff het loopt niet van een leien dakje en het weer zit niet mee, de vriestemperaturen zouden achterwege moeten blijven en vooral meer zonuren zodat het water eindelijk wat warmer kan worden.
2 dagen 1 uur gevist rond schemering, niets nougatbollen.
Vandaag 15 februari een 4 tal uur gevist op verschillende stekjes, loodkopjes in verschillende gewichtjes en kleuren, gulp alive minnow shads, minnow grub en de verschillende culprittjes geprobeerd. Geen enkele tik verkregen zelfs de aalscholvers kwamen zonder buit boven, dus dan weet je meer dan genoeg en dan is het meestal de vraag; zitten ze er niet of willen ze niet??
Hopelijk weldra betere temperaturen zodat de vangsten ook weer gaan stijgen!!

Groetjes Mick

Mick

Hoi vissers,

Tijdens de maand januari amper 15 uren op de roofvis geweest verdeeld over vier korte visdagen, de winter is ook een pak kouder tegenover de vorige jaren en dat merk je gewoon aan de magere wispelturige vangsten hier in de haven.'t is dus wreed kalm wat betreft baars-snoekbaarsvangsten en je moet heel wat doen om een visje te kunnen strikken. Er valt dus weinig te melden en ben ik ook snel uitgeschreven met dit vangstberichtje!!

Zodra de temperaturen weer gaan stijgen, worden de vangsten ook weer beter, maar zoals je op de foto kan zien is het volgens collega-roofvisser Luc die ik regelmatig tegenkom nog niet direct morgen zomerweer dit te zien aan zijn baard die met de week langer word. ;-)

Groetjes Mick

Mick

Afsluiter 2008,

De laatste 11 dagen alle moeite gedaan om nog wat eindejaarsbaarzen-snoekbaarzen te kunnen vangen wat natuurlijk niet makkelijk zou worden zoals voorspeld was in mijn vorig roofbericht. Telkens er een twee tot vieruren visdagje van gemaakt, voor de vrieskou intrad was het nogal redelijk om aan een vis(je) te geraken ook al was het hard werken om er een bijtlustige te kunnen vinden en verleiden ver uit de kant.

Van zodra de wind uit het noord-oosten kwam en de temperaturen onder nul zaten was het afzien van de kou met mijn rug met tussendoor 2 dagen moeten platliggen. De roofvissen hadden ook last van iets denk ik? Want het was hopeloos mager te noemen, 't was net of ik in een lege bokaal pekelharing zat te vissen waar je nog enkel wat groene takjes (beplanting) kon uitvissen. !! zéér weinig vis dus en twee nulvangsten. Zo dit was de laatste van het visjaar 2008 voor mij met hopende dat de temperaturen snel iets omhoog gaan in 2009!!

Groeten Mick

Mick

Hoi vissers,

Het vet is van de soep hier in de haven wat betreft de wintervisserij op het zoute meestendeels komen er nu botjes en een enkele gul boven, van wijting en steenbolk bijna geen spoor meer en er wordt nog maar weinig steur gevangen aan de kant van de schelde met de kruisnetten door vissers. Dus maar op de snoekbaars gaan proberen met het kunstaas, afgelopen week 4 keer een uur of twee-drie op stap geweest. pfff 't was een heel pak minder dan de week ervoor en mocht blij zijn met het weinige dat ik kon strikken.

 

 

 

Toch weer met een duizendste geluk een bijvangst gehad op de gulp alive shad met visfladder namelijk een verdwaalde steenbolk die op de dokken vooraan zat waar het toch al zoeter is door het binnenkomend water van het albertkanaal. Voor de rest een paar schamelijke snoekbaarsjes en baarsjes. Voor de komende twee weken ziet het er ook al niet rooskleurig uit. Het gaat weer kouder worden en twee verlengde weekends waar bij er dan zo goed als geen scheepvaart is te vinden waar wij het toch soms moeten van hebben als roofvisser op sommige stekken om aan vis te komen deze periode. We kunnen niet meer doen dan te gaan proberen want met thuis te zitten heb je nog minder...

Groeten Mick  

Mick & Luc

Hallo vissers,

Donderdag 11 vrijdag 12 zaterdag 13 december nog eens een paar uur op de snoekbaars geweest in de haven, het is niet zo als vorige jaren met de vangsten en aanbeten deze periode op onze stekken. Ving de vorige laatste roofvisdagen wel telkens een paar vissen maar niet groter dan een 50 tal cm, 't was vorig jaar een zachter jaar wat het weer betreft, dit is wel te merken aan de baars-snoekbaars die zich geheel anders gedragen, komen moeilijk aan de kant en zijn zo weer naar het diepere ook de aanbeten zijn niet echt denderend te noemen, pakken heel voorzichtig en zijn meestal gehaakt in het lipje met de nodige missers en kwijtspelers.

Als je een misser had liet deze de plastieken shad gewoon links liggen, tevens zijn ze op 2 goede stekken aan het baggeren en de kademuren aan het vernieuwen helaas maar die mooie bodemstructuur met de ruggen en vis is er niet meer voor een geruime tijd. Nu ging ik het nog eens met de 10cm geurige gulp alive minnow visjes van berkley proberen waar ik eerder al succes mee had en ging ik ook nog een ander aas van gulp saltwater proberen wat ik nog niet had gekocht, de pre-cut stripz: dit zijn mooi uitgesneden met een stevige textielstructuur visfladders in verschillende kleuren van 4cm lang en 1cm breed met een geweldig haring geurtje ingetrokken ook weer 100% biologisch afbreekbaar.

De geurige visfladder prik ik mee op de jigkop van de geurende shad om een extra geurspoor te trekken zodoende de vissen misschien wel sneller zouden bijten, lekker mis dus 't was even hard werken dan met de gewone shad en toch zat er zeker een groot verschil in.

 

De aanbeten waren fenomenaal hard te noemen, allemaal bleven ze hangen diep tot zéér diep geslikt, ving ook weer wat grotere exemplaren tot 67cm, éénmaal het aas gezien-geroken-of-gemist ze bleven volgen tot ze het hadden, de kleur chartreuse was favorieter dan de smelt kleur. Donderdag en vrijdag in vergelijking met Luc ving ik iets grotere vissen en meerdere zonder misser, bij Luc ging het iets minder goed en miste er wel een paar op de gewone shads. Zaterdag mooi weer maar je mocht niet lachen of je bek bleef zo staan van de ijskoude snijdende wind ;-) en was de minste dag van al, Luc kreeg geen enkele beet, ik kon er toch een paar strikken, regelmatig kwam luc kijken naar het geurig shadje met fladdertje en zei '' ja het zal wel aan het geurtje liggen dat jij beet krijgt en ik niet''. 

Normaal vis ik altijd met de culpritt-shad die bijna altijd wel vis aan de kant brengt maar in moeilijkere periode's zoals deze heb je toch een extraatje nodig om de grotere vissen te kunnen verleiden in dit geval geurstof dat zijn werk wel doet. Het is niet van het goedkoopste aas maar er zit verschil in en toch de moeite om het in de winter meerdere keren te gebruiken tegenover in de zomer dan zijn de roofvissen veel actiever dat ze zelfs aan zilverpapier te vangen zijn en je het dit duurdere kunstaas niet echt nodig hebt. Deze visfladders ga ik zeker ook proberen in het voorjaar op de botten als het moment van de zeebliekjes aangekomen is en op de geep ga ik ze ook proberen omdat deze fladders zijn mooie vorm blijft behouden er lang mee kan vissen tegenover een vers stukje visfladder dat al snel doorscheurt of smoelen begint te trekken na enkele worpen. Meestendeels doe ik aan catch & release wat snoekbaars betreft en heel miniem neem ik er eens een paar mee zoals vrijdag. Vangst ? Mag zeker niet klagen tijdens deze koude winterdagen heb er mooie en meerdere baarzen-snoekbaarzen weten te vangen afgelopen dagen. Volgende week nog eens op het zoute proberen met het feederke.

Groetjes Mick & Luc

Mick & Luc

Hoi vissers,

Zaterdag 6 en zondag 7 december nog eens op de snoekbaars geweest telkens een 3a4 uurtjes. Zaterdag men handschoenen vergeten, gelukkig kom ik Luc wel altijd hier of daar tegen, deze reddende engel had er 3 paar bij en mocht ik een paar lenen wat toch al een opluchting was en meteen een stuk warmer aanvoelde, heel de tijd met de spinhengel in de hand bij dit weerbeeld is geen lachertje voor de handen.

Wat betreft de vis ? 't was weer hard werken om aan een schub te komen, beter weinige vissen dan geen vissen zeg ik altijd. We konden er enkele vangen geen grote hoeveelheden of kastelen van vissen vandaag.

Zondag wederom met Luc een paar stekjes afgedaan er zat een klein uurtje tussen dat we regelmatig beet kregen, daarna was het ook weer werken om aan een visje te komen, had ook niet echt zin om nog verdere stekjes af te schuimen tevens is de benzine ook niet meer zo goedkoop om heel de tijd van stek naar stek te rijden onze hobby is al duur genoeg. Toch weer een paar leuke uurtjes beleefd met Luc en wat viske's mogen landen van 't weekend.

Groetjes Mick & Luc

Dennis

Het werd weer eens tijd!

Sinds dat ik in Purmerend woon is mijn teller van meterbakken een tijdje stil blijven staan. De eerste meterbak die ik hier zo 1,5 jaar geleden ving was 103 cm lang en die wist ik te vangen op de ringvaart. Sindsdien heb ik vele snoeken gevangen maar vaak net geen meter lang. Waar ik eerst woonde was ik een beetje erg verwend geraakt omdat ik in al die jaren ervoor al meer als 50 meter snoeken heb gevangen. Maar ik wist dat het vroeg of laat hier ook wel weer eens zo gaan gebeuren, het was een kwestie van tijd en geduld!

Zaterdag ochtend 6-12-2008 had ik afgesproken met een visser bij mij uit de buurt waar ik al wel vaker mee ben mee geweest. Ik had zelf voor gesteld om naar het Twiske te gaan omdat ik vind dat je hier meestal mooie vissen vangt. Het is een ontzettend mooi water maar wel erg moeilijk om een vis op te vangen! We gingen deze dag op de manier vissen die mij het beste ligt en dat is met de bellyboot. Na wat gedoe om mijn vismaat zijn waadpak aan te krijgen konden we eindelijk beginnen deze ochtend. Het was schitterend weer en blad stil op het water, beter konden we het niet hebben.

