Vangstberichten RONDOM de DELTA

 

 

uw vangstbericht hier

mail naar

info@rondomdedelta.com

 

Rondom de Delta wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsors.

See Fish Hengelsport Mega Fish Hengelsport Winslow
Janpeter Hengelsport Sea Farm ?????????????
V.d.Sterren Hengelsport hengelsport v Maldegem Supercatch hengelsport
Standard horizon V.d.Poel Hengelsport Sportvisserij Hoogerwerf
R&R Tackle 't Zeepiertje bootverhuur 't Zagertje bootverhuur
??????????? 'T Anker
??????????
???????????
??????????
??????????

 

Wilt u ook sponsor worden, mail dan naar c.marijnissen@rondomdedelta.com

 

Abonnement Beet

 

 
 

Vangstberichten witvis witvis@rondomdedelta.com

 
Corné

Vandaag 4 mei gaan kijken bij een binnenwaterwedstrijd. Deze werd gehouden aan De Mark achter de suiker unie. De visclub was De Schar die deze wedstrijd had georganiseerd, maar hij telde alleen mee voor de club. Helaas was er maar weinig man aan de waterkant, maar dat mocht de pret niet drukken. Je hoorde dan ook regelmatig vissers tegen elkaar roepen, dus de sfeer was in goede handen.

Helaas deden de vissen het niet veel deze dag, maar gelukkig werden er wel wat visjes gevangen. Volgens de deelnemers kwam het door de scheepvaart, want het was behoorlijk druk op het water, maar wat verwacht je met dit mooie weer. Iedereen was aan het zoeken waar de vis zich ophield, de een gooide dichtbij terwijl de ander de overkant opzocht. Zelf stond ik een tijdje bij Dirk te kijken en hij had al twee vissen. De beet zat er helemaal niet in dus tijd genoeg om wat te kletsen.

Zo rond kwart voor twaalf zei hij dat het niets meer zou worden, maar zijn woorden waren nog niet koud of de feeder ga een stevige aanbeet. Hangen, maar wat voor een vis zou het zijn. Eenmaal in het schepnet bleek het om een serpeling te gaan. Zelf had ik deze vissoort nog nooit gezien en was voor mij ook een verassing, want ze zijn best zeldzaam.

Na deze vis kwam er nog een vis uit bij Dirk, dus zijn totaal stand kwam op 4 vissen. De winnaar had 8 vissen en Dirk zat ergens tussen de midden moot. Volgende keer beter.

Corné Marijnissen

 

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Hallo vissers,

Mijn zoontje Josin (3jaar) mocht het vandaag eens proberen op een plasje nabij, tussen de buien door hebben 1,5 uur droog kunnen vissen, en meer tijd hadden we ook niet dus hebben we het goed getroffen.

Met zijn nieuwe hengeltje wat hij van gebr.v.d.Poel had gekregen lukte het hem om 20 voorntjes te pakken, dat hadden er zeker 20 meer kunnen zijn, maar door het niet stil kunnen houden van zijn hengel en zijn aandacht voor alle eendjes enz... was 20 toch wel het maximaal haalbare.

Hij heeft er enorm van genoten en ik natuurlijk ook, we gaan snel weer een keer.

Groeten, Josin en Hans

 

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Afgelopen zaterdag heb ik aan de "Open kampioenschap van Goeree Overflakee" meegedaan, met 160 personen begonnen we om 09.00.u te vissen. Nu is dit niet mijn sterkste visserijtje, maar vaak weet ik mijn visje wel te vangen, zo ook nu, want ik maakte een flitsende start gezien de resultaten van de mensen om me heen, die vingen geheel niets, terwijl ik direct vis op mijn voertje had. Ik haakte bij de 3e worp al een dikke voorn gevolgd door een mooie bliek, ook miste ik veel beten, dus ben ik snel met kortere lijnen en kleinere haken gaan vissen. Haakmaat 18 en lijnen van 45 cm leken de juiste keuze, want ik ving weer vis. Het waren geen grote, maar ik was nog steeds de enige die ving. Dan ga je toch een beetje fantaseren, want zou ik gelijk de eerste keer deelnemend aan een grote witviswedstrijd vakwinnaar kunnen worden?

Nou, dat heb ik een tijdje durven dromen, maar toen kwamen de profs op gang, enkele doorgewinterde witvissers bleven van het begin af aan stug tegen het riet gooien, dit ondanks dat ze er geen beetje kregen, wel de ene lijnzwemmer na de andere, maar geen vis op de haak. Die profs gingen het laatste uur grote Brasems vangen, en dan ook écht grote Brasems, op het moment dat ik dat zag wilde ik nog een nieuwe voerplek opbouwen tegen het riet, maar dat was te laat. Ik ving er nog één en miste er een paar.En toen was het eindsignaal daar....... Ik maakte geen schijn van kans meer, helaas, maar ik ben er een stuk wijzer van geworden.Heb vertrouwen in de tijd, eens komen de grote jongens op je voer......, toch? Ik heb er wel heerlijk gevist, want uiteindelijk vind ik het nooit erg om buiten de prijzen te vallen, zolang ik maar lekker heb gevist en mijn best heb gedaan...

Daarna zijn we nog naar het Schelderijnkanaal gereden om nog wat kapitale brasems aan de schub te komen, dit was nog even een leuke afsluiter van de dag, in 2 uurtjes ving Max er 16 brasems en ik 9, dus toch nog dikke vissen gevangen. Daarna naar huis waar de mijn lieve buurvrouw een rijk gevulde tafel buiten had gezet waar we onder het genot van een biertje (en wel meer ook) de dag nog eens door hebben genomen, dat ging er wel in Jacqueline..., nog bedankt!!!!!!

Groeten, Hans

 

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

U zult wel denken, Corné vissen met de vastehengel??? Ja, u leest het goed, vandaag het toch eens gaan proberen, want toen ik nog een klein ventje was viste ik met de regelmaat met de vastestok. Het ging me toen in die tijd altijd wel goed af en ik kan je vertellen dat ik het nog niet verleerd ben. Eerst even shoppen bij Mega Fish, want ik moest natuurlijk wel lokvoer, maden en wat tuigjes hebben. Gelukkig heb ik nu echt goed materiaal, want iedereen weet ondertussen wel dat we een eigen groothandel zijn begonnen.

De stek was voor dit keer de Roosendaalse Vliet. Ik was rond de klok van 19:00 op de stek en maakte snel mijn voertje klaar. Toen dat gebeurd was snel wat voeren en de rest in orde maken. Dat duurde wat langer dan ik eigenlijk verwacht had, maar wat wil je na zeker 20 jaar. Snel volgde de eerste aanbeten, maar ik kon er geen gehaakt krijgen. Toen maar eens een grotere haak gezet en bingo, gelijk hangen….dacht ik. Niet dus, want de vis was gewoon te sterk en ging er als een speer vandoor.

Dit gebeurt zo 4 keer achter elkaar totdat ik een klein voorentje ving. Al snel volgde de tweede vis, maar deze was groter, een dikke brasem was mijn geluk. Er volgde erna nog 3 dikke brasems en dat geeft toch wel een sport op 0.10 mm. Wat wel opviel was dat de vissen keihard vechten terwijl ze toch volop in de paai zijn. Op 1 van de vissen was goed de paaiplekken te zien, dus het systeem werkt en deze vissen zorgen voor het na geslacht. Ik krijg de smaak weer te pakken, dus ik ga dit beslist meer doen.

Corné Marijnissen

 

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Witvis competitie WSV Reimerswaal

Zaterdag 16 september alweer de 8 ste ronde van de competitie gevist. Met 15 senioren en 4 jeugdleden om 08:00 gestart. Voor de liefhebbers van de vastestok was dit een perfecte dag, een lekker zonnetje en weinig tot geen wind. Dit bleek ook wel want op de jeugdleden en een enkele senior na zaten de meeste met de vastestok. Na afloop bleek wederom Denno Goedheer gevolg door Luc George, Steffan Dezutter, Gerrit Zwalua en Peter Kuijper de meeste kilo’s bijeen had gevangen.De jeugd had het ook goed gedaan. Alle vier hadden goed gevangen. Emiel Hollestelle bleek de meeste vis gevangen te hebben gevolg door Jacco Meeuwsen, A. Marijs (die voor de eerste keer mee deed.) en Eric Hollestelle

 

 
 

Hieronder de complete uitslag

Senioren:

1e Denno Goedheer 12900 gram

2e Luc George 10540 gram

3e Steffan Dezutter 7720 gram

4e Gerrit Zwalua 53 00 gram

5e Peter Kuijper 4840 gram

6e Bert Hollestelle 4100 gram

7e Frans Keur 3680 gram

8e Hans Nouwe 3300 gram

9e Sjaak Harthoorn 3060 gram

10e Gerard van Thillo 3040 gram

11e Jan Zuijdwegt 1680 gram

12e Jan Nelisse 1160 gram

13e Hans Quist 940 gram

14e Jaap Oele 300 gram

15e Marco Lobbezoo 240 gram

 

Jeugd:

 

1e Emiel Hollestelle  9460 gram

2e Jacco Meeuwsen 8920 gram

3e A. Marijs  5480 gram

4e Eric Hollestelle 3100 gram

 
 

 

Groeten van een deelnemer aan de witviscompetitie WSV Reimerswaal

 

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Hoi Sportvisser,

Een collega van me die kost wat kost wil leren vissen ging afgelopen zaterdag mee naar het Bathse Spuikanaal, eerst brachten we de nodige vergunningen in orde, het postkantoor in Huiybergen was in de voormiddag open, dat viel dus reuze mee. Daarna startte de “opleiding “ , maden spoelen en aromatiseren, voertje aanmaken en bevochtigen, het zeven, de korfjes, feeders,…. Allemaal nieuw voor m’n vismaat van vandaag.

We kozen eerst een plekje waar ik afgelopen dagen al aardig had gevangen, de korfjes gingen te water en de vaste hengel werd in stelling gebracht. Echt heel lang hoefden we niet te wachten of ik landde een eerste blankvoorntje, even later nog één. Toen was het de beurt aan Mounahim, een prachtige brasem als éérste witvis ooit, geen slecht begin.

Op de vaste hengel ving ik net achter een rietkraag nog een paar kleine blankjes en windes. De oostelijke wind die vanaf een uur of vier steeds krachtiger werd was echter spelbreker. We moesten verkassen om nog een beetje te kunnen zien. Op de volgende stek bleef de vangst uit op enkele kleine visjes na. Jammer Geen topdag qua vangsten vandaag maar ik ben zeker dat het m’n maatje beviel.

Groetjes, Jack & Mounahim

 

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Heeeeeeeeee heren en dames,

Ik heb een 3 tal weken gelee mijn 1ste paling(kje) gevangen, in Leeuwarden vlakbij de plaatselijke boxerclub aldaar. Was een cm of 20 dus volgens mij niet echt iets om over naar huis te schrijven, maar omdat het mijn eerste was zet ik het toch maar even hier neer..
Ik ving hem met een werphengel en een schuifdobber, als aas gebruikte ik een lekkere dikke worm. (op dezelfde plek alleen 2 uur eerder ving mijn maat met wormen een vette snoekbaars!!!!)

Groetjes Sebastiaan (Amsterdam)

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Witviscompetitie WSV Reimerswaal 2006

Na een warme maand juli en een nat en winderige maand augustus afgelopen zaterdag weer gestart met de competitie. Locatie het spuikanaal ,omdat sommige deelnemers hier toch met enige regelmaat aan het vissen zijn geweest en soms met veel moeite een visje boven konden krijgen waren wij benieuwd of ze wel wilden bijten. Na een paar uurtjes bleek al snel dat het geen topdag zou worden. Enkele gingen over van de feeder naar de vastestok en diegene die met de feeder bleef zitten vissen gokte op een paar flinke platte. Het eind resultaat was er dan ook naar, en de volgende keer beter moet je maar denken.

 

Senioren

1 ste    Sjaak Harthoorn                     6180 gr

2 de     Luc George                            1620 gr

3 de     Gerrit Zwalua                          1280 gr

4 de     Armand van Lissum                1220 gr

5 de     Steffan Dezutter                      1200 gr

6 de      Hans Quist                              820 gr

7 de     Bert hollestelle                          660 gr

8 ste    Peter Kuijper                             180 gr

10 de   Jaap Oele en Jan Zuijdwegt     0 gr

Jeugd

1 ste Emiel Hollestelle   1800 gr

2 de  Erik Hollestelle      660 gr

3de Jacco Meeuwse   140 gr  

 

Groeten van een deelnemer aan de witviscompetitie WSV Reimerswaal

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Hallo Corné en Dennis;

Aangename kennismaking. Wij zijn Lynn en Ergun twee weken geleden zijn wij gaan vissen??? Op de Schelderijnkaai in Zandvliet. Wij kennen nog niet zoveel van vissen maar mijn man wil het kost wat kost leren. Ik was daar niet zo voor te vinden, maar na vandaag heb ik het ook goed te pakken.  Wij hadden uw e-mailadres gekregen van Jack Peelman  die was daar aan het vissen,  en natuurlijk zag die man dat wij er niets van kende, dus stelde hij voor om bij hem te komen zitten. Ik heb daar de lach van mijn leven gelachen. Het zit namelijk zo na wat uitleg van Jack vangde  Ergun zijn eerste vis. Dolgelukkig natuurlijk. Bij zijn tweede vis legde hij het net op de grond met tot gevolg dat de vis er uitsprong. Zo rap als hij wilde probeerde Ergun die vis toch nog te pakken, met als gevolg dat hij zelf in het water viel. Ikzelf zou hem daar onmogelijk hebben kunnen uithalen, maar onze redden in noot  Jack heeft hem gered, waarvoor onze dank want eens uit het water kon ik Lynn niet meer van het lachen en door dat Jack zag dat ik zo de slappe lach kreeg kon hij zich ook laten gaan en hebben wij een ongelofelijke visdag gehad. Nu wij waren vreemd voor Jack en hier komt mijn vraag of u eens met Jack kan praten en vragen of wij zijn e-mail adres kunnen krijgen, want ik heb ook op de site gekeken maar dat is volgens mij niet meer het juiste.  Ondertussen hebben wij al wat paling gevangen heb daar ook foto’s van, maar weet niet goed hoe ik ze je kunt opsturen moet dat nog leren.  Ook wil ik jullie feliciteren met de site, ik vind hem heel veelzijdig.  Ik hoop dat je ons verhaal misschien wat ingekort toch op de site verteld en na elke vissessie zullen wij verslag uitbrengen met natuurlijk foto’s.

Vriendelijke visgroetjes van Ergun en Lynn

ps: als jullie eens met een groep op boot gaan vissen en nog plaats hebben voor ons twee wij willen altijd eens meegaan doei doei

Hoi, Ergun en Lynn, als we weer eens met de boot weggaan, zal ik u een mail sturen, maar Ergun moet dan wel een reddingsvest aan. hahahaha

 

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Hoy Sportvisser,

Vanochtend vroeg uit bed, spullen ingeladen en richting Schelderijn kanaal.

Ik ging weerom met de feeder enkele brasems en blankvoorns proberen te verleiden. De eerste voerstek die ik op het Schelderijnkanaal had aangelegd moest ik al na een uur en één brasem verlaten, gewoon te veel wind om prettig te vissen. Als “ uitwijkstek “ had ik de westelijke oever van het Spuikanaal in gedachten. Hier aangekomen, mooi in’t zonnetje en uit de wind bleek de fleecetrui en windjack al snel overbodig. Er kom weer eens in T-shirt gevist worden, ’t lijkt wel zomer.

Een uurtje na het invoeren vonden de eerste blankvoorns de maden en casters, enkele mooie exemplaren kwamen in het landingsnet, een beetje later ving ik ook geregeld vette brasems.

Het constant bijvoeren met kleine bolletjes voer legde me ook deze keer geen windeieren. Rond twee uur zat er zoveel vis op de stek dat m’n korfje nog amper bodem raakte of de volgende hing alweer aan de bel,… voornamelijk kleine voorntjes.

Eindstand ; 14 brasems, 33 voorn(tjes) en twee baarsjes, toegegeven, het koste me weer 4 kg. voer en een liter maden maar mijn visdag is wat mij betreft weer geslaagd.

Groetjes, Jack

 

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Hey sportvissers,

Afgelopen zaterdag weer eens gaan vissen aan het Schelderijn kanaal. Alle voorbereidingen waren reeds vrijdagavond getroffen, het voertje aangemaakt, de maden gespoeld en gearomatiseerd. Rond acht uur ging het eerste gevulde voerkorfje te water, gevolgd door een flinke portie voerballen. De vorige keer dat ik hier viste gebruikte ik de line-clip op mijn molentje om zeker te zijn dat mijn korfje steeds op dezelfde afstand water raakte. Nadat een flinke karper? door mijn slip raasde leidde dit tot lijnbreuk, daarom werd deze keer de voerplek zo goed mogelijk gememoriseerd, en de line-clip niet gebruikt. Ik moest een uur wachten tot een eerste brasempje zich melde, even later een blankvoorntje, enfin, de vis had het voer gevonden, ik ving met regelmaat een visje totdat ik rond een uur of 11 m’n haak zette en de weerstand voelde waarop ik stiekem hoopte, daar was vriend karper weer. Hij gierde door de slip, keer op keer weer,… prachtsport toch ?

Nog even wat anders,…

Zo rond de middag stopt er een auto naast me, een vriendelijke dame die even informeerde of ze wel de juiste vergunning bezat om hier te vissen,… even checken en ja hoor geen probleem, op’t Schelderijnkanaal ( Belgische kant ) heb je een gewone vergunning van het Vlaamse gewest nodig. Ze bedankten en installeerden zich een meter of 50 verderop. Na een poosje kreeg meneer in de gaten dat mijn schepnet regelmatig richting water ging en hij kwam eens kijken. Hij had naar mijn gevoel niet echt voldoening van zijn eigen manier van vissen dus informeerde ik hem rond het vissen met een voerkorf,… zoals het hoort,… even later zat hij naast me inclusief mevrouw en ving in de zes keer dat ze samen waren gaan vissen zijn tweede vis, een brasem,… en even later nog ééntje. Prachtig toch?

Bij de volgende vis die hij ving ging het helemaal mis, de krachtige blankvoorn ontglipte hem en viel spartelend op de grond, hij trachtte hem nog te pakken maar schoof bij dit manouver uit en belande in het water,… EEN GILLER!!!!! Gelukkig niet gewond maar wel druipnat viste deze man gewoon door,… er bestaan nog doordouwers.

Samengevat een leuke dag, mooi weer in de voormiddag en een slap-shot tegen de avond, de vangst was ook helemaal niet verkeerd 39 brasems en blankvoorns, een leuke karper van 61 cm. en een palinkje van een pink.

Met visvriendelijke groet Jack

 

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Hoi Sportvisser,

Na lange tijd besloot ik de Feederhengel nog eens uit de kast te halen. Enkele voerkorfjes, grote en kleine maden een zakje casters en een kant en klaar voertje, veel meer heb je eigenlijk niet nodig. Als stek verkoos ik een niet al te druk bevaren inham op het Schelderijn kanaal ( Belgische kant ). Toen ik ’s ochtends om een uur of vijf op de stek arriveerde zag het er allemaal prima uit. Nauwelijks wind en de temperatuur was ondanks het vroege uur aangenaam.