Ik had een locatie op het oog waarvan ik dacht dat daar wel eens een dikke big zou kunnen liggen. Na een stukje te hebben gepeddeld kwamen we aan op deze stek. Ik wist van de vorige keren dat het behoorlijk diep was waar we zouden gaan vissen( Zo 8 a 10 meter). Mijn keuze in mijn kunstaas tas viel dan ook op een zware snel zinkende plug, oftewel een Bil Lewis ratel plug. Ik wierp deze plug richting het dieper stuk en ging zelf op zo 3 meter diep liggen. Na een aantal worpen te hebben gedaan kreeg ik een immense dreun op mijn stokje en wist hoe laat het was....

Ik riep mijn maat en zei direct tegen hem dat dit wel eens een mooie zou kunnen zijn. Dit kwam omdat ik duidelijk zijn kop voelde schudden en dat zijn bijna altijd grote vissen. Na een stevig gevecht te hebben geleverd kwam er een witte vlek naar boven en opdat het water zo helder is zie je dat al snel. Mijn eerste inschatting was een 90 cm vis maar dat moest ik snel bij stellen naar een meter. Ik zag namelijk een dikke brede rug wat mijn vermoeden was dat deze de meter zou passeren.

Voorzichtig probeerde ik de vis naar de kant te krijgen want zou vis in een belly boot te krijgen valt niet mee. Eenmaal aan de kant te zijn gekomen leverde hij nog de nodige strijdlust en gaf zichzelf nog niet gewonnen. Maar uiteindelijk kon ik hem netjes onthaken en meten. Het resultaat was 102 cm en een schitterend plaatje van een vis....

Helaas bleef het hierbij voor deze dag, maar wat ik al zei vaak vang je hier niet veel maar wel mooie vissen en dat is ook gaaf dacht ik zo.

Op naar de volgende meterbak

M.V.G. Dennis Kusters.

Dennis

Een koud maar heerlijk visochtendje.

Zondagochtend om 0830 opgestaan om te gaan snoeken in Purmerend. Het was een koude ochtend waar regelmatig een vlok sneeuw uit viel. Dit keer niet met de boot of bellyboot maar gewoon vanaf de oever. De laatste tijd vis ik steeds vaker in mijn eigen regio op snoek.

Over het algemeen vang je hier altijd wel een aantal snoeken op een dag, maar deze vissen zijn meestal zijn deze niet echt groot te noemen.

Ik wilde gewoon een leuke ochtend hebben want heel veel tijd had ik niet vandaag. Ik heb deze ochtend 3,5 uur gevist en totaal 8 beten gehad waarvan 2 gemist.

Ik had slechts 1 echt klein snoekje van ongeveer 35 cm en de rest van de snoeken zaten tussen de 70 en 85 cm in. Ik vond wel dat de snoeken lekker dik in hun vel zaten en er gezond uit zagen. Wat mij wel op val is dat ik werkelijk in bijna alle slootjes in Purmerend nu zo beetje al wel een snoek heb gevangen.

De snoekstand is dan niet echt slecht te noemen dacht ik zo! Ik zie al weer erg uit naar de volgende keer en hopelijk is mijn vaste vismaat er dan weer bij…………..

MVG Dennis Kusters.

Mick & Luc

Hoi vissers,

Zaterdag en zondag een paar korte uurtjes in de haven op de snoekbaars geweest met zoals gewoonlijk de spinhengel en mijn favoriete shadjes (culpritt 7,5 cm).

Zaterdagnamiddag mij eerst door een massa volk moeten wringen met de auto want onzen heilige sint kwam weer aan in Antwerpen met de stoomboot. Vervolgens een stekje aangedaan wat niets opbracht, een stekje verder kwam ik Luc, een collegaroofvisser tegen.

Hier kwamen enkele baars en snoekbaarsjes boven. Vervolgens nog 2 stekjes bezocht tegen het schemeren op 1 stek was het niets op de andere kwamen er nog enkele prutsvisjes boven. Toen ik zei dit is mijn laatste worp bleek ik plots vast te zitten ? Na wat moeite doen kwam er iets los op de bodem en ging door de slip het topoog stond krom tot in het handvat, yes een kasteel van een snoekbaars voor iedere cm die ik won nam hij er twee terug. 'k riep naar luc of hij het schepnet wou halen maar helaas na een drietal minuten wist deze zich los te maken tot grote ergernis!! Wij hebben het al meermaals voorgehad net of je vast hangt en dan blijkt het een kasteel van een vis te zijn die nauwelijks van de bodem te tillen valt en regelmatig kunnen deze dan ook ontkomen na een gevechtje!!

Zondagnamiddag wederom met Luc een aantal stekjes afgedaan ondanks de zware bewolking bleef het gelukkig meestendeels droog. De vangsten waren vandaag nog iets slechter dan zaterdag en toen was het ook al niet de vette te noemen. Het bleef bij enkele baarzen en snoekbaarsjes. Gelukkig kunnen wij nog wat aflachen tijdens het vissen ook al zijn de vangsten wat minder!

Groetjes Mick en Luc  

Corné

Vandaag 15 november weer gaan vissen op mijn snoekstekje. Daar aan gekomen stond er een oude bekende van mij uit de zeeviswereld. Hij ving ook een mooie snoek, maar deze was wat aan de kleine kant, maar toch zo’n 70 cm. Na drie worpen was het bij mij ook prijs.

Na een stevige dril lande ik ook deze snoek. Zij was ruim 97 cm lang en was bijzonder zwaar. Na de foto natuurlijk terug in het water. Toen even wat gekletst en daarna weer verder. Diverse stukken afgevist, maar zonder resultaat. Eigenlijk zou ik het vandaag bij dit stuk water houden, maar aangezien dat het daar vrij stil was toch maar een ander water opgezocht.

Daar heb ik zeker 2 uur staan werpen, maar geen aanbeet gehad. Wel heel veel vuil in het water, want het is daar wat ondieper. Toen terug gewandeld naar de oude stek en daar ving ik ineens een brasem op de plug. Niet vals gehaakt, maar netjes in zijn bek (puur geluk natuurlijk).

Daarna nog een brasem, maar die was wel vals gehaakt. Toen ineens weer een flinke klap op mijn hengel, een fraai snoek van 90 cm had mijn plug gegrepen. Na op de foto zijn geweest weer terug in het water.

Kort daarna nog een baarsje en dat was het voor vandaag.

Corné Marijnissen.

Corné

Vandaag gaan vissen op 1 van mijn favoriete snoekstekken. Eenmaal aangekomen zag ik al een paar vissers bezig. Na wat hebben gepraat en de vangst even opgenomen (hadden 1 snoek gevangen) ging ik ook aan de slag. De snoek was goed aan het jagen, want soms sprongen ze bijna helemaal uit het water. Helaas lieten ze de plug links liggen, dus het was goed zoeken naar het juiste aasje. Na een tijdje verkaste ik naar een ander slootje en daar was het bij de 3 worp prijs. Een mooie snoek dook op mijn plug, maar helaas net voor de kant loste de snoek, maar ik heb hem gelukkig even mogen zien.

Een eindje verderop was het weer prijs, maar ook deze loste, waar het aan lag, ik zou het niet weten. Toen naar een ander slootje en daar had ik meer geluk. Ik ving daar eindelijk mijn snoek, al was deze wat aan de kleine kant, ik denk zo rond de 60 a 70 cm, maar toch was het er 1. na een foto natuurlijk lekker terug in het water, want zo hoort het. Daar nog wat worpen gemaakt, maar helaas geen aanbeet meer. Toen maar terug naar de andere slootjes.

Daar heb ik nog twee keer beet gehad, maar deze loste ook weer. Het was heel vreemd, want het leek net of je vast liep en een seconde of 4 begon de vis te zwemmen. Het leek wel of ze eerst de plug zachtjes pakte om te kijken of hij lekker smaakte. Maar goed, weer lekker gevist en zeker voor herhaling vatbaar.

Corné Marijnissen

Mick

Hallo vissers,

Niet echt een vangstberichtje van het zoute maar vandaag even gaan snoekbaarzen in de haven bij ons. Buiten enkele viske's was het niet denderend te noemen tegenover andere jaren deze periode ?

Toch maar weer het geluk gehad om een botje te vangen als bijvangst op een shadje (op staartdregje) wat niet uitzonderlijk is in de haven. Die botten hoe groot of hoe klein ze zijn, het blijven echte rovers!!

Groetjes Mick  

Dennis

Een leuk dagje wezen snoeken.

Vandaag 9-11-2008, was ik van plan om met de bellyboot op het Twiske te gaan snoeken. Maar de wind was gewoon teveel deze ochtend dus koos ik ervoor om een plekje te zoeken waar ik hier niet zoveel last van zou hebben. Ik belande uiteindelijk in het centrum aan van Purmerend om hier eens een snoek te verschalken.

Ik had hier een leuke vaart voor op het oog waar ik van dacht dat er wel iets zou kunnen zitten. Na alles in orde te hebben gemaakt begon mijn visdag op deze stek. In het eerste kwartier had ik nog geen beet gezien maar toen begon het! Ik kreeg mijn eerste beet en wist een mooie slanke dame te landen.

Na deze snel te hebben onthaakt vervolgde ik mijn weg al peddelend over het water. Zo 5 minuten later kreeg een nieuwe beet maar miste deze helaas. Maar deze vis pakte voor de tweede keer mijn plug en ook deze lag klaar om onthaakt te worden. Deze snoek was wel een stuk kleiner maar wel een stuk feller, hij maakte namelijk een dubbele salto!

Even later kreeg een aantal beten achter elkaar maar ik had telkens pech… ze speelde met mijn ballen denk ik. Maar uiteindelijk na zo 5 missers lag ook nummer 3 op mijn schoot voor te onthaken. Ik ving deze dag totaal 5 leuke snoeken en had zo 10 missers (teveel), al met al een zeer leuke dag. Het waren wel geen echte grote vissen maar het was wel leuk om weer eens leuk beet te hebben.

Verder had ik de laatste keer nog wel een leuke vis op Twiske zie ook de foto!

Vriendelijke groeten

Dennis Kusters.

Ben Biondina

Van zeeforel naar forel……………………

Zeeforel is een beschermde vis. Die mag je wel vangen, maar moet je meteen weer in het water terugzetten. Maar afgelopen dinsdag konden wij niet met de boot weg en dus besloten wij naar Achtmaal te gaan. Naar de Forellenvijver van Dré. Nee, niet Vriends, maar Dré Leenaerts.

Ik plaats dit artikeltje, omdat ik het een leuk alternatief vond, als je een dag niet kunt zeevissen. Dré zet 4 (regenboog) forellen uit per persoon. Je mag dan 4 uur vissen voor 10,-- euro! Daarnaast is er een kantine waar je een hapje en een drankje kan kopen. Als je wilt, dan kun je ook op de “zalmforel” Dat kost 15,00 per 4 uur.

Wij hebben veel plezier gehad ( met z’n vijven) en vonden het zeker voor herhaling vatbaar. EN…….je hebt gewoon een dag lekker gevist.

DEZE Dré woont a/d Nieuwmoerseweg 38 in Achtmaal. Telefoon: 076-5985589 E-mail : dreleenaerts@bcmail.be

Je mag met 2 hengeltjes vissen en de vis die je vangt mag mee naar huis. De vijver heeft zeer ruime openingstijden. Ik hou er in ieder geval een leuk maaltje gerookte forel aan over!

De foto’s geven een impressie.

Kamperland, 4 september 2008/Ben Biondina

Dennis

Een heerlijke visdag gehad.

Deze afgelopen zondag stond voor mij al langere tijd op de kalander om weer eens lekker te gaan vissen op het Zoommeer. Net zoals de afgelopen keer zou ik dit gaan doen vanuit de belly boot. De locatie die ik op het oog had staat bekend onder de naam Tholens gat en is gelegen vlak tegen de Bergse diepsluis aan . Deze stek was vroeger erg bekend bij de bootzeevissers omdat deze stek erge diepe putten heeft waar je vroeger goed zeevis in kon vangen.

In de loop der jaren is het bestand van de visserij volledig omgeslagen omdat we van zout naar brakwater zijn gegaan en vang je geen gul meer maar snoekbaars! Op het gehele Zoommeer en ScheldeRijnkanaal wemelt het er echt van de vis en is er voor iedereen wat wils als ik het zo mag zeggen. Deze stek is voor mij dan ook persoonlijk een van de betere stekken die Nederland verbergt wat betreft de verschillende disciplines die in de Nederlandse visserij zijn te vinden.

Visdag

Ik wil altijd erg vroeg op het water aanwezig zijn omdat ik uit ervaring weet dat snoekbaarzen en baarzen vaak het actiefste zijn vroeg in de ochtend of tegen de avond, vandaar dat ik deze ochtend al vroeg wilde beginnen met vissen. Ik had alles goed en wel klaar was net op de plek van bestemming toen de koperen ploert(zon) opkwam. Ik moet wel zeggen dat het toch altijd weer een schitterend gezicht is zo vroeg in de ochtend.

Ik ging deze ochtend om te beginnen met een shad aan de slag, maar naar een dik uur had ik hiermee nog een geen beet gehad en besloot maar om te gaan spinneren met een Vibrax spinner. Ik koos een talud uit dat opliep van zo 6 naar zo 2 meter met wat plantengroei er tegen aan. Na zo 4 worpen was het gelijk raak en ik wist een mooie 40 + baars te landen. Een klein kwartiertje later en zo 100 meter verder peddelen was het opnieuw raak en deze baars was echt een heel stuk groter als de vorige dus ik begon langzaam aan mijn PR te denken. Die staat overigens nu op 52,5 cm met een gewicht van maar liefst 2,6 kilo ! Maar helaas ging mijn PR er niet aan maar wist wel een mooie baars van 48 cm te noteren als vangst. Ik was hier erg blij mee want dit soort vissen van je toch niet dagelijks.

In de uren hierna ving ik op dit talud nog verschillende zeer mooie baarzen maar op een gegeven moment was de koek op wat betreft de baarzen dus schakelde ik maar over op een ratelplugje. Hiermee wist ik al zeer snel succes te boeken want na een halfuurtje had ik al een paar snoekbaarzen weten te landen. De vissen waren niet echt bijster groot maar gaven wel een mooie sport!

Het had lang geduurd maar op een gegeven moment kreeg ik eindelijk weer eens echte goede beet en wist ik toch nog een mooie 60+ vis te landen deze dag. Verder ving ik over de gehele dag toch zo 15 vissen en dat is niet slecht vind ik. Ik had dan wel zo 6 a 7 uren gevist deze dag en dan is de batterij echt wel leeg bij mij………

Ik wist ook dat er op deze dag ook een bellyboot dag vanuit België georganisserd zou worden door de eigenaar van hengelsport winkel de Kock. Deze winkel staat bekend om zijn heel uitgebreide roofvisassortiment en deelname aan het NKS met meerdere teams. Een van de teams van hengelsportzaak de Kock heeft dan ook dit jaar ook het NKS gewonnen. Een beetje nieuwsgierig als ik was wilde ik weten hoe het bij hun zou verlopen en zeker omdat er ook nog eens 2 bekende (Luc en Ben)van mij mee deden deze dag.

Heel in de verte zag een hele grote groep belly boten(28 stuks) op het water liggen en dat is toch wel een mooi gezicht vond ik zo. Ze lagen toch wel een kleine kilometer verder als mij op het water dus moest ik nog even aan de bak met de beentjes…..

Na een tijdje te hebben getrappeld kwam ik aan op de locatie waar de heren bezig waren. Ik zag verschillende type bootjes en moest even goed zoeken naar Luc en Ben waar ik vorige week samen mee had gevist , maar even later trof ik beide heren al peddelend op water aan. Na een kort gesprek bleek dat er wel hier en daar visje werd gevangen , bij de een wat meer als bij de ander! Maar over de hele linie was het niet echt slecht te noemen dat ik zo. Na even overlegd te hebben met een aantal vissers van hoe en wat ben ik terug gegaan en heb ik deze dag afgesloten met een goed gevoel als ik het zo mag zeggen.

Hopelijk volgen er nog meer van dit soort dagen dit jaar!

Groeten Dennis Kusters

Dennis

Een tijdje geleden kwam ik aan het Spuikanaal een oude bekende van mij tegen van het wedstrijd zeeviscircuit waar ik jaren aan deel heb genomen. Ik kon deze meneer van de nachtmarathon waar ik eens een 12 uur naast heb staan vissen en heb toen gezellige dag gehad. Zoals ik al schreef kwam ik Luc tegen samen met zijn maat Ben aan het spuikanaal. Ze waren op het spuikanaal bezig met een belly boot tot mijn grote verbazing! Normaal gesproken zijn het bekende van mij waar ik even een praatje mee maak, maar in eerste instantie herkende ik Luc niet maar naar een kleine stofwisseling wist ik weer wie hij was. Hij vertelde mij dat hij ook niet meer aan wedstrijdvissen mee deed en het zeevissen ook zat was!

En voor zichzelf een paar jaar terug een Bellyboot had aangeschaft... En dat is precies in mijn straatje als ik het zomaar mag zeggen. Bellyboot vissen is mijn lust en mijn leven, de vrijheid en rust die je hebt op het water kan nergens tegen op. Met een bellyboot vis je en peuter je de bodem dan ook millimeter voor millimeter af. En vaak vang je hiermee meer vis als met een gewone boot.

Na een kort gesprek met beide heren te hebben gehad wisselden we van telefoonnummers en spraken af om eens samen te gaan vissen. Zo gezegd zo gedaan en we hadden afgelopen weekend dan ook een dag gepland om samen te gaan. Ook Ben had ondertussen een bellyboot aangeschaft wat ik begreep en ook hij was besmet geraakt met het bellybootvirus. Dus zijn we afgelopen zondag met zijn 3 gaan vissen en hebben een heerlijke zondag ochtend gehad met een leuke vangst als ik het zo mag noemen.We hadden allemaal vis en daar doe je het ook voor vind ik ...

Zelf heb ik sinds kort ook een nieuw troetelkindje als ik het zo mag noemen. Ik heb de zware uitvoering van de Mac fishing bellboot (hy and dry)aangeschaft en ik kan wel zeggen dat dit de Ferari is onder de bellyboten. De afwerking van deze boot is super en de vaar capaciteit is ook geweldig als ik het zo mag noemen. Zeker onder de zwaardere personen onder ons is deze boot een must to have. Kijk zelf maar op de foto, s zou ik zeggen!

Ik wil Luc en Ben langs deze weg nog even bedanken voor de leuke dag en hopelijk hebben jullie nog iets geleerd van deze ochtend...

Ik wens langs deze weg iedereen een goede vangst.

Groeten Dennis Kusters.

Mick

Hallo rovers,

Vanwege een ernstige medische ingreep moet ik het voortaan rustiger aan doen en een verder aangepast leven leiden, verweg of lang van huis durf ik mij momenteel nog niet te begeven. Toch gaat het leven door en probeer stilaan de draad weer rustig op te pakken met mijn geliefkoosde hobby (vissen). Soms met de vaste stok op aasvisjes of met een feeder op de paling, met het kunstaasvissen ben ik ook reeds rustig gestart maar ondervind hiervan nog wel wat last omdat het een bezige inspanning is. Ook met het weer moet ik in de toekomst rekening houden voor de gezondheid allemaal niet zo makkelijk als je op voorhand wil afspreken met vismaten.

De visserij zelf; heb af en toe een uurtje of twee drie met tussenpauze's in de haven gezeten. Pfff met dit hak op de tak gespring van temperatuurverschil en weerbeeld is het maar een magere troost wat betreft baars-snoekbaars vanaf de kant, ene dag leuk wat vissen andere dag zo goed als niets. Hetzelfde met de palingvangsten, alles kort samengevat de visserij in de haven deze zomer tot hiertoe; de slechtste zomer van afgelopen jaren qua aantallen en grootte van vissen hierover zijn de collega-vissers het meer dan met eens!!! hopen dat het snel weer beter wordt met de vangsten!!

Sommige collega-vissers noemen mij wel eens mister culpritt omdat ik al enkele jaren (via Dennis en Jack) met dit voor mij geliefkoosd stuk kunstaas vis en het steeds aanprijs als één van de beste shadjes op de markt voor baars-snoekbaars, toch probeer ik wel eens iets anders uit zoals nu weer het nieuwe concept gulp alive van berkley. Met gulp saltwater spullen heb ik menig ervaring en er niet slecht mee gevangen op het zoute, al enige tijd aan het twijfelen om er wat geld tegenaan te smijten om enkele emmertjes gulp alive te kopen en uit te testen.