Nadat ik het kant en klare voertje had bevochtigd en gezeefd vlogen een tiental voerballen ter grote van een appelsien naar de voerplek. Daarna werd de bijhengel, voorzien van een dood aasvisje ( bedoeld voor een snoekbaars of vette paling ) in stelling gebracht.

Rond zes uur was het licht genoeg geworden om de eerste voerkorf te vullen en richting voerstek te lanceren. Echt lang hoefde ik niet te wachten, blijkbaar had een school brasems de voerplek reeds ontdekt. Het lukte me om de school tot een uur of acht op de stek te houden. Ik ving een zestal brasempjes, het waren allemaal kleine beestjes.

Daarna veranderde alles, vanaf een uur of negen sloeg het weer volledig om, een flinke NW wind terroriseerde mijn paraplu en feedertip, bovendien ging deze wind gepaard met aanhoudende regen. Tot 14.00 u. heb ik het uitgehouden zonder nog een beetje te zien, ook de doodaashengel bleef onaangeroerd.

Volgende keer beter (weer)

Visvriendelijke groet Jack

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Alloha

Zondagavond 18-06-2006 samen wezen vissen met Max. Lekker weer,zonnetje en af en toe een zacht windje. Het duurde even voor de eerste beten kwamen, maar de eerste die de dobber deed ondertrekken bij Max was gelijk goed . Na drie kwartier had Max zijn eerste karper (tje) die hij jammer genoeg verspeelde .Wat een kracht hebben die beesten en als je dan zit te vissen met 10/100 is het niet gek dat er iets knapt. Tien  minuten later kon hij na een dril van 10 min wel een mooi karpertje van ruim 2 kilo binnen halen. Daarna mocht ik,nadat mijn dobber met kracht werd onder getrokken het ook proberen. Na een kleine 10 min wist ik deze te landen.

Resultaat van een paar uurtjes vissen : Max karper,voorn,giebel en brasem en ik karper,voorn en giebel samen zo’n 20 stuks bij elkaar gevangen

Groeten Max en Peter

 

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Hey Palingboeren,

Vanavond hebben we de 4e en laatste wedstrijd van de palingcompetitie van WSV Reimerswaal gevist. Wederom hebben we op het Schelde Rijn-Kanaal gevist en wederom was dit dé stek voor Jan Zuidwegt die net als vorige week de 1e plaats in beslag nam.

We kunnen terug kijken op een hele leuk en geslaagde competitie waarbij gezelligheid en sportiviteit voorop stonden, langs deze weg dank ik deelnemers die tot 2 keer toe een nat pak over hadden om dit geheel te laten slagen.

De einduitslag van deze competitie is als volgt:

 

1e    Hans van Burg            8 pt         395 cm

2e    Jan Zuidwegt             10 pt        271 cm

3e    Kees Schouten           13 pt        245 cm

4e    Jan Verschuure          15 pt        232 cm

5e    Martijn Paauwe          16 pt        166 cm

6e    Marco Lobbezoo        17 pt        307 cm

7e    Rens Flipse                 17 pt        172 cm

8e    Jaap v.d.Akker           19 pt         246 cm

9e    Wijnand v.Wijnen        20 pt        269 cm

10e  Adrie Lobbezoo         20 pt        129 cm

11e  Cris Filpse                   22 pt        111 cm

12e  Dennie Breetveld        26 pt        45 cm

13e  William Boone             27pt         205 cm

14e  Co v.d.Dorpel               33 pt        0 cm

15e Jan Poortvliet                121 pt      30 cm

16e Jan Buteijn                    211 pt        0 cm

17e Luc Leemans                214 pt        0 cm.

 

 

We hopen dit volgend jaar weer over te kunnen doen.

Groeten, Hans van Burg

 

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Witviscompetitie WSV Reimerswaal 2006

Zaterdag de eerste wedstrijd gevist op het spuiboezem sinds Brammetje terug is gezet in de Westerschelde. Met vooruit zicht op lekker weer en een zacht zuidoosten windje om 08:00 begonnen. Om 12:00 had Denno Goedheer de meeste vis kunnen landen gevolg door Hans Ouist en Gerard van Thillo.

Bij de jeugd was Jacco Meeuwsen winnaar gevolgd door Erik Hollestelle en Emiel Hollestelle. Over 14 dagen is er een vrije wedstrijd van 08:00 tot 14:00 wederom aan het spuiboezem.

 

1 ste Denno Goedheer 28.380 kg

2 de Hans Quiste   19.480 kg

3 de Gerard van Thillo 11.780 kg

4 de Armand van Lissum 11.060 kg

5 de Steffan de Zutter 10.480 kg

6 de Sjaak Harthoorn 5.360 kg

7 de Peter Kuijper 1.880 kg

8 ste Luc George 1.340 kg

9 de Jan Zuidweg 0.040 kg

11 de Hans Nouwe,Gerrit Zwalua,Peter van As en Jaap Oele

 

Jeugd

1 ste Jacco Meeuwsen 2.260 kg

2 de Erik Hollestelle 1.660

3 de Emiel Hollestelle 1.100

 

De visgroeten van een deelnemer aan de witvis competitie WSV Reimerswaal  

 

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Hallo palingboeren,

Vanavond de 3e palingwedstrijd van WSV Reimerswaal gevist, dit keer was het Schelde Rijnkanaal aan de beurt! Overal zaten wel wat vissers, ook Jack was met de Bellyboat voor het gemaal aan het proberen, hopelijk heeft hij ook e.e.a. gevangen, maar dat zullen we beslist wel lezen in de roofvisberichten (Jack, ik had nog koude Jupilers bij, hahaha)

Wij zelf vingen niet super, maar we hadden wel bijna allemaal vis, en dat vind ik persoonlijk altijd wel bevredigend, ook onze jeugdige deelnemers liet van zich horen (goed gevist mannen).

 

1e    Jan Zuidwegt            83cm     3 stuks

2e    Martijn Pauwe          79 cm     3 stuks

3e    Hans van Burg         62 cm     2 stuks

4e    Adrie Lobbezoo      61 cm     2 stuks

5e    Cris Flipse               48 cm     2 stuks

6e    Dennie Breetveld    45 cm     1 stuk

7e    Rens Flipse              40 cm    2 stuks

8e    Jaap v.d.Akker         27 cm    1 stuk

9e    Marco Lobbezoo      25 cm    1 stuk

10e  Kees Schouten        24 cm     1 stuk

11e  Wijnand v.Wijnen     21 cm     1 stuk

12e  Jan Verschuure        20 cm     1 stuk

13e  Co v.d.Dorpel              0            0

13e  William Boone            0             0

 

Volgende week woensdag de 4e en laatste wedstrijd, het blijft spannend tot de laatste wedstrijd, want een aantal mannen maken een goede kans op de titel.

Hopelijk zijn we er allemaal om die strijd aan te gaan!!

Groeten, Hans van Burg

 

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Zaterdagmorgen was er voor de jeugd een instructieochtend witvissen aan het spuikanaal. Deze was georganiseerd door de gebr. Gebr. v.d.Poel  uit Yerseke. Om 09:00 was iedereen aanwezig en kon met de uitleg worden begonnen. Van het maken van een simpele lus montage voor de voerkorf, onderlijnen, aas, voer enz enz alles werd besproken.

Het duurde dan ook niet lang of bij enkele jeugdige deelnemers vlogen de voerkorfen dan ook alle kanten op. Nadat ook deze deelnemers werden geholpen ging het stukken beter. Sommige van deze beginners gooiden hun voerkorf keer op keer op de zelfde plaats dat wij er van stonden te kijken dat ze zoiets vlug oppikken. Helaas wist niemand van de jeugd een visje te vangen wat wel erg jammer was, want wat is er leuker dan een visje te verschalken op zo’n ochtend.

Ook hier hopen wij dat alle deelnemers er wat van hebben opgestoken, en ondanks de tegenvallende vangsten jullie misschien binnenkort terug te zien aan de waterkant. In augustus doen we dit zeker nog een keer over. Ook willen wij de gebr. v.d.Poel  nog bedanken voor het beschikbaar stellen van onder andere het lokvoer,aas,onderlijnen en voerkorfen.

Hans, Denno, Max en Peter

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Witviscompetitie WSV Reimerswaal 2006

Zaterdag 27 mei al weer de 5 de ronde van WSV  Reimerswaal aan het Schelde-Rijn Kanaal gevist. Ondanks de bewolking en af en toe wat wind bleef het toch droog. Er werd gevist vanaf de schuine kanten net naast de brug, ook de enkele brug bij Bath werd gebruikt zodat niemand onder de bruggen hoefde te zitten. De vangsten waren niet erg groot, de meeste waaronder ikzelf hadden toch wel iets meer vis verwacht maar jammer genoeg het mocht niet zo zijn. Over 14 dagen de volgende ronde deze zal plaats vinden aan het spuiboezem. Graag wil ik de woorden van Hans nog eens herhalen voor wie eens kennis wil maken met onze club moet gewoon eens langs komen tijdens één van de wedstrijden, je bent als nieuw lid van harte welkom en bent dan tevens gerechtigd om van ons mooie viswater gebruik te maken (het spuiboezem, is het rijkste binnenwater van zeeland)

 

1 ste Hans Quist  6980 gram

2 de Sjaak Harthoorn  5220 gram

3 de Gerrit Zwalua 5120 gram

4 de Denno Goedheer 4180 gram

5 de  Luc George 2800 gram

6 de  Peter Kuijper 2360 gram

7 de  Gerard van Thillo 2320 gram

8 ste Jaap Oele 1680 gram

9 de Jan Zuijdwegt 780 gram

11 de Frans Keur en  Hans Nouwen 0 gram

Jeugd

 

1 ste  Jacco Meeuwsen 160 gram

2de  Emiel Hollestelle en Eric Hollestelle 0 gram

 

 

De Groeten van een deelnemer aan de witviscompetitie

WSV Reimerswaal

 

Jeugdige vissers, opgelet!!

v.d.Poel organiseert een roof en witvis weekend op 2 en 3 juni.