Toch 4 emmertjes gekocht met 10cm-8cm smelt minnow shad en 10cm-8cm chartreuse minnow shad, tijdens een eerste test ving ik er op korte tijd 4 snoekbaarzen en 8a9 baarzen mee tot de wind draaide en er rukwinden met regen kwam opzetten was einde visavond dan. Gulp alive werkt dus wel degelijk en de vissen vlammen er echt op tot ze het binnen hebben gespeelt vooral die baarzen zijn er gek op, er zit dan ook een aantrekkelijk geurtje in de shad getrokken wat een soort bloedspoor vormt in het water om mogelijke vissen in de buurt te lokken.Daar de emmertjes niet echt hersluitbaar zijn heb ik ze in een eigen tupperware gezet die goed afsluit en hopelijk lopen de kleuren niet uit nu ze gemengd zitten?.

Mijn volgende visuurtjes zal ik deze verder uittesten en dan lezen jullie het wel in een volgend samengevat bericht.

Voordelen van gulp alive; mooi uitziende shadjes in verschillende kleuren met een mooie actie vooral de kleur smelt zijn precies echte aasvisjes, ze zijn na gebruik herbruikbaar en je kunt ze weer opladen in het emmertje met sap, milieuvriendelijk afbreekbaar, af en toe het shadje in het sap soppen om een geurspoor te vormen, je vangt er leuk wat vissen mee maar is ook niet het wonderaas dat veel vis kan toveren als ze echt niet willen bijten toch iets meer kans met gulp met geurtje dan gewone softbait zonder geurtje, je kan er mee op verschillende manieren mee vissen; dropshotten, jigkopje, achter spinner hangen met haak, gewoon met dobber of schuiflood op de bodem enzov..

Nadelen; iets prijziger dan gewone shadjes, emmertjes zijn niet echt hersluitbaar net zoals de zakjes van gulp loopt er toch sap uit, ze zijn iets sneller stuk dan een plastiek softbait shad, worden veel diep geslikt dus uitkijken met dreghaakje als je aan catch & release doet, best je handen wassen na aanraking met het sapje i.v.m stinkend geurtje.

Tot zover over gulp alive van berkley er zullen later nog wel voor-nadelen bijkomen maar kan reeds zeggen deze zal niet meer ontbreken in mijn viskist en aan de lezers deze toch kan aanprijzen om ze zelf eens uit te proberen!! op het Internet zelf is er nog maar weinig over te vinden toch zijn er al enkele mooie vangsten mee geboekt zelfs Daan Verbruggen bekend van roofvis.tv heeft er een snoekbaars van 99cm mee gevangen.

Mijn gezondheid komt nu op de eerste plaats, anderzijds vind ik het spijtig dat ik men vismaatje Jack the killer tijdelijk niet kan vergezellen aan de oosterschelde waar hij nu leuke resultaten zeebaars weet te vangen. Had hem gevraagd als het ging er voor mij wat te vangen en zo doende heeft Jack aan mij gedacht hij had enkele mooie zeebaarzen voor mij gevangen en meegebracht waarvoor nogmaals dank, heb ze niet zelf gevangen maar ze zullen toch heerlijk smaken!!

Groetjes Mick en tot de volgende

Dennis

Een weg geregende dag.

Ik wilde dit weekend eigenlijk gaan vissen op het Zoommeer met mijn vismaatje Antwan, maar wegens het slechte weer bleven we maar in de regio om daar een visje te verschalken. We hadden heel erg vroeg afgesproken deze ochtend omdat ik 2 uur nodig zou hebben om naar het zuiden des lands te rijden met de boot achter mijn auto. Maar wat ik al schreef het was gewoon te slecht weer hiervoor, dus kozen we om naar Oost huizen te gaan en daar mijn boot te water te laten.

Eenmaal aangekomen daar bleek het water echt heel erg bruin te zijn. Dit is naar mijn mening nooit zo heel erg goed om leuk vis te vangen. We waren net goed en wel bezig met de boot in het water te duwen en de eerste regen kregen kwam met bakken uit de hemel. Maar dat mocht onze pret niet drukken omdat we beide hele goede moed hadden voor deze visdag. We kozen ervoor om van Oost huizen richting Purmerend te gaan vissen wat de laatste keren toch een aantal leuke visjes opleverde. Na een klein half uurtje kreeg ik een beet en wist een klein snoekje te landen van zo 60 cm... En helaas bleef het hierbij voor ons beide voor de rest van de dag!! Mijn gedachte kwam dus uit want wat we ook probeerde we wisten verder geen enkele beet te krijgen meer deze dag.

Wat we wel kregen is bakken met regen en tijdens onze visdag hebben we dan ook regelmatig de boot kunnen leeg scheppen. En op het einde van de dag heb ik zo 40 liter water uit mijn boot kunnen halen. Je kunt wel zeggen dat het een heel erg natte dag is geweest met heel veel wind. Maar ook deze dagen horen bij het vissen zou ik zeggen!

Niet getreurd want we gaan volgend weekend weer maar dan naar mijn favoriete stek!!

MVG Dennis Kusters.

Mick
Hoi rovers,
 
Afgelopen weken nog een aantal keer op de roofvis gaan proberen geen lange dagen gemiddeld tussen 2 a 4 uurtjes.

Vismaat Jack kon in de eerste dagen ook enkele maar weinige uurtjes vrijmaken we probeerden zowel overdag als in de avond-ochtendschemering. In de eerste dagen kon ik nog enkele 50-60+ snoekbaarzen vangen bij Jack ging het deze keer minder goed hij ving er veel echter van formaat smurf. Dan weer een stilval iedereen klagen zowel roof-wit-palingvissers zoals bv Luc; die nog niet eens de helft paling heeft gevangen tegenover vorig jaar, daarmee ben ik ook een aantal keer op het zoute geweest met het kunstaas. Na de opening wist ik nog geen enkele snoekbaars van 70-80+ te vangen tegenover vorig jaar toen ik er een heel deel wist te vangen? In de haven is er momenteel een te overgroot aan voedselaanbod !!. de laaste dagen is er toch iets of wat beterschap ingekomen hoorde van Luc dat de baarsstekken op gang kwamen dus meteen gaan proberen en kan zeggen dat de baars er volop zit en het kunstaas zit op te wachten om aan te vallen.

Overdag is het vrij rustig wat vangsten betreft tegen de avondschemering kan je eerst goed wat baars vangen iets later kan je ook nog enkele snoekbaarzen(jes) vangen met de nodige missers-lossers. Toch niet voor iedereen beterschap? Een beetje stekkenkennis is er wel voor nodig !! Een mooi voorbeeldje: donderdag 3 juli wist ik 3 mooie snoekbaarzen en 17 baarzen te vangen tegen de schemering. Vrijdagavond zelfde stek stonden 2 mannen en 2 kinderen op de paling te vissen ook tussendoor met kunstaas aan de slag, toen ik uitpakte zeiden ze het is niets geen enkele beet verkregen !! Zei hen dat ik gisteren 20 vissen had gevangen met de nodige missers-lossers. Ze bekeken mij met gefronste wenkbrauwen en een blik van ja dat zal wel, ging tussen hen staan met een culpritje aan de slag. Meteen beet het duurde niet lang alvorens de eerste baarzen aan de kant kwamen, later ook snoekbaarzen(jes) terwijl het viertal geen beet verkreeg? Had de kinderen nog wat tips gegeven maar de werpafstand en preciesie worpen speelden parten een meter te kort of ernaast en je krijgt geen enkele aanbeet. In de haven heb je goede en minder goede periode's toch wordt er door veel kunstaasvissers maar al veel te snel gezegt het is niets, als het echt niets is dan vangen wij ook niets tot zéér weinig dat weet ik, Jack, Luc en de vaste havenvissers maar al te goed.

Er zijn periode's dat je de vis verspreid over het hele havengebied kan vangen zowel dichtbij als verweg en er zijn periode's dat je ze enkel maar op bepaalde plekjes kan vangen een meter te kort of ernaast gooien en je verkrijgt geen enkele aanbeet. Ervaring met kunstaas en fijn afgesteld materiaal is een pluspunt toch zonder grondige stekkenkennis kom je soms bedrogen uit !! De snoekbaarsvangsten zijn momenteel niet op en top te noemen de baarsvangsten dan weer wel zeker als je er een dagje aan wil besteden gericht op baars vissen en de verschillende baarsstekken wil aflopen, al bij al mag ik niet klagen weet telkens men visjes te vangen alhoewel het vorig jaar heel wat beter liep !!
 
groetjes Mick
Dennis

Opening van het nieuwe snoekbaars seizoen.

Ik wilde dit jaar met de opening van het nieuwe snoekbaars seizoen eens een dag serieus op grote snoekbaarzen gaan trollen op een van mijn favorieten viswateren van Nederland. Ik had deze dag afgesproken met een aantal bekende van mij die helaas niet meegingen! Wel gingen er 2 andere vrienden van mij mee die normaal niet zo vaak vissen. We hadden zo vroeg mogelijk afgesproken aan de trailerhelling om lekker vroeg te kunnen starten deze dag. We hadden zeer mooi weer en ik had ze toch wel enigszins vis beloofd. Ik had mijn plannetje voor vandaag al klaar en wist vrijwel zeker waar zich mooie snoekbaarzen zouden kunnen ophouden.

Op deze ochtend was het erg druk met vissers en de meeste boten kozen ervoor om te gaan verticalen deze dag, maar met mooi weer vond ik de keuze trollen in mijn optiek even beter passen. We vaarden dan ook snel richting een locatie die voor ook wel bekend is als de ,, Dennis wall,,. Eenmaal aangekomen gingen de pluggen te water en na zo 15 minuten kwam de 1 snoekbaars aan de oppervlakte en werd keurig netjes geland. Na een fotootje mocht deze weer lekker zwemmen. Even later wist een van mijn maten ook een mooie snoekbaars te vangen op nog geen meter water... Ook werd van deze vis snel een foto gemaakt en met een lengte van zo 50 a 60 cm wist ik dat we in de juiste buurt bezig waren. Ik zocht opnieuw een de juiste diepte op met mijn dieptemeter en ging precies over een richel van 1 meter naar zo 4 meter. 

Naar een paar meter hierover heen te hebben gevaren knalde er opnieuw een mooie vis op mijn hengel. Deze vis leverde een mooie dril op en na even heftig verzet te hebben geboden kwam ook deze aan het oppervlak en na de meting te hebben verricht bleek dat deze 70+ was. Ze werden langzaam groter en we mochten niet klagen zeg maar! In de verte zagen we 2 bellyboten en eerst dacht ik dat het bekende waren maar dat bleek niet zo te zijn nadat ik richting hun was gevaren. Na even met beide heren te hebben gesproken bleek dat ook hun hier regelmatig vissen en ook met goed succes. Ook deze ochtend hadden beide heren al een aantal vissen gevangen maar nog niet echt een super vis erbij... maar wat niet is kan altijd nog komen zeg ik altijd maar!

Even later vervolgde wij onze weg en wisten op kleine 100 meter nog 4 snoekbaarzen te vangen met allemaal zo lengte tussen van 50 en 70 cm lang. Ook wist mijn maat Johan eindelijk een mooi vis te vangen want dat maakt een mooie visdag compleet. Na een aantal keren over de juiste stek te hebben gevaren kwam hier geen vis meer uit dus koos ik voor een andere locatie. Na zo 10 minuten varen waren hier gearriveerd en moest ik even de juiste diepte zoeken. Op deze plek koos ik ervoor om even iets dieper te gaan en met nog een grotere plug te gaan vissen. Mijn plug keuze werd een Magnum van zo 25 cm lang in de kleur van een baars. Ik wist dat wanneer ik een beet zou krijgen dat het een serieuze vis zou kunnen zijn, puur om feit dat dit een echte grote plug was. Na een aantal keren over stek te hebben gevaren waarvan ik dacht dat er wel iets te vangen kreeg ik eindelijk een mooie beet. helaas bleek dit niet een super vis te zijn maar slecht een vis van 50 cm. Niet dat niet leuk was maar ik wilde toch een echte vis vangen deze dag.....

Ik had mijn plug net weer over boord gezet en mijn lijn was net op de juiste diepte toen ik een mega knal op mijn 100 grams hengel kreeg. ik wist meteen dat dit een echte vis was en gooide gelijk mijn motor af. De vis bleef op de bodem hangen en stompte heel erg hard op de hengeltop. Mijn hengel stond krom tot in het handvat en de vis begon langzaam te zwemmen en na een hevig gevecht zag ik een witte vlek richting het oppervlak komen. En ja hoor daar was eindelijk mijn super vis.... na de vis snel te hebben onthaakt kon ik hem meten en hij bleek 87 cm te zijn. Een mooie vis waar ik erg blij mee was, maar dat was ook de laatste voor vandaag helaas!

Na een hele leuke dag te hebben gehad keerde we terug richting de trailerhelling en we waren meer als tevreden. Iedereen had zijn visje gevangen en daar doe je het toch voor. Ik sprak daar met nog een aantal anderen vissers en die hadden ook leuk gevangen, maar over het algemeen kleinere vissen.

De eerst volgende keer denk ik dat ik toch weer ga trollen want je maakt dan toch eerder kans op grotere vissen denk ik.

Ik zou zeggen snoekbaarzen opgepast!!

Dennis Kusters.

Mick & Bart

Hoi vissers,

Maandagmorgend om 05u15 afgesproken met Bart om een paar uurtjes te gaan bellyboaten, Bart was die visser die ik had beloofd hem eens mee te nemen naar zeeland om hem wat wegwijs te maken i.v.m wat bellystekjes zodra hij in orde was met de nodige vergunningen. bij aankomst aan het spui hem verteld dat het elk jaar hier anders is wat betreft de vangsten en dat het spuikanaal meer iets later voor op het jaar was en het gemaal Schelderijn ook. dus het puntje of het Zoommeer zou het worden vandaag en zei hem dat we normaal gezien op het puntje rond deze periode altijd wel enkele visjes wisten te vangen maar dat het een gokje was om op één stek te blijven liggen. rond 6u30 het water in met een aangenaam weertje bijna windstil na een halfuurtje riep Bart heel vrolijk: ik heb er één een mooie denk ik, yes mijn eerste snoekbaars vanuit een belly gevangen wat is dit een mooie sport en veel leuker dan vanaf de kant.

Tijdens de volgende uren samen nog een vijftal beetjes verkregen wat niets meer opbracht helaas. Nu had ik maar anderhalf uur geslapen en wat last van de rug dus maar een klein doosje met shads meegenomen om zomin mogelijk ballast te hebben om te dragen, Bart heeft met schads, lepels, spinners, pluggen geprobeerd tevergeefs en tot grote ergernis viel mijn dieptemetertje uit vanwege platte batterijen. Zelf niets vangen is niet zo leuk maar toch was ik blij dat Bart heeft kunnen genieten van zijn eerste snoekbaarsbellydril anderzijds was ik een beetje teleurgesteld in het puntje omdat er normaal toch wel meerdere baarzen-snoekbaarzen aan de kant komen? Tijdens het inpakken stond de oesterdam al een deel droog afgaand water toch meende ik nog op heel ondiep water een zeebaarsjacht gezien te hebben ? En jawel hoor nog meerdere zeebaarzen zien jagen achter speldaas dit had ik nog nooit gezien hier met afgaand maar wel met opkomend water, Bart deed nog enkele worpjes met een toby-lepel wat niets opleverde. Samen nog even onder de brug van het Schelderijn een paar worpjes gedaan vanaf de kant ook helaas speculaas, er zat een Nederlander die van de week daar mooie grote forellen had gevangen op zijn dobbertje met wormen.

Het was niet echt een geslaagde vangstdag maar wel een leuke rustgevende met mooi weer en als ik nog eens ga moet ik Bart maar een mailtje doen dan is hij zeker weer van de partij!!

Groetjes Mick & Bart   

Mick

Niet de verwachte openingsweek!!

Afgelopen week elke dag wel een lijntje gaan gooien in de haven op verschillende uren van de morgend, dag of avond, tegenover vorige opening een heel ander weerbeeld veel regen-wind-hevig onweer water en luchttemperaturen naar beneden het waterpeil dat iets hoger staat vanwege het vele overtollige troebele water dat moet afvloeien ook meer stroming dan anders. Samengevat; elke dag wel een paar baars-snoekbaars(jes) ook niet al te veel grote en een pak minder vis tegenover vorige openingsweek. Het was maar op sommige momenten dat ze zéér bijtlustig waren en dan moet je op de juiste plek-tijd zijn om hiervan te kunnen profiteren zoals bv: dinsdag 3,5 uur voor jan piet staan werpen tot vlak voor het hevige langdurig onweder toen beten ze als gekken, helaas moeten inpakken omdat ik het niet wil meemaken om gefrituurd te worden door de bliksem.

Nu heb ik weer een periode dat ik niet echt zin meer heb om nog roofvangstberichten in te sturen vanwege het te vele volk dat erop afkomt en de zever die je aan de waterkant meemaakt. Het seizoen is nog maar een week open en al tweemaal ambras gehad met Oostblokkers die zonder vergunning heelder stekken inpikken met tal van hengels, hun tentjes opslagen, een barbeqeu opstellen en mekaar aflossen zodat de vaste vissers niet meer de kans krijgen op hun vaste stek te kunnen vissen een aantal dagen. Het wordt ieder jaar erger deze toestanden helaas wordt er weinig of niets aan gedaan enfin...!! of je nu wel of geen berichten instuurt haalt eigenlijk niets meer uit, ze zitten verspreid over de haven en houden contact via de gsm waar er goed gevangen wordt ook hun vrouwen rijden constant rond in de haven om te kijken wat al dan geen goede stekken zouden zijn door het langdurig en meermaals bespioneren van vissers, je wordt er echt niet goed van !!

Ook nog kennis gemaakt met enkele vissers van achter mijn hoek die een bellyboat heeft maar niet echt wist waarnaar toe in België ? Dus heb ik hem wegwijs gemaakt over de vispas-snoekbaarsvergunning enzov... En eens ne keer af te spreken om samen te gaan vissen waar wij meestal gaan in de omgeving van zeeland, natuurlijk niet alle stekjes vrijgeven maar hem gewoon op weg helpen en te laten zien hoe rustig het hier wel is in de vrije natuur zonder last te hebben van iets of iemand om je heen. tenzij je door een weide moet met stieren erin of dicht in de buurt van een ganzennest komt met je belly!  ;-)

Hopelijk krijgen we snel een ander weerbeeld zodat de vangsten toch weer iets beter gaan worden en het vissen ook iets prettiger wordt zonder regen dus!!

Groetjes Mick   

Jack & Mick

Hoi Sportvisser,

Opening roofvisseizoen 2008.

Na weken aftellen was het afgelopen zondag weer zover, om 03.00u. wekte de wekker me. Snel koffie zetten, hapje klaarmaken en karren. De haven van Antwerpen werd vandaag weerom ons jachtterrein. De Nederlandse opening een dag eerder moest ik aan mijn neus voorbij laten gaan, jammer want Rondomdedelta had een bellybootdag geplant.

Hoedanook zondag werd “ mijn “ dag, ik voelde het al bij het opstaan, ook toen ik om 03u30 op ons stekje aankwam zat het helemaal goed, nauwelijks wind en jagende baarjes in het schijnsel van de aanwezige verlichting. Ik was een uurtje vroeger dan afgesproken ter plekke, m’n maatje Mick arriveerde rond half vijf. Mijn teller stond ondertussen al op 4, twee baarsjes en twee snoekbaarzen, één kleintje en één, een kleine 50cm. Na een korte begroeting ( ’t moest vooruitgaan want er werd geroofd :- ) taste ook Mick’s shadje de bodem af. Het bleef verrassend lang donker door een dik wolkendek boven Antwerpen en de vis,… die bleef bijten. Tenminste bij mij toch, bij Mick bleef het erg lang stil, ook bij enkele collega vissers die wat verderop met dood aas aan de slag waren bleef het erg kalm. Tot een uur of 9 kon ik met regelmaat mooie snoekbaarzen in het landingsnet trekken, niet allemaal kanjers maar er zaten best wel enkele mooie vissen bij. Rond 11 uur ( ik was ondertussen een uurtje weggeroepen voor een dringend klusje op’t werk) had ik een 15 tal vissen op m’n tellertje staan, Mick had er een stuk of 5 .In vergelijk met de twee doodaasvissers even verderop scoorden we dus weer super, zij vingen met vier hengels 2 snoekbaarzen.

Ons roofvisseizoen,….??? Jawel ’t is geopend

Visvriendelijke groet,

Het Antwerps Roofvis Duo

Jack & Mick

Mick

Er komt schot in de zaak!!