Roofvis:

Vrijdagavond 2 juni van 19.00.u tot 22.00.u kan de jeugd en eventueel de onervarene deelnemen aan een instructieavond op gebied van roofvis, voornamelijk het vissen op baars en snoekbaars word dan uitgelegd en voorgedaan door een aantal ervaren roofvissers. Ook word er een demonstratie gegeven met een aantal Bellyboats.

Dit zal plaats vinden aan het Spuikanaal onder de brug van de A58 ter hoogte van Rilland.

Er is plaats voor maximaal 20 personen.

 

Witvis:

Op zaterdag 3juni wordt er van 09.00.u tot 13.00.u een witviswedstrijdje gehouden voor voornamelijk de jeugd en eventueel de onervarene, ook hier word door professionele witvissers instructie gegeven. Ook dit wordt gehouden aan het Spuikanaal, maar dan aan het steigertje (richting Rilland)

Hier is plaats voor 25 personen.

Wil je aan één of beide activiteiten deelnemen, moet je dit aan de Gebr v.d.Poel door geven.

Telefoon: 0113-572047

Bij opgave voor de witvis dien je aan te geven of je een leefnet hebt van 2,5 meter of niet.

Let op!!

Vergunningen:

Voor de roofvis dienen alle deelnemers zowel de grote vergunning als de sportvisakte te bezitten.

Voor de witvissers geld dit ook, alleen diegenen onder de 15 jaar hebben genoeg aan alleen de grote vergunning.

 

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Palingboeren,

Vanavond (woensdag 24 mei) hebben we de 2e palingwedstrijd van WSV Reimerswaal gevist aan het spuiboezem, met een harde ZW 7 en ouderwetse regenbuien begonnen we stilletjes, maar met goede moed. Even wat later bleek onze controleuse hem snel gepeerd te hebben. Ze ging lekker naar huis en was nog net op tijd voor GtSt,  tegen het einde kwam ze nog terug om te kijken of er nog wat gemeten moest worden, maar helaas zou ze het niet druk hebben gehad. Ik heb zelf de paling tussendoor gemeten. Zie uitslag:

1e    Jan Verschuure        142 cm        3 stuks

2e    Hans van Burg           96 cm         2 stuks

3e    Kees Schouten          80 cm         2 stuks

4e    Martijn Paauwe          48 cm         1 stuk

5e    Rens Flipse                45 cm         1 stuk

6e    Marco Lobbezoo        40 cm         1 stuk

7e    Jan Poortvliet              30 cm         1 stuk

Totaal waren we met 14 man en vingen we 11 palingen, tussendoor werden enkele brasems gevangen, helaas tellen die niet mee. Ondanks het weer hebben we toch weer gezellig aan de waterkant gezeten en met wat lompe praat tussendoor hebben we nog wat gelachen ook. Voor wie eens kennis wilt maken met onze club moet gewoon eens langs komen tijdens één van de wedstrijden, je bent als nieuw lid van harte welkom en bent dan tevens gerechtigd om van ons mooie viswater gebruik te maken (het spuiboezem, is het rijkste binnenwater van zeeland)

De volgende wedstrijd is over 2 weken aan het Schelderijnkanaal.

Groeten, Hans van Burg

 

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Hallo Palingboeren,

Vandaag de 1e palingwedstrijd van WSV reimerswaal gevist aan het spuiboezem bij Rilland, na veel te hebben geoefend om te kijken waar we het beste parcours konden uitzetten zijn we tot de conclusie gekomen om op de zuidoever te gaan zitten en uiteraard moesten we nu nog met maden vissen. Enkelen waren sceptisch over deze keuze, maar na wat overredingskracht besloot de harde kern toch aan de waterkant te verschijnen, met 16 personen (mogen er wel wat meer zijn van mij) begonnen we allen op onze eigen wijze de paling te belagen. Zelf viste ik met pickers met daaraan een pendobber, dat bleek tijdens de oefensessies de beste keuze.

Samen vingen we 32 palingen waarvan de kleinste 36 cm en grootste 59 cm was, niet slecht dus zo vroeg in de zomer.

 

 
 

1e W.v.Wijnen               248 cm        5 stuks

2e M.Lobbezoo              242 cm         5 stuks

3e W.Boone                   205 cm         5 stuks

4e J.v.d.Akker                193 cm        5 stuks

5e H.v.Burg                    177 cm        4 stuks

6e K.Schouten               82 cm           2 stuks

7e A.Lobbezoo                  68 cm            2 stuks

8e J.Zuidwegt                     47cm            1 stuk

9e R.Flipse                        44cm            1 stuk

10e M.Paauwe                   39 cm            1 stuk

11e C.Flipse                      36 cm             1 stuk

 

Groeten, Hans van Burg

 

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Witviscompetitie WSV Reimerswaal 2006

Lekker zonnetje en weinig wind dus beter dan het KNMI had voorspeld. Helaas bijna geen vis deze hadden het te druk met andere dingen en zeker geen zin in om te azen. De eerste 4 hadden bij elkaar 11 vissen.( Hans 5, Jaap 3, Sjaak 2 en Peter 1 ) Volgende ronde is aan het Schelde-Rijn kanaal 

Hier de complete uitslag van afgelopen zaterdag

1 ste Hans Quist  8.500 gram

2 de Jaap Oele  4.300 gram

3 de Sjaak Harthoorn 2.880 gram

4 de Peter Kuijper 1.060 gram

8 ste Gerrit Zwalua, Jan Zuijdwegt, Luc George, Steffan Dezutter, Gerard van Thillo, Hans Nouwe, Armand van Lissum en Denno Goedheer. Allen hadden 0 gram

Jeugd

3 de Eric Hollestelle, Emiel Hollestelle en Jacco Meeuwsen. Alle drie de Jeugd leden helaas geen visje gevangen

De Groeten van een deelnemer aan de witviscompetitie WSV Reimerswaal

 

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Hallo

Afgelopen woensdag samen met Max aan het Spuiboezem wezen vissen. Lekker weer en een klein beetje wind. Over de vangsten kan ik kort wezen, Max 4 en ik 5 allemaal brasem. Allebei met de vaste stok gevist.

Groeten Max en Peter

 

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Palingboertjes,

Vanavond nog aan het spuiboezem gezeten op de paling, uiteraard nog met maden gevist en daardoor ook weer de nodige brasem en ook karper aan de lijn gehad, van karper kan ik zeggen dat het steeds maar korte gevechten waren. Het was steeds een felle run en "knak" zei de 14/00 nylon.

Van de paling kan ik zeggen dat ze ook van mooi formaat waren, met 4 vissers vingen we in ruim een uur tijd 15 palingen die allen tussen de 45 en 60 cm lang waren. Hierdoor kwamen we er alle 4 achter dat we te licht aan het vissen waren, want ook voor de paling was de 14/00 nylon iets te licht, we vingen ze wel, maar verspeelden er zeker net zo veel.

Dit geeft in ieder geval goede hoop voor de palingwedstrijd van volgende week!!!!

Groeten, Wijnand, Jan, Marco en Hans

 

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Zondag 6 mei 2006 leuk een middagje vissen aan het spuikanaal. Voor de vissers (Hans, Peter, Marco en ik) was het prachtig weer, ca. 20ºC en een beetje bewolkt. Helaas dachten de vissen daar anders over J . De Brasems lieten zich niet 1,2, 3 vangen ondanks al die lekkere hapjes die we hadden meegenomen. Ook het uitproberen van andere haakjes mochten niet baten.

 

 

De winnaar van de middag was Marco met 4 Brasems, tweede Peter met 3, derde Hans met 1 en tot slot met de “prachtige” score van 0 (=nul) Brasems sluit ik de rij.

Al met al geen bijzondere visvangstmiddag maar het lokt al wel weer naar de volgende uitdaging.

Groetjes, Ron Kuijper

 

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Vandaag met vrouw en kind een tijdje aan het Spuikanaal gezeten, op de witvis, ben net voor de ketting gaan zitten voor de spuisluis. Ik hoopte mijn zoon (2,5 jaar) die voor het eerst mee ging eens te laten zien hoe je vis vangt, maar helaas geen stootje gehad.

Dit was de eerste keer en zeker de laatste keer dat ik daar heb gevist, voortaan zoek ik wat vertrouwdere plaatsen op! Wel genoten van het weer en de onnozelheid van een kind van 2,5 jaar oud, het duurde natuurlijk niet lang voor dat hij plat op zijn kont in de plomp zat!!

Groeten, Hans

 

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Hallo Palingboeren,

Vanavond samen met Wijnand op het Spuiboezem geoefend voor de komende palingcompetitie, hoewel het nog vroeg is in het jaar om paling te vangen besloten we toch te gaan, want ik er eerder al gevangen.Ik geef altijd de voorkeur aan een witvisvoertje, zeker als we op het spuiboezem vissen, daar kan natuurlijk een nadeel aan zitten en dat is dat er veel witvis op af komt, en dat was nou net het geval. We vingen beiden een paling, maar die kregen eigenlijk geen kans, de ene Brasem na de andere vloog op de maden, ook nog een karper die ik in de flank haakte en mij alleen een schub gunde. Al met al een hele mooie avond gehad en de gelegenheid gehad om mijn nieuwe witvisvoertje uit te proberen (zullen Max en Peter nog wel van opkijken.)

Volgende week nog een keer oefenen en dan de competitie.