Ondertussen niet veel meer op de roofvis geweest omdat deze het lieten afweten door die maartse buien, een keer of 6 van 1,5 tot 3 uurtjes geprobeerd met als resultaat 1 baarsje, 1 snoekbaarsje de overige dagen kreeg je gewoon geen tik, daarom ben ik ook hierdoor een aantal keer op de bot gaan vissen met succes. Afhankelijk van het weer is het hier in de haven altijd afwachten wanneer de betere periode eraan komt, dit jaar is het veel later dan vorig jaar.

Vandaag 4 april nog eens een paar uurtjes gaan proberen en verkreeg meteen enkele tikken iets later een snoekbaars aan de lijn, Ja mannen: dat is bevrijdend als er weer wat beweging inkomt na enkele visloze dagen en zeker als je geen enkele aanbeet krijgt. Ik zag het weer helemaal zitten het roofvissen 'k was ervan overtuigd dat er nog vissen gingen boven komen vandaag. Hiervoor ging ik een ander stekje opzoeken wat tegen de schemering een goeie plekje kon zijn in deze beginperiode. Collegavisser Luc was me al voor hij had al enkele tikken verkregen en snoekbaars gevangen.

Deze plek gingen we even laten rusten tot tegen de schemering en gingen aan de andere kant van de brug proberen. Bij de eerste worp direct tikken op het kunstaas en vis een mooie snoekbaars en baars kwamen boven dit beloofde een leuke avond te worden. Tot 10 minuten later dat de lucht zwartgrijs werd en flink begon te regenen. Wij hebben natuurlijk genen schrik van regen maar er zat iets onweersachtig in de lucht en de visavond werd opgeheven.

Over het algemeen is er toch al wat gevangen de laatste 2,3 dagen op zowel kunstaas als met dood aas. Nu ga ik niet te hard roepen maar hoop nog voor 15 april (gesloten tijd België) een paar leuke baars/snoekbaarzen te vangen alvorens we de geep/zeebaars gaan belagen!!

Groetjes Mick     

 

 
 
Mick

Kort bellydagje met de maten,

Zaterdag 8 maart konden enkele van de teammaten Mick, Jack, Dennis, Corné, Hans, Marco nog eens enkele uurtjes vrij maken om samen met de belly op de roofvis te gaan desondanks sommigen nog andere verplichtingen hadden rond de middag. Rond 7u30 afgesproken onder de bruggen van het spuikanaal, Dennis, ik en Jack als eerste. Iets later arriveerde Marco die was uitgenodigd door jack ook Corné en hans volgde snel op aangewezen uur. Marco beter bekend van het zeebaarzen kwam met zijn hobiekayak proberen op de roofvis, echt klasse zo een kayak met trappers en met alles erop en eraan, zoals een bellyboat heeft ook deze kayak zijn voor-nadelen zoals bij alles wel het geval is. Dennis lag als éérste in het water en verkreeg na 5 minuten een beet, helaas speculaas een missertje dus. Iedereen lag een beetje verspreid rond te pedellen, er stond een koud guur windje dat nog mee viel op het spui. Na een uur kreeg ik beet een baarsje van 20cm iets later 2 mooie beten van een snoekbaars ook helaas speculaas (kwijt) Na anderhalf uur waren dit de hoogte punten en het begon ferm te stromen dus tijd om te verkassen naar het zoommeer, Hans kon niet meer mee wegens een wedstrijd op het zoute. Aangekomen aan het Zoommeer een flinke wind maar toch met zén allen erin, even wat bijpraten dan lagen we weer een beetje verspreid te vissen Corné was het fitst van al want alleen hij waagde de grote oversteek naar het eiland wat hem spijtig genoeg niets opleverde. De wind begon ferm toe te nemen en het was werken om terplaatse te kunnen blijven liggen enkel Marco verkreeg nog enkele tikjes op zijn kunstaas. Dennis en Corné hielden het ook voor bekeken het was tijd voor hen om nog andere verplichtingen na te komen. Ik, Jack en Marco bleven nog even doorvissen zonder aanbeet enkel de wind die steeds feller werd, tijd om er mee te stoppen nog even nagepraat met Marco over snoek/zeebaarsvisserij stekken enzov... tot het stilaan tijd werd voor jack om thuis de éérste verjaardag van zijn dochtertje Liese te vieren.

Helaas geen foto's, weinig vis maar we hebben elkaar nog eens gezien en gelukkig zijn we toch droog gebleven vandaag !!!

  Groeten Mick, Jack, Dennis, Corné, Hans, Marco

 

 
 
Mick& Jack

Hallo vissers,

Ondertussen nog 4 keer gaan roven waarvan 2 maal met Jack, 't ja het is nog steeds huilen met of zonder pet op!! Klagen, klagen en nog eens klagen krijg je hier te horen over de vangsten in het algemeen over de hele haven wat betreft roof/witvis. Hoelang het nog zo slecht gaat blijven weet ik niet, maar zie wel een heeeel kleine verbetering bij de doodaas vissers die momenteel met vers gevangen harinkjes vissen enz na toch wat uurtjes een visje kunnen vangen. Hopelijk mag het kunstaas ook weldra zijn werk hier gaan doen want zoals bij andere kunstaasvissers was ook onze vangst om te bleiten. Na enkele dagen geen beet verkregen te hebben kreeg ik vandaag 2 korte tikjes, 'k was zo content met die tikjes dat ik een kort vreugdedansje placeérde nadien deed Jack een beter dansje met de enige snoekbaars van 55cm die we (hij) kon strikken.

Was Jack nu zo goed vandaag of heb ik hem laten winnen? Dat mogen de lezers zelf uitmaken!! Eindelijk nog eens met roofvismaat Jack kunnen vissen wat al een tijdje geleden was, niet veel vis maar ons humeur wordt er niet slechter van en ja Jack heeft verdiend gewonnen vandaag met een berg vis van samen welgeteld 55cm. goe bezig maatke, proficiat...hahaha

Groetjes het a.r.d team  Mick & Jack

 

 
 
Dennis & Antwan

Een dag van missers.

Afgelopen weekend hadden Antwan en ik weer eens samen een vissessie gepland om samen op rooftocht te gaan. Dit keer hadden we een onbekend stuk viswater uitgekozen waar we beide nog nooit hadden gevist. Zo op het eerste gezicht leek mij dit viswater zeer geschikt voor snoek te vangen.

We vertrokken s, morgens om omstreeks 07:30 richting de locatie die ik een dag van te voren had verkend. De dag van te voren stond er toch wel zeker een windkracht 6 a 7 wat niet echt lekker vissen zou zijn. Gelukkig stond er op onze visdag bijna geen wind en lag mijn boot al snel in het water deze ochtend. Het weer was werkelijk fantastisch te noemen geen zuchtje wind! We vertrokken dan ook snel en mijn Screaming Devil ging dan ook al snel te water. Na een klein half uurtje kreeg Antwan zijn eerste beet. Maar deze eerste beet miste hij jammer genoeg, maar even later was het raak en wist hij een snoekje te landen. Deze zat gelukkig mooi gehaakt en ging snel weer terug in het water.

Even later wist hij zelfs zijn tweede te landen en zowaar kreeg ik ook mijn eerste beet. Maar je voelt hem al hangen ook ik miste mijn eerste…. ongelooflijk wat een dreun! Soms is het niet te begrijpen wat enkele klappen je krijgt op je stok en toch niet hangen. Zo gebeurde dit nog een paar keer achter elkaar maar uiteindelijk wist ook ik mijn eerste te landen. Wel na een korte stevige dril want ik had het idee dat deze vis nog nooit een haak had gevoeld zo ging hij tekeer. Na een mooie snoekduik en een paar salto, s was hij toch de mijne.

Op een gegeven moment kreeg ik op een kort stukje beet op beet maar wist hieruit toch maar 1 snoek te verzilveren.Ook Antwan kreeg verschillende mooie beten maar telkens speelde ze met onze ballen om het zomaar uit te drukken. Het begon erop te lijken dat dit de dag van de missers zou gaan worden zo leek het aanzien.

Het leek niet alleen niet de dag van de missers te gaan worden ook de wind begon stevig aan te wakkeren en tot zelfs stormachtig en dat maakt het voor de schipper niet erg gemakkelijk om de boot op de juiste lijn te houden.Want dat is heel belangrijk in deze tijd van het jaar! Het werd zelfs zo erg dat we voor een andere route kozen, want ik was meer aan het corrigeren dan wat anders.

Toen we eenmaal weer de juiste route hadden te pakken kregen we weer samen een paar geweldige beten, maar het nu wel sinds dat de wind was aangewakkerd dat de snoek zich nog moeilijker liet verschalken.Dus ook deze beten hadden we helaas niet, ondanks dat we Antwan een ware dreun kreeg op zijn hengel en zijn slip afging.

Een klein stukje verder zagen we nog een bootje die net op dat moment een klein snoekje aan het drillen waren. We zwaaiden en gingen verder met onze sessie totdat we opeens een hoop geroep hoorden of we toevallig een tang bij ons hadden. Natuurlijk hadden wij een tang bij ons hoe onthaak je anders een beetje formaat snoek.Tenminste daar dacht ik aan totdat we dichterbij kwamen en een van de mannen spraken en toen bleek dat hij zelf was gehaakt. De snoek was met zijn kop gaan schudden en had de dreg keurig netjes in zijn duim geslagen en daar zat hij dan. En nu was de vraag aan ons… Afknippen en lekker naar een arts was ons antwoord want de haak zat er niet doorheen maar wel zo 1 cm erin en dat is niet fijn zou ik zeggen! We hebben deze man dan ook aan een tang geholpen en zijn daarna onze weg vervolgd.

Zo tien minuten later wist ik gelukkig opnieuw een snoek te vangen en ving er hierna gelukkig nog een paar bij, maar alle vissen die we deze dag vingen waren niet van een super formaat maar wel leuk om te vangen! Ook mijn maat Antwan liet nog van zich horen deze dag gelukkig… Als we alle beten hadden gehad en dan heb ik hierin niet alles vermeld dan hadden we samen ruim meer als 20 snoeken moet hebben en dan kan je het toch wel een dag van de missers noemen als je samen nog net niet aan 10 snoeken komt.

Dennis & Antwan

 

 
 
Dennis Kusters

Een paar vangstberichten.

Ik ben de laatste tijd verschillende keren wezen roofvissen zowel met de boot als vanaf de kant. Ik kan wel zeggen dat bijna al de keren toch wel min of meer toch wel succesvol te noemen waren. Sommige dagen ving ik mooie vissen maar waren de aantallen laag te noemen en andere dagen waren de aantallen goed maar was de grote van de vis erg matig. In Purmerend ben ik verschillende keren lekker met fiets op stap gegaan met de hengel in de hand en vaak ving ik 6 of meer snoeken.

Deze vissen ving ik vaak in de meest smalle slootjes waar ik zelf van dacht dat het wel niet veel zou zijn, maar telkens opnieuw werd ik toch weer verrast. In sommige sloten ving ik soms meer als 2 snoeken en dan ook nog soms een misser erbij helaas! De meeste vissen waren tussen de 60 en 75 cm met heel soms een uitschieter er tussen. Maar in deze kleine slootjes heb ik tot nu toe alleen nog maar snoek en een enkele baars weten te vangen. Ook de baarzen die ik ving waren niet groot te noemen om het zomaar te zeggen…

Met de boot waren er gelukkig meer grotere vissen te vangen, maar hier zaten dan wel soms meerdere slechte dagen tussen wat betreft het aantal. Zo was ik een paar weken geleden op het Twiske en ving daar een paar mooie 80+ vissen. Een dikke snoekbaars en verschillende snoeken waren mij hier gegund na een paar sessies vissen. Wat ik merk van het Twiske is dat het een heel taai viswater is waar je toch wel enige ervaring nodig heb om hier een mooie dag te kunnen hebben. Verder vind ik het een zeer mooi water waar je eigenlijk alles kunt verwachten. Het heeft alleen 1 nadeel…je mag er alleen met een elektromotor op!

Op de Purmerringvaart gaat het de laatste tijd toch wel goed als ik het zomaar mag zeggen. We vangen hier de laatste tijd toch wel meer als een leuk visje met als uitschieter een paar weken geleden toen mijn vaste vismaat en ik een supervisdag hebben meegemaakt hier. We vingen hier de ene snoekbaars na de andere met daar tussendoor snoeken. Bijna alle vissen waren ronduit groot te noemen en als je dan nog eens na gaat dat we de grootste vissen deze dag helaas hebben gemist. We hadden verschillende 80+ snoekbaarzen en ik kan wel zeggen dat je zo dag helaas steeds minder mee maakt! Ik zie namelijk steeds meer dat men vissen mee neemt, hoe maak je een water kapot! En dat noemt men sportvisser……

Hopelijk kunnen we nog lang genieten van onze mooie visserij!

Dennis Kusters.

 
 
Mick

Hoi vissers,

Tijdens die mooi week met goed weer had ik geen tijd, toen de temperaturen zakte met 12gr er weer nachtvorst optrad, er enkele dagen mist hing met een ijskoude schrale o-no wind had ik wel even tijd om te vissen. 4 keer een uurtje of 3-4 gaan proberen tegen de avond je weet uit ervaring dat het niet veel gaat worden met dit weerbeeld op deze stekken. Maar zooo slecht ?, toch heb je zin om te gaan vissen en denk je soms zo van; ik moest er maar eens naast zitten met mijn voorspelling,gevoel en ervaring. Helaas heb ik er niets aan kunnen veranderen en moest het stellen met de volgende vangsten 2-0-0-0 't ja drie nulvangsten na elkaar was zéér lang geleden. collega-visser Luc. wist afgelopen week een snoekbaarsje en een botje van 30cm te vangen, voor de rest reden zowel kunstaas/doodaas vissers de hele dag/week van stek naar stek en op zoveel hengels was er soms toch een gelukkig iemand die met zéér veel geluk een roofvisje bovenhaalde.

Het weer kan je niet bestellen maar hopelijk slaat het snel om naar iets warmer zodat de rovers weer bijtlustig worden aan deze kanten!!!

Groeten The Antenne  

 

 
 
Mick

Hoi rovers,

Vanwege mijn rugprobleem en enkele privé zaken was het al van december geleden dat ik nog eens aan de waterkant kon vertoeven. Vandaag 3 februari gekozen voor de haven van Antwerpen er stond een niet gewenst koud windje uit het zuidoosten. Begonnen rond 12u het duurde tot 15u voor ik men aller eerste roofvis van 't jaar kon strikken een baars van rond de 30cm. Voor zover mijn oog kon reiken zag ik niets vangen bij de andere vissers hierdoor waren de meeste om 16u al huiswaarts gekeerd.

Omstreeks 16u15 melde de eerste snoekbaars zich op de foto zul je misschien wel iets verdachts zien (onderkant vis) ? Maar ik zit daar voor niets tussen 'k heb da beestje daar niet aangeraakt !! hahaha Iets later arriveerde Luc. met zijn vismaat ook zij hadden nog geen tik verkregen, spijtig voor hen maar ik wist er nog 4 bij te vangen op de culpritt-shad waaronder 1 van 68cm en woog 2300gr. Rond 18u15 gestopt 't was genoeg geweest voor vandaag  met die pokkewind, geen overdreven vangst vandaag maar heb vis gezien en velen moesten het stellen met minder of niets.

Spijtig dat men roofvismaat Jack The Killer er niet bij kon zijn want die heeft het de afgelopen/komende tijd nog zeer druk met het werk enzov.. maar binnenkort staan wij weer samen als compleet Antwerps roofvisduo aan de waterkant.

 

Groetjes Mick The Antenne

 
 
Mick & Jack

Hoi kunstaasliefhebbers,

Vanwege andere verplichtingen enzov... staat het roofvissen tijdelijk op een laag pitje bij ons, tevens komt de winter eraan en dan zal Jack weer regelmatig op het strand te vinden zijn voor een nullensessie of gullensessie ;-) wat het ook gaat worden dit jaar is nog even afwachten?

 

 

20/21 oktober hadden we even tijd voor enkele korte visuurtjes in de haven.

Zaterdagmorgend stond er een fris oostelijk windje wat niet veel goeds voorspelde uit ervaring, na enkele stekjes te proberen beide zéér weinig tikjes verkregen als troostprijs mocht ik als enige een net maats snoekbaarsje vangen men maatje bleef spijtig genoeg visloos. Verderop stond een man met 4 stokken te vissen met dood aas en wist er 5 te vangen maar was al meerdere uren voor ons bezig met vissen.

Zondag late namiddag weer snel enkele stekjes afgeschuimd nu met regelmatig aanbeten en vis zowel baars als snoekbaars, bij Jack ging het iets beter en ze waren ook iets groter de vissen dan die van mij.

 

Na drie uurtjes moest Jack er spijtig genoeg mee ophouden toen kwam collegavisser Luc aangereden waar ik dan nog een tweetal uurtjes mee heb doorgebracht.

Naarmate het donkerder werd volgden de aanbeten elkaar op zéér vele tikken en missers, regelmatig kwam er vis naar boven in verschillende maten en gewichten als ze bleven hangen was het helemaal vooraan in het lipje en dan verspeelde je ze soms nog als ze iets of wat met hun kop schudde.

Hiervan werd ik een beetje gefrustreerd na dat ik 2 zeer mooie exemplaren had verspeeld, Luc zijn hengel stond ook niet stil en wist vandaag de grootste te vangen van net geen 70cm. Het aanbetenbal was van korte duur na een klein uurtje feest was de beet eruit.

Zo, het was een heel kort visweekendje maar we zijn weer eens buiten geweest, vis gevangen en veel lol gehad!!

Groetjes Mick & Jack  het a.r.d team

 

 
 
Mick

Hallo rovertjes,

Zelf ben ik ook nog flink op roversjacht geweest zonder Jack spijtig genoeg, het is zoals Jack al schreef de ééne dag alles de andere dag niets of kleine smurfkes. Ieder roofjaar is anders heb ik ondertussen gemerkt ook zo het voedselaanbod. Deze zomerperiode heb ik iets minder gevangen tegenover vorig zomer, maar wel veel mooiere exemplaren. Er waren periodes dat ik een goed flink aantal vissen wist te vangen maar ook veel mindere dagen? Tegenover vorig jaar zat er dit jaar met overvloed aan voedsel in het water zoals bv; steurgarnaal, haring enzov. Dit merk je ook aan de vissen hun buikje er zit al een goed opgeslagen reserve vetje in.

Een ander verschil was ook dat ik (wij) op de meeste visdagen de rovers op verre afstand hebben gevangen tegenover vorig jaar toen waren ze echt tegen de kant te vangen in de haven. Het bijtgedrag is ook sterk afwisselend momenteel; de ééne dag happen ze tot de shad in hun kont steekt en de andere dag blijven ze met geluk vooraan in het lipje hangen!! De laatste dagen was het niet veel soeps buiten enkele mooie snoekbaarzen/baarzen veel klein duimpjes, hopelijk wordt het snel koud genoeg zo dat ik ze weer op hun winterstekken kan aantreffen want nu is het echt zoeken waar ze zitten die roofvissen!!

Vanaf heden vis ik met de nieuwe aspire dyneemalijn van shimano, beresterk, kleurvaster, neemt geen water op, dunnere diameter, dunnere coatinglaag, werpt goed ver uit, spoelt mooi op, grotere trekkracht en de afschuurweerstand is optimaal op en top. De verpakking is ook weer iets apart van shimano het spoel zit namelijk in een mooi metalen doosje verpakt. Persoonlijk vind deze lijn iets beter dan de fireline maar dat is ieders zijn keuze en smaak. De aspire dyneema is nu ook verkrijgbaar bij hengelsport vanderpoel tegen een zéér aantrekkelijk scherp laag prijsje waarvoor je hem echt niet kan laten liggen als roofvisser!!  

Groeten Mick het a.r.d team

 
 
Jack en Mick

Hoi Sportvisser,

Afgelopen weken weer niet veel stilgezeten. Samen met roofvismaat Mick viste ik enkele dagen op het zoommeer en aansluitende kanalen, ook de Antwerpse haven werd met regelmaat bezocht, soms visten we slechts enkele uurtjes, tijdens de weekends werd er meestal wel hele zaterdag of zondag gevist.