Ik hou u op de hoogte Hans van Burg

 

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Witviscompetitie WSV Reimerswaal 2006

Zaterdag  29-04-2006  was al weer  de derde competitie wedstrijd van WSV Reimerswaal. Met een klein groepje en zonder jeugd (die hadden het te druk met Koninginnedag ) Om 08:00 gestart aan een winderig Spuikanaal, ondanks de weersvoorspelling bleef het droog en kwam af en toe toch de zon door. Ondanks dat het voor de meeste toch even duurde voordat de beten kwamen werden er toch er toch enkele mooie exemplaren  gevangen. Zo ving Denno Goedheer een mooie winde en Hans Quist een flinke platte. Bij het eind signaal om 12:00 had Denno Goedheer gevolg door Hans Quist en Gerrit Zwalua de meeste kilo’s bijeen gevangen.

Hieronder de complete uitslag.

 

1  Denno Goedheer   12980 gram

2  Hans Quist   11040 gram

3  Gerrit Zwalua   10300 gram

4  Hans Nouwen   7520 gram

5   Steffan Dezutter   5540 gram

6  Armand van Lissum   5040 gram

7   Peter van As   4800 gram

8  Gerard van Thillo   3600 gram

9  Jan Zuijdwegt   2540 gram

10   Peter Kuijper   1820 gram

11  Jaap Oele   640 gram

12  Frans Keur 0 gram

 

1e periode is gewonnen door Hans Quist met 8 punten

De Groeten van een deelnemer aan de witviscompetitie WSV Reimerswaal

 

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Hey Witvissers,

Vanavond even een paar uurtjes aan het spuikanaal gezeten, het was niet erg aangenaam, een dikke NW 5/6 en de temperatuur was nog 7 graden. Dit bleek ook voor de vis niet het meest aangename weer, want die kwamen maar mondjesmaten op de kant, maar er zat vis dus mogen we nog niet mopperen, ze waren wel heel moeilijk te haken, want ik heb zeker 20 beten gemist.

 

 
 

De vissen die we vingen mochten er zijn op een paar kleinere na, en vanavond ook de eerste paling gevangen. Is wel Leuk voor Corné, want dan kan hij weer snel op zijn favoriete vis gaan jagen (hahaha).

ja ja Hans, die paling, nee laat maar.

 

Beste visgroeten,

Max, Mick en Hans

 
 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Vrijdag 27-04-06  naar het spuikanaal gereden om mijn geluk nog eens te beproeven. Bij de Gebr vd Poel is er sinds deze week Wielco lokvoer te verkrijgen in een handige 2 kilo verpakking ( o.a. Feeder en Brasem) en dus een mooie gelegenheid om het eens uit te proberen. Het voer is opvallend geel en neemt behoorlijk veel vocht op. Met een zacht NW windje om 13:30 de eerste voerkorven te water gelaten en het duurde niet lang of de eerste beet diende zich al aan.

 

 

Na mate de middag verstreek nam de wind behoorlijk toe en draaide deze meer richting het westen. Rond kwart voor zes gestopt en de spullen ingepakt. Een lekkere vismiddag en veel bezigheid gehad,alleen jammer dat de wind steeds sterker werd en het zonnetje verdween. 1 baars 2 voorns en 14 brasems en de nodige missers maar ja je kan niet alles hebben zullen we maar denken

Groeten Peter

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Witviscompetitie WSV Reimerswaal 2006

Afgelopen zaterdag ( 15-04-2006 ) competitie gevist aan het spuikanaal. Omdat de wind de afgelopen week west had gestaan en uitgerekend van vrijdag op zaterdag nacht naar het oosten was gedraaid zagen sommige profeten het maar somber in. Om 12:00 bleek Peter kuijper  gevolgd door Luc George en Hans Quist de meeste kilo bijeen had gevangen. Jacco Meeuwsen was het enige jeugd lid dat een visje kon landen. Goed gedaan Jacco beter iets dan niets zullen wij maar zeggen. O ja en wat de oosten wind betreft het is wel zo dat op de stekken waar de afgelopen week behoorlijk wat vis werd gevangen er nu behoorlijk wat minder vis werd geland.

 

1 Peter Kuijper   8940 gram

2 Luc George   7260 gram

3 Hans Quist   6280 gram

4 Peter van As   4740 gram

5 Frans Keur   3160 gram

6 Denno Goedheer   2940 gram

7 Sjaak Harthoorn   2880 gram

8 Gerard van Thillo   2440 gram

9 Armand van Lissum   2080 gram

10 Jan Zuijdwegt   1280 gram

11 Steffan Dezutter   1200 gram

12 Gerrit Zwalua   420 gram

14 Hans Nouwe   0 gram

14 Frans Goossens   0 gram

jeugd

1 Jacco Meeuwsen 200 gram

2 Erik Hollestelle 0 gram

2 Emiel Hollestelle 0 gram

 

De groetjes en tot de volgende ronde.

Een deelnemer aan de witviscompetitie WSV Reimerswaal

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 
 

Hallo

Zondagmorgen vroeg met zijn drieën naar het spuikanaal gereden,daar aangekomen was het er lekker rustig het zonnetje kwam net op en er was bijna geen wind.

Het duurde niet lang of de eerste vis kon worden geland dit
duurde tot een uur of 10:30 en de stroming wegviel,daarna was het met de beten ook een stuk minder. Wij hebben gevist van 08:00 tot 12:00 Max had er 23 Ron 8 en ikzelf 16 allen brasem en voorntjes.

Groeten Max, Ron en Peter

 
 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Hoi vissers,

Gisteren ambiance in de keuken bij mijn moeder eerst wat staan smossen met een voedermengelling dan macaroni gekookt om mee te nemen voor het witvissen. Zondagmorgend iets voor 8u begonnen aan het spui weinig wind zonneschijn, af en toe hoorde je een plons of gekletter van een vis aan de wateroppervlakte (dat was al even geleden). Onder mijn mengeling van voeder had ik wat gekookte macaroni, maden, caster gedaan, een voerplek aangelegd en na een half uur kreeg ik beet op beet aan beide hengels. De eerste was ik kwijt onderweg, tweede was een voorn, derde was een hele mooie brasem met veel gewicht. Op de haak zette ik een mix van maden, casters of soms stukjes macaroni met castertje. Van de vele aanbeten heb ik de meeste gemist en enkele vissen kwijtgespeeld onderweg met hele of halve onderlijn (16 honderdste) hiervan waren sommigen zwaargewichten andere weer kleiner maar stevige vechtertjes waarschijnlijk baars?

Toch wist ik 2 brasems en 5 voorns te landen om 10u15 kwam er wat westenwind opzetten zijlings op het spui en de aanbeten verminderde naar zeer weinig. Aangezien ik mijn eten, sigaretten en drinken was vergeten besloten om 11u30 even overhuis te gaan. Terug richting spui eerst even een uurtje in de haven op de roofvis geprobeerd maar noppes. Rond 15u terug op het spui met een stevig fris windje vanuit het NW dat in de schaduw maar koud was. Op een uurtje kon ik nog 3 kleine brasems pakken, enkele missers en weeral 2 kwijtgespeeld met deel van onderlijn ? Rond 16u draaide de wind naar noord recht op het spui en aangezien ze aan het spuien waren was het nog moeilijk bevisbaar, ook geen beten meer gezien ingepakt rond 18u. Het ziet er naar uit dat de witvis al wat losser wordt vooral in de ochtenduren ofwel kwam het door mijn special macaronivoertje dat ze beten? hahaha

Op 3 juni ga ik toch eens informeren op de g.vd.Poel wedstrijd over de types onderlijnen, dikte enzov... ik witvis voor de fun maar als je zoveel mist en kwijtspeelt dan klopt er toch iets niet ?

Al bij al een leuke dag met vis gehad, op het einde had ik weer last van mijn rug door het vele bukken en rechtstaan.

Groeten Mick 

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Aloha

Vrijdagmorgen maar eens naar het Spuikanaal gereden. Er stond een klein westen windje en af en toe kwam de zon even door. Omdat ik altijd vis met gevlochten lijn en powergum en het eens wilde proberen met een nylon voorslag heb ik deze er donderdag middag maar eens aangeknoopt om te kijken hoe dat vist. Het eerste uur een paar voorzichtige tikjes maar daarna kwamen de beten dan toch.

Gevist van 08:00 tot 11:00 en een niet onaardig resultaat  een stuk of 8 voorns waaronder enkele mooie en 3 flinke brasems waarvan er 2 hele zware. En de voorslag ?……. Daar ben ik nog niet over uit ik moet er eerst nog eens een paar keer mee vissen.

Groeten Peter

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Eerste maal in het Zuiderdiep.

Afgelopen woensdag wezen vissen voor de eerste maal in het Zuiderdiep te Flakkee. Met Leen Stolk en Peter Heijndijk, stonden we gezamenlijk omstreeks 10.00 uur gereed aan de waterkant. Er stond een ongelooflijke koude noorden wind, gelukkig dat men tegenwoordig goede beschermende textiel tegen deze snerpende wind verkoopt anders was het echt niet te doen. We visten allen met de feeder 2 pp, de een dicht tegen de riet kraag en de ander net over het midden. Gewapend met allerlei heerlijke voeren gingen, aas casters maden pinken hennep etc etc gingen we vol aan de slag. Doch na 4 uren vissen op een paar beten na en een mooie voorn stopte de teller niet dat deze stuk was maar we vingen gewoon niets. Zeer zeker zal snel komende weken de temperatuur moeten gaan stijgen voordat de brasem volledig los zal zijn. Wat ten goede zal komende voor 22 april, dan wordt de grote open wedstrijd gevist van Flakkee die de HSV de Viscromte uit Dirksland organiseert. Ook zal ik daar aanwezig zijn waar ik me heel erg op verheug.

Gr Het gevaar.