Begin september visten we enkele malen met succes vanuit onze belly bootjes. Op het Spuikanaal vingen we een paar keer aardig wat snoekbaarzen van respectabel kaliber. Mick ontving van Henk v/d Poel een nieuw kunstaasje van Culprit

Ik had, vanaf het moment ik deze nepgarnaal zag, erg veel vertrouwen en verwachtte er voornamelijk baars mee te vangen. Al snel bleek dat ook een snoekbaars de aparte actie van een Culprit Shrimp weet te waarderen. Mick ving er een erg mooi exemplaar mee en was ook gelijk verkocht.

Uit de Antwerpse haven valt niet veel nieuws te melden, de ene dag is het alles de andere dag is het niets. Net zoals vandaag, zaterdag 29 september, vanaf vanochtend zeven uur stond ik samen met m’n maatje op een stekje dat 14 dagen geleden nog een snoekbaars of 15 en enkele leuke baarzen opbracht. Vandaag echter,… zucht,… regen, regen en jawel, nog eens regen,… En de vis?

Mick mocht vandaag eens winnen met 7 tegen 4 J , elf vissen, 2 baarzen en negen snoekbaarzen waarvan 3 net aan de maat de rest waren, zoals Mick het zegt: smurfkes.

Visvriendelijke groet

Jack & Mick

 

 
 
Bellybootdag 2007

Afgelopen 1 september was het dan eindelijk zover dat we een gezamenlijke bellybootdag hielden met www.vliegvishelden.nl . Deze dag was het de bedoeling dat samen we zoveel mogelijk BB vissers aan de kant zouden krijgen om toch wel voor een klein record te zorgen. De weken vooraf leek het erop dat we aan zo kleine 20 BB vissers aan de waterkant zouden krijgen en dat zou dan ook wel erg mooi geweest zijn. Maar helaas zoals altijd heb je afvallers waar je niks aan kunt doen waardoor we op het laatst nog maar met 8 vissers overbleven!

Deze 8 vissers verzamelden zich om 8 uur in de ochtend op de afgesproken plek en vertrokken vol met goede moed richting het water. De eerste stek waar we gingen vissen hadden we de laatste tijd erg goed gevangen maar dat geeft nooit een garantie dat het dan weer zo zou zijn. Eenmaal aangekomen op de locatie werden de bootjes opgeblazen en alle spullen in orde gemaakt. Voor de meeste vissers was de gekozen stek compleet nieuw wat altijd even wennen is.

Op deze stek is het erg gemakkelijk in en uit het water te geraken en dat kan soms erg prettig zijn, en zeker als er ook nog iemand bij is die nog nooit in een BB boot heeft gezeten. Dit keer was vismaat Sjaak erbij en petje af want hij heeft er echt iets voorover gehad om hier bij te mogen zijn. Hij moest namelijk maar liefst ruim 2 uur rijden om hier te komen en dat kan ik alleen maar waarderen!

Toen we met ze alle op het water lagen heb ik verteld waar de vissen zich zelf zo beetje de laatste keer bevonden en dat bleek dan ook al vrij snel toen de eerste snoekbaars boven water kwam. Een van de mannen van www.vliegvishelden.nl wist een mooie snoekbaars te landen en al zeer snel daar achterop kwamen er al meer vissen bovenwater. , Gelukkig, dacht ik bij mezelf, want ja als mensen van ver komen hoop je maar dat er leuk word gevangen, maar die garantie kan ik je nooit geven!

Na even op de eerste stek te hebben gevist kwam er helaas steeds meer wind op zetten waardoor het steeds lastiger werd om op je plek te blijven liggen. Een aantal visser lieten zichzelf lekker mee drijven, maar zelf bleef ik zo lang mogelijk boven de voor mij bekende locatie hangen en wist hier een kleine snoekbaars en baars te vangen. Gelukkig had ik toen ook mijn eerste visje gevangen…..pfff!

De andere vissers kwamen langzaam terug gepeddeld tegen de wind in en je kon al langzaam de eerste sporen van vermoeidheid zien op hun gezichten. Zeker als je niet gewend bent aan groot water waar het meestal toch wel waait kan dat zeer lastig zijn. Eenmaal aangekomen sprak ik een voor een de mannen en de meeste hadden toch al wel een visje gevangen gelukkig.

Na een klein overleg te hebben gehad kozen we ervoor om uit de wind te gaan liggen op een stek die voor mij persoonlijk niet erg hoog in het vaandel staat vanwege zijn vangsten. In het verleden vingen we hier wel een leuk visje maar dat wordt steeds minder. Dat bleek ook al snel want na een klein halfuurtje hadden we het hiervoor gezien.

Toen maar snel naar de volgende stek die eigenlijk altijd wel vis oplevert. Na een kleine verplaatsing en een boterhammetje te hebben gegeten kwamen we aan op de plek van bestemming. Maar ook hier stond helaas erg veel wind tot mijn grote verbazing waar ik dus totaal niet op had gerekend….

Er zat niet veel anders op om toch maar hier te gaan vissen wat ik wist bijna zeker dat er vis uit zou komen. Na zo kleine 10 minuten was het dan zover dat de eerste snoekbaars werd geland en als snel volgde er ook een tweede. Ik zelf kreeg hier twee prachtige beten maar beide leverde helaas geen vis op, hier bleef het dan ook bij! De wind had menig visser toch al wel lichamelijk aardig gesloopt waardoor de visdag voor de meeste vissers hier erop zat.

We hadden bijna allemaal meerder vissen weten te vangen maar helaas was het geen super dag geworden waar ik van te voren toch wel een beetje op had gehoopt. De wind was hierin denk ik toch wel de grootste boosdoener geweest………..

Na nog even te hebben nagepraat besloten we om nog zeker vaker dit soort dagen te gaan organiseren en we gaan dan ook de koppen bij elkaar steken om een datum te prikken voor de volgende keer.

Mannen bedankt voor de gezellige dag en hopelijk tot de volgende keer!

Namens www.rondomdedelta.com en www.vliegvishelden.nl .

 
 
Jack & Mick

Hallo rovers,

Na een belletje naar Jack zaterdagavond of hij zondagochtend misschien even tijd had om te gaan bellyen was dit afgesproken, spijtig genoeg kon Jack er wegens werkverplichting zaterdag niet bijzijn. Rond 7u30u aan het puntje aangekomen ook vandaag zat de wind niet mee en er stond redelijk wat stroming maar dat houd ons niet tegen als we een visje willen vangen.

Het eerste anderhalf uur lichte regenval Jack had geen regenjas bij en werd goed nat aan het bovenlichaam toen zei ik kijk daar het weer begint verderop open te trekken maar nog eerst even deze grote voorbijdrijvende wolk verwerken om Jack wat goeie moed in te spreken. Mijn woorden waren nog niet koud of die laatste wolk trok ook even open tot een kleine wolkbreuk hahaha zeiknat was men roofmaatje.

Na een drietal uurtjes enkele lichte beetjes verkregen en beide een kwijtspeler. Tijd voor een hapje en een stekje uit te kiezen dat minder zwaar zou zijn, dit werd dus het spuikanaal waar we zo goed als uit de wind zouden liggen helaas begon het hier ferm te stromen wat dus ook weer hard werken was om ter plaatse te kunnen blijven liggen. De vis was totaal niet echt los zelf had ik twee missers en weinige tikjes verkregen, Jack daartegen kreeg meerdere beten en missers. Toch wist the killer 4 snoekbaarzen te strikken waarvan 2 mooie exemplaren. Daar het niet zoveel was en Jack nog andere verplichtingen had vroegtijdig gestopt, 't was weer een gezellig Antwerps onderonsje zoals gewoonlijk. Als ik met Jack aan de waterkant sta maakt het ons niet uit wie de grootste of meeste vis vangt 't is altijd een goeie sfeer maar steeds op het eind van de visdag kan de winnaar het niet laten om de verliezer even flink te liggen op te naaien wat steeds leuk is!!

Vandaag was ik de verliezer en mocht opgenaaid naar huis toe rijden wat natuurlijk minder leuk is maar geen nood volgende keer is het Jack zijn beurt ;-) !!

 

     Groetjes het A.R.D Team

     Mick & Jack

 
 
Jack & Mick

Hoi Sportvissers,

Afgelopen maanden weer aardig aan de slag geweest in een poging rovers te verleiden.

Samen met Mick spendeerde ik aardig wat visuurtjes in de Antwerpse haven, in het begin van het seizoen hielden we enkele bellyboot uitstapjes op het Zoommeer en aanpalende stekken.

Het snoekbaarsseizoen is totnogtoe in twee periodes op te splitsen; bij de opening, begin juni ging het gelijk erg goed, zowel op Nederlands als op Belgisch grond, of beter, watergebied kon je erg gemakkelijk een aardig aantal rovers vangen op een dag.

We noteerden op de openingsdag “ vrijdag 1 juni “ maar liefst 23 snoekbaarzen en 7 baarzen,… van een knallende start gesproken.Deze vangst realiseerden we in de haven van Antwerpen, maar ook op het Zoommeer kon het bij momenten niet op. Zo vingen we op een erg winderige bellybootdag in het gezelschap van Dennis en Antwan ook een aardig aantal rovers.

Deze erg goeie periode hield zo’n twee weken aan, daarna, van half juni tot half juli werd het heel wat rustiger,… tenminste met de bijtlustigheid van onze rovers.

Aan vissers geen gebrek, op plaatsen waar we afgelopen jaren slechts af en toe collega vissers tegenkwamen leek het nu bij momenten wel Vlaamse kermis. U begrijpt dat wij voortaan iets terughoudender zullen zijn in het verstrekken van stekinfo in onze vangstberichten.Hoedanook,…. Terug naar onze vangstervaringen,… vanaf de tweede helft van juni werd het dus heel wat rustiger, daar waar we enkele dagen geleden op enkele periodes na, de gehele dag beetkregen, beperkte dit zich nu tot enkele momenten van vaak slechts een uurtje. Het was dus zaak om op het juiste moment aan het water te zijn wat ons enkele malen lukte, met als gevolg,… 5 – 8 – 10 snoekbaarzen/baarzen de man per dag ( op de goeie dagen welteverstaan er zaten ook nulvangsten tussen )

De tweede periode :

Kort samengevat,… klo*e,…. Reeds anderhalve maand is het zoeken en pielen naar een visje. Soms hebben we geluk en stoten we op een schooltje baars, af en toe lukt het om een snoekbaarsje te vangen, een snoekbaarsje, want het is ondertussen alweer 6 weken geleden dat ik mijn laatste 60 plusser ving,...

We blijven hopen op beter tijden

Met visvriendelijk groet

Het Antwerps Roofvis Duo Mick&Jack