Team See-Fish/Zeevissport

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Hoi vissers,

Zondagnamiddag 2 april een 3,5 uur aan het Spui gaan proberen op witvis. Enkele kant en klare pakjes voeder ondereen gemengd als aas maden. Stevig zijrug windje maar de zon kwam toch regelmatig door de bewolking heen kijken. Af en toe enkele lichte tikjes gezien, ondertussen had ik van een kijklustige gehoord dat er verderop een witvisser 2 brasems in zijn net had. Volgende keer ga ik het geheel anders proberen, volgens mij was ik iets te licht aan het vissen met die wind ben bijna 2 pakjes onderlijnen kwijtgespeeld tussen de stenen of rommel die er in het water lag? Toen ik aan het inpakken was kwam er een jonge man even uitpakken met de spinner op de roofvis. Hij vist maar enkele malen per jaar en heb ik hem maar vriendelijk uitgelegd wat gesloten tijd is, er veel controle is in deze omgeving en hij er niet mals van zou zijn als hij betrapt werd met kunstaas. Dit betekende het einde van zijn visnamiddag.

Groeten Mick 

 

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Witviscompetitie WSV Reimerswaal 2006

Afgelopen zaterdag is de competitie weer van start gegaan. Nadat we om 07:00 allemaal hadden verzameld bij de gehandicapten plaats en er een kleine discussie volgde om waar te gaan vissen ivm de toch wel soms harde wind werd er besloten om aan het spuikanaal voor de bruggen net achter de oesterdam te gaan zitten. Hier loopt nog een dijk waar achter je toch “redelijk” uit de wind kan zitten. Om 07:45 klonk het eerste signaal om een voerplaats aan te leggen gevolgd om 08:00 door het tweede signaal om daad werkelijk te gaan vissen. ( Deze regel is nieuw vanaf 2006 de afspraak was eigenlijk vanaf 07:30 een voerplek aan te leggen maar door oponthoudt een kwartiertje later) Na veel wind en een enkele regenbui  bleek Gerrit  Zwalua om 12:00 van de 16 deelnemers na de weging de meeste kilo’s bijeen te hebben gevangen hierbij zaten onder andere enkele zeer mooie brasems. Gevolgd door Steffan Dezutter en Hans Quist. Bij de jeugd  was Emiel Hollestelle winnaar. De volgende ronde is zaterdag 15-01-2006 en zal volgens schema wederom plaatsvinden aan het spuikanaal.

 

 
 

Hierbij de complete uitslag

1e Gerrit  Zwalua  8440 gram

2e Steffan  Dezutter  7580 gram

3e Hans  Quist  5660 gram

4e Gerard  van  Thillo  4940 gram

5e Jaap  Oele  3760 gram 

6e Peter  van  As  2960 gram

7e Jan  Zuijdwegt  2260 gram

 

 

8e Arco  Hollestelle 1880 gram

9e Armand  van  Lissum  1800 gram

10e Peter Kuijper  1740 gram

11e Sjaak  Harthoorn  1340 gram

13e Denno  Goedheer  0 gram

13e Hans Nouwe  0 gram

13e Frans  Keur  0 gram

 
 

Jeugd

1e Emiel Hollestelle 1220 gram

2e Jacco Meeuwsen 0 gram

2e Erik Hollestelle 0 gram

De groeten. Een deelnemer aan de witviscompetitie WSV Reimerswaal

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Hallo

Nu de watertemperatuur snel aan het stijgen is door het lekkere weer van de afgelopen dagen wordt de vis ook weer wat actiever. Dus gisteren ( 28-03-2006 ) naar Yerseke gereden om Max op te pikken en naar het spuikanaal gereden. Om 09:15 begonnen met vissen en niet voor niets zoals de afgelopen dagen want er volgden al snel kleine maar voorzichtige aanbeetjes. Om 12:00 weer jammer genoeg moeten stoppen ivm andere afspraken Wat ons wel op viel was dat het laatste uur er steeds meer aanbeten kwamen. Tussendoor nog even controle gehad of alle papieren in orde waren, op zich een prima zaak want daar betaal je tenslotte ook voor. Max 1 voorn en 1 brasem ikzelf 1 kleine winde en 1 voorn. Niet echt spectaculair maar in ieder geval beter dan dat je een paar uur naar een hengeltop zit te kijken waar geen beweging in zit. Zaterdag begint de eerste competitie wedstrijd van WSV Reimerswaal, dus voorgaande vangstberichtje geeft in iedere geval hoop.

Groeten Max en Peter  

 

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Hallo,

Zaterdag 25 maart samen met Peter ons geluk een geprobeerd aan het Schelde-Rijn Kanaal. Jammer maar het is gebleven bij enkele beten en verder niets.

Groeten Peter en Peter

 

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Een heel leuk initiatief voor een witviscompetitie.

Zoals jullie allemaal weten ben ik een tijdje geleden verhuisd richting het noorden des land. Ik ben hier nu dan ook zo beetje de buurt aan het verkennen op het gebied van wedstrijdvissen en ben als eerste beland bij een goed initiatief van een zeer bekende wedstrijdvisser van het Shimano witvis team. De heer waar het over gaat is Simon van der Kolk en zoals de meeste mensen wel weten, zijn wedstrijdvissers altijd wel in voor een wedstrijd te vissen. Maar tegenwoordig rijzen de prijzen om in te schrijven voor een dergelijke viswedstrijd de pan uit, dus kwam de persoon in kwestie met een idee om een competitie van drie wedstrijden op te starten die goed betaalbaar zijn voor de vissers. Maar voor dit alles heb je uiteraard ook sponsoren nodig en die wist hij te vinden in hengelsportketen ”Sanders” hengelsport uit Maarssen en Huurhugowaard. Dit soort sponsering is altijd een must en de mensen langs de waterkant zijn dan ook zeer te spreken over deze sponsering van Sanders hengelsport.

 

 

Deze competitie is dit jaar voor het eerst gestart en zal de volgende jaren gewoon doorgaan omdat het nu al voor het eerste jaar nu al een groot succes is! Al deze wedstrijden worden gevist op Noord Hollands kanaal en duren van 09:00 tot 14:00. De prijs per wedstrijd bedraagt 20 euro per persoon en de prijsverdeling is naar ratio.

 

 

Ik ben zelf ook even een kijkje gaan nemen langs de waterkant om te proeven hoe het er aan toe ging. Zo kwam ik bekende wedstrijdvissers tegen van de diverse topteams uit Nederland zoals Maver, Sensas, Shimano en Sanders hengelsport. Maar ook de normale visser als ik het zo mag noemen en dat vind ik persoonlijk dan toch iets wat ik erg leuk vind. Ik ben helaas maar heel even geweest omdat ik teveel hinder heb van mijn benen op dit moment waardoor ik minder te been ben. Mijn excuus daarvoor….. Maar ik kon toch wel zeggen dat het zeer leuk aan toe ging waar echt werd gestreden voor elke vis, want die waren zeer moeilijk te vangen met deze koude temperaturen. Hopelijk word het dan ook snel weer wat beter met de visvangst. Maar zoals altijd komt er toch een winnaar naar voren in elk vak, want ook hier word er in vakken gevist. Helaas zat ik toen allang weer met mijn benen de lucht in om te rusten.

 

 

Ik kan u aanraden om volgend jaar om ook deel te nemen aan deze mooie competitie van een zeer goed idee van een wedstrijdvisser. Hieronder volgt nu het wedstrijdverslag van de tweede wedstrijd zodat u als lezer een beetje op de hoogte kan blijven van deze competitie.

 
 

Spring Classic uitslag 19-3-2006.

Na wederom een stevige nachtvorst in de nacht hielden de organisatoren weer hun hart vast. Bijna het hele kanaal was dicht gevroren, na lang speuren bleek nog één stuk open. Na een hilarische loting, waarbij Kees v.d. Bergh de doos met loten omver gooide, waarbij er bijna opnieuw geloot moest worden, ging de stoet naar de waterkant. Ronald Nannings stuurde bijna de hele meute richting ’t Zand, zonder bijbedoelingen beweerde hij later.

 

André Schipper had naast Simon v.d. Kolk geloot en Chris ’t Hart naast Arie Hup. Tussen Chris en Arie ontspon zich een mooi visduel, bij Simon en André werkten de vissen totaal niet mee. Arie wist in de laatste seconden het visduel in zijn voordeel te beslissen en Simon wist zijn ene beet om te zetten in 1 vis, André kreeg helaas geen beet. Gelukkig werd er over het algemeen meer vis gevangen dan vorige week. Waar de grote mannen elkaar bestreden, viste Partick Broekhuizen een puike vispartij, midden in het vak en ruim 3 kilo. Verkerk viste gewoon zijn eigen wedstrijd en liet zich door niemand gek maken, de kopstek wist hij prima uit te buiten en viste een 1. Het klassement is door de grillige visserij behoorlijk op zijn kop gegaan, maar de toppers komen toch weer bovendrijven.
 

Hierbij de uitslag;

 

Vak A

1. Verkerk 6180 gram

2. Arie Hup 4320 gram

3. Chris ’t Hart 4300 gram

4. Ronald Nannings 4140 gram

5. Jan Derlage 3700 gram

Vak B

1. Patrick Broekhuizen 3080 gram

2. v. Sluis 2420 gram

3. Henk Dunnink 2180 gram

4. Gerrit de Jong 1200 gram

5. Hennie Baert 980 gram

 

Tussenklassement na 2 wedstrijden (eerste 12):

 

 
 

1. Chris ’t Hart 7 punten 4610 gram

2. Hennie Baert 7 punten 2170 gram

3. Henk Dunnink 8 punten 3280 gram

4. Ronald Nannings 11 punten 5020 gram

5. Van Sluis 11 punten 2840 gram

6. Ton Zegers 11 punten 1970 gram

7. Eric Jan van Lieshout 12 punten 2380 gram

8. Simon v.d. Kolk 13 punten 1900 gram

9. Peter Krijgsman 14 punten 1800 gram

10. de Kuijper 14 punten 1500 gram

11. André Schipper 17 punten 9400 gram

12. Verkerk 17 punten 6180 gram

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Hallo

Vrijdag 18 maart Max op wezen halen en naar het spuikanaal gereden, vanwege de zuidoosten wind besloten om aan de sloot tussen het spuikanaal en het spuiboezem te gaan zitten en het hier maar eens te gaan proberen.

De dobbers bleven op enkele kleine tikjes na onaangeroerd. Het is te hopen dat de
temperatuur de komende weken op gaat lopen zodat de vis ook wat actiever wordt.


Groeten Max en Peter

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

 

Aloha


Zaterdag 4 maart tegen beter weten in het toch maar eens gaan proberen aan het spuikanaal. Denno en ik met de feeder. Max wilde zijn nieuwe aanwinst van 13 meter uittesten (een shimano  technium  xta )

 
 

 
 

Jammer voor hem en voor ons,maar wat wij eigenlijk al wisten werd nog maar eens bevestigd geen
enkele beet gezien. Nou ja het was een lekker weertje en we zijn weer een
paar uurtjes bezig geweest zullen we maar denken.

 

Groeten Denno,Max en Peter  

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Wintervaste stok Competitie 2006.

Middelharnis.

HSV de Viscromte uit Dirksland, organiseerde net als vorig zijn wintervaste stok competitie die allen werden gevist in de haven van Middelharnis. 14 Januari werd de kick off gegeven gezien de eerste wedstrijd werd gevist in deze sprookjesachtige haven van Middelharnis. Prachtige locatie waar het mogelijk is om zoveel mogelijk uit de wind te kunnen gaan zitten, gezien ze daar op verschillende zijden van de haven het parcours konden uit zetten. Deze eerste wedstrijd was het voor velen klunen, want overal lag er een laagje vlies ijs op het water wat het bemoeilijkte om te vissen. Mensen die voorin het parcours zaten hadden geen last van deze en waar dus de winnaar dan ook vandaan kwam, beetje oneerlijk parcours maar dat mocht de pret niet drukken.

 

 
 

De tweede wedstrijd was op 21 Januari op het zelfde parcours, nu had ik het nummertje getrokken die helemaal tegen de kade muur van het einde van de haven was neergezet. Beetje teleurgesteld ging ik daar heen, want met een achterliggende gedachte dat daar het meestal minder was. Wel zat ik hier heerlijk uit de wind en in de zon, na ongeveer een uur ving ik daar mijn eerste voorn. Er volgde er gelukkig meer zodat ik deze dag mij kon aansluiten bij de top drie, net als de eerste wedstrijd, waar ik heel blij mee was want voor mij is de vaste stok visserij te leer en vermaak als zeevisser.

 
 

11 februari was de derde wedstrijd, wederom in bovenstaande haven. Wederom was het gezien de deelnemers gezellig druk, want laten we eerlijk zijn gezien de kou zijn er niet veel gekken die dit willen doen dacht ik eigenlijk zelf, gelukkig waren er meer. Nu had ik een nummer getrokken midden in het parcours, na het start signaal vingen de mensen die tussen de boten visten meteen vis. Prachtige grote voorn werd er gevangen aldaar, maar bij het gevaar lag het 1,5 uur stil. Van alles ging ik proberen, maar begreep dat het niet aan mijn tactiek lag, maar de vis zat gewoon onder de boten en ik zat op een open plek zonder boot naast mij. Twee mensen die me helpen leren gezien de zoet water visserij Leen Stolk en Ger Hanssen, die zeggen altijd blijf op je systeem vissen wat er ook gebeurt, meestal komt dit altijd goed. Nou dit kwam ook goed want na die 1,5 uur leek het net of de in line dobber van Grauvell gewoon lek was. De een na de andere vette voorn en mooi van formaat kon ik in het net deponeren. Als resultaat na weging van de vis, werd ik toch nog eerste na een miniem verschil met de tweede die ik had ik gehaald. Super trots was ik deze dag, want nog nooit had ik op het zoet een eerste plaats gevist.

 

 
 

25 februari was de laatste uit een reeks van vier, wederom een leuk aantal deelnemers die dag aanwezig. Nu trok ik een plaats net na het midden, zeer zeker geen beste plaats en moest dus deze dag aan de bak. Een noordwesten wind joeg de haven door, wat het vissen met de vaste tot geen pretje maakte. De vingers waren na een uurtje op de hengel als steen van de kou, de mannen die in het stuk visten waar tevens het einde van de haven was, zaten heerlijk in de zon en uit de wind.

 

 
 

Ditmaal werd er echt veel vis gevangen en met name bij het einde van de haven, waar het een stuk ondieper was. Maar doordat de zon scheen en het water daar sneller op temperatuur kwam en de wind daar na toe stond, trokken de meeste vis daar na toe. Waardoor daar ook de winnaar vandaan kwam met maar liefst 3,5 kg aan voorn ongelooflijk wat een berg vis. Zelf werd er vandaag een mooie brasem gevangen wat ik zelf goed kon zien, geweldig wat een bakplaat. Zelf moest ik vissen wat ik vissen kon, moest dan ook alle vis sprokkelen wat heel vervelend is maar wel een feit. Gelukkig doordat ik 6,210 gram wist te vangen bleef de schade beperkt, waardoor gezien het punten systeem ik kampioen werd zoetwater. Ik kon dit bijna zelf niet geloven, daarna liepen mijn schoenen over van trots want dit had ik nooit verwacht.

Natuurlijk wil ik de mensen bedanken zoals Leen, Ger die me met raad en daad bijstaan met tips en hun vele andere hulp. Want laten we eerlijk zijn als ik dit als zeevisser helemaal zelf en zonder hulp had moet uitzoeken, dan is dit een traject voor jaren voordat je eens weet hoe en wat.

 

 
 

Ook wilde ik de HSV de Viscromte uit Dirksland bedanken en alle mensen die daar aan meededen, zeker voor hun sportiviteit en zeker hun gezelligheid. Want daardoor hoop ik volgend jaar daar mee te doen, hopelijk na mijn verslag komen er nog meer mensen op af.

Voor meer informatie kijk dan eens op www.deviscromte.nl .

 

Het Gevaar.

 

Team See-Fish/zeevissport.

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Aloha

Vandaag (zondag 19 februari ) om 10:00 uur samen met Max naar Dinteloord gereden om het daar te gaan proberen in de haven. Onderweg ook nog naamgenoot Peter opgepikt die ook mee ging. Eenmaal aangekomen bleek het niet mogelijk om daar te vissen daar er langs de kant allemaal boten lagen afgemeerd. Na kort overleg besloten om dan maar naar Willemstad te rijden, aangezien dit maar een paar kilometer rijden is, is dat goed te doen.
 
 

Bij het politiebureau aangekomen was het vanwege de hoge waterstand ook hier niet mogelijk de hengels uit te werpen. De volgende mogelijkheid lag 5 minuten verderop namelijk net naast de Haringvlietbrug. Bij aankomst een stevige bries schuin in het gezicht en niemand die aan het vissen was. Voor mij was dat een geheel nieuwe ervaring aangezien het hier zo’n 15 meter diep is en de korf op advies van Max en Peter tussen de 30 en 40 meter uit de kant te deponeren ivm de stenen en een richel waar je overheen moet gooien. Rond 14:00 gestopt en de spullen opgeruimd ikzelf was spekkoper met 1 brasem Max en Peter beiden 0
 
 

Groeten Max, Peter en Peter

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Aloha

Afgelopen zaterdag heel kort met Mick gesproken deze ging net met de bb het water in hij vertelde dat rond de palen onder de bruggen behoorlijk wat witvis zat. Met deze info maar besloten het de volgende dag maar eens te gaan proberen onder de bruggen. Helaas pindakaas 1 beet gehad en verder niets.

Peter

 

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Hallo vissers,

Woensdag de vergunningen gaan halen en ook even gaan buurten bij v.der.poel, daar naar enkele nieuwigheden gaan kijken van shimano en allerlei kunstaas, tevens enkele dingen gekocht o.a een spinhengeltje+molen. Vandaag zaterdagmorgend 21.1.06 aan het spuikanaal gaan proberen om een witvisje te kunnen verschalken, wel zonder lokvoeder gevist en na een kleine 3tal uurtjes ingepakt. Er was gewoon geen beweging te zien of te voelen, er stond wel wat stroming daar ze aan het spuien waren. Ook stond er geen enkele visser in de omgeving, misschien beter nog wat wachten tot het wat warmer weer is voor de witvis ? Vanavond maar eens op het zoute proberen hiervan verwacht ik ook niet veel? Januari en februari zijn meestal kalme vangstmaanden!

Groeten Mick  

 

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Aloha vissers

Zondagmorgen, de dag na de wegblokkades, gevallen stroomleidingen en weet ik het al niet meer afgesproken met Steffan ( Max dus in het vervolg ) en Ron het nogmaals het te gaan proberen aan het spuikanaal. Na alle spullen te hebben opgezet en enkele proef inworpen te hebben gedaan viel het op dat er meer als normaal een behoorlijke stroming stond. De eerst drie kwartier bleven de toppen van de hengels angstvallig stil maar daarna kwamen de beten dan toch. Max haalde toch weer als eerste een voorn boven gevolgd door Ron en mijzelf. Met periodes waarbij je denkt waar ben ik aan begonnen bleef het rustig, totdat mijn hengel van de steun vloog en ik een mooie brasem van zo’n drie kilo aan de haak had zitten. Stom stom stom alledrie ons fototoestel vergeten nou ja beter dat dan je flippers moet je maar denken hahaha ( ja Hans wij moeten er nog steeds om lachen ) Max had 7 voorntjes en 2 baarsjes, Ron 2 voorntjes en 1 baarsje en ikzelf 4 voorntjes en 1 brasem

Groeten Max, Ron en Peter

 

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Hallo vissers,

Jullie hebben kunnen lezen dat het wedstrijdje niet door kon gaan wegens de zware weersomstandigheden waardoor er veel snelwegen enzo..afgesloten waren, spijtig maar ja veiligheid op de eerste plaats. Daar ik nu toch was, besloten om toch in me ééntje wat te vissen, begonnen rond 09u aan de houten steiger na een tweetal uren nog geen tik gezien. Dan verhuist richting bruggen hier was ik dan ook een beetje beschut tegen de vele regen en hagel, op deze plek krioelt het altijd van de witvis dit uit ervaring met de bellyboat en fishfinder.
 
 

Hier kreeg ik ook geen tik te zien,slecht voertje gemaakt? Of was het koude weer de spelbreker dat ze niet beten?   Toen om 13u de koffie en koffiekoeken op waren, ingepakt en richting Antwerpen. Dit zijn zo van die dagen dat je in hondeweer staat te vissen als je iets vangt dan is dat geen probleem, vang je niets dan denk je soms wel eens van waarom al die moeite en afzien? Er stond trouwens geen enkele visser in de omgeving ! We zullen het maar steken op die kleine verslaafdheid de vissersmicrobe.

Hans; helaas heb ik die wedstrijd ook niet gewonnen met mijn nulvangst, maar ben al content met de prijs van dorpsidioot om het toch maar te proberen in dit weer(hahaha). ( 'kga enkel voor onweer opzij!)  Hopelijk de volgende datum beter weer zodat we met zen allen kunnen proberen.

Groeten Mick 

 

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Hallo vissers,

Nou had S.Dezutter (beter bekend als Max)  voor vandaag weer grote plannen om met een behoorlijk groepje op het spuikanaal een wedstrijdje te houden, helaas door diverse blokkades op de A58 en de oude rijksweg waren een aantal deelnemers niet in staat het kanaal te bereiken, daarbij lag er bij na 10cm sneeuw langs het eerste deel van het kanaal en hebben we eerst wat overleg gehad en besloten onze pijlen op een andere datum te schieten omdat we het niet zagen zitten om in de kou te gaan zitten en omdat we allemaal net herstellende waren van een verkoudheidje, want vissen hoeft niet ten kosten van alles te gaan. Dus met pijn in het hart weer naar huis gereden. Door de blokkade werd ook Ben Biondina omgeleid via het spuikanaal en probeerde ons in het voorbijgaan nog even kort een hart onder de riem te gestoken, helaas tevergeefs, dus Ben: als je dit lees, we hebben niet gevist. Het kan zijn dat Mick Peeters wel in de prijzen is gevallen, want die ging als echte "die hard" toch vissen! dit houd dan dus in dat Mick heeft gewonnen zullen we maar zeggen, het was de eerste keer dat Mick mee deed, dus is dat toch knap als dan direct 1e word!! (hahaha)

Voor de vissers die uiteindelijk toch het kanaal wisten te bereiken: bovenstaande was de reden dat we er niet meer waren!!

Als er nou mensen zijn die ook eens met zo'n wedstrijdje wilen meedoen moeten mij even een mailtje geven, zodat ik je kan mailen als we dit weer eens doen!!

Groeten, Hans van Burg

hbjvanburg@zeelandnet.nl

 

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Vorige week afgesproken met Steffan om vandaag donderdag 17/11/05 samen te gaan vissen aan het spuikanaal. Zo gezegd zo gedaan om tien voor negen in de auto en om halftien vlogen de eerste voerkorven het water in. Voor mij een mooie gelegenheid om mijn nieuwe hengel, gekocht bij de Gebr. V.d. Poel (een beastmater feeder met een werpgewicht van 50 gram )uit te proberen. Steffan hoefde niet lang te wachten voor de eerste beten zich aanmelden en de eerste voorn kon landen.

 
 

 
 

Na ongeveer dertig minuten bij mij ook de eerste voorzichtige aanbeten, maar jammer voor ik deze kon landen was deze vis al weer van de haak. Het weer werkte het eerste uur lekker mee daarna was het over en kwam er met regelmaat regen naar beneden. Ondanks een hoop geklungel van mij (en enkele opmerkingen van Steffan en Hans, die kwam even langs om te kijken en een paar foto, s te nemen) met de paraplu toch lekker onze bezigheid gehad. Steffan miste een paar mooie aanbeten maar wist toch ook enkele flinke platte op het droge te krijgen. Samen een kleine 15 stuks gevangen (voorn, brasem 1 giebel en baars)

 
 

 
 

Tot de volgende keer, Steffan en Peter

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Aloha

Zaterdagmiddag is Ron bij de gebr. v.d.Poellangs geweest om maden en mestpiertjes te halen ,zodat wij de volgende ochtend het eens konden proberen aan het spuikanaal. Hier zeker geen spijt van gehad resultaat: 6 voorntjes,6 mooie brasems en 1 klein baarsje en een lekker zonnetje wat wil je nog meer.

Ron en Peter

 

 
 

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Hoi vissers,

Vandaag zondag nog eens op de witvis geweest, gewapend met 2 spinhengels een voertje, maden en rode casters. Begonnen rond 11u, na een half uurtje had ik 2 brasems, dan bleef het stil, het ergste was een voerkorf kwijtgespeeld en had de reserfkorven vergeten, dus verder met 1 hengel. Omstreeks 13u30 een poging gewaagd in de belly maar na 40 minuten terug naar de kant te veel wind om stil te kunnen liggen.

 

 
 

 
 

Terug vanaf de kant heb ik nog 2 baarsjes van rond de 25cm op een mix van maden en rode casters gevangen. Rond 15u30 nog even gespinnerd op roofvis maar dit bracht niets op, om 16u richting huis gegaan. Tevens ook de eerste vissen gevangen aan mijn nieuwe spinhengel de beastmaster 1,65m werpgw 1-7 gr een lichte hengel dus maar prachtig om de vissport ermee te beleven, van deze zweep ben ik zeer tevreden en ga ook de 1,50m bestellen om nog meer sport eruit te kunnen halen voor zowel op roofvis als op witvis.

Groeten Mick 

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Hoi vissers,

Dinsdag 18.10.05 in de voormiddag rond 11u15 gaan proberen op de witvis vanuit de bellyboat. Het weer was een beetje guur door de strakke wind die schuin op het spuikanaal stond. Heb ooit eens een keertje op de kleine voorns gevist en witvissen was dus geheel nieuw voor mij.

 
 

Met de belly en de fishfinder kom je regelmatig plaatsen tegen waar altijd vis zit en had dus het idee om zonder voerkorf het aas aan te bieden, dit sloeg ferm tegen massa's vissen die voorbij kwamen en niets dat wou bijten op de maden en rode casters volgens mij had dit te maken dat ik niet echt stil kon blijven liggen door de strakke wind. Rond 14u naar de kant gegaan om even te breaken maar had de lijn ingegooid en in de hengelsteun gestoken van de belly, plots een beet een ferme brasem, iets later nog een mooie brasem.
 
 

Vanaf de kant kreeg ik dus wel beet nog even blijven proberen vanaf de kant en kreeg nog een beet, nou was ik zo benieuwd hoe dit eigenlijk zou gaan moest ik deze met de belly hebben gevangen? Was zo slim om deze te laten hangen en de belly te water te laten die op de kant lag om deze brasem binnen te halen, met een 2,10mtr spinhengel is dit wel heeeeel leuk het enige nadeel is dat deze vissen een pak slijmen achterlaten in de bellyboat !!!

 
 

Witvissen met de belly ga ik zeker nog meerdere keren doen maar dan wel met een voerkorf en met iets minder winderig weer zodat het misschien wel lukt om er dan wel ene vanuit de belly te vangen.
Ik had maar 3 brasems, niet veel maar weet nu wel hoe deze vissen voelen als ze aan je lijn hangen, rond 16u gestopt en nog een uurtje gespinnerd op roofvis ( zie bij roofvis).

Groeten Mick

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Hoi medevissers,

Hier nog eens een vangstberichtje van Rudolf uit Borgerhout.

Ben (zaterdag 1 okt) gisterenavond laat van 20.00u tot 02.00u nog eens gaan vissen aan de Noordkasteelbrug te Antwerpen.

Deze stek doe ik al 20 jaar lang en staat altijd garant voor allerlei soorten vis.
Verleden jaar had ik hier een snoekbaars van 84cm en 4.5kilo zwaar, dit jaar heb ik alleen maar wat kleinere kunnen pakken en 2 dikke van in de 70cm verspeeld bij het binnenhalen op het laatste moment, de dreggen zijn nu vervangen en daar moet nu dan wel beterschap in komen.

Vangst van gisteravond bij 3-4 Beaufort, 2 palingen waarvan de dikste 71cm, en 1 grote brasem, 3 grote voorns, geen enkele vis op de pier gevangen, allemaal met de simpele witte made..jaja.Zelfs de palingen rond middernacht.

De snoekbaars liet het afweten, ik heb wel 40 stekken geprobeerd..hij was er gewoon niet..op alle dieptes geprobeerd. Er zaten wel duizend zilvermeeuwtjes op het water op zoek naar kleine haring en spiering. Altijd een goed teken..maar tevergeefs.

Van de week nog een in de zeer vroege ochtend proberen, want ik heb nog vele kleine karpertjes over..

Rudolf

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

B.F Pieper alg kampioen Brak water 2005.


Het was zaterdag ochtend 10-09 die in het teken stond van een 4 uur durende forellen wedstrijd, die werd gevist in de forellen put van Langeraad te Kerkwerve op Schouwen en Duiveland. Deze wedstrijd was meteen de hekken sluiter van een competitie Brak water wedstrijden die zoals in de Kreek van Ouwerkerk en het Kaaskens water te Zierikzee werden gehouden. Totaal waren er 33 deelnemers aanwezig die aan deze wedstrijd meededen, gekoppeld aan deze wedstrijd werd omdat dit de laatste was na afloop nog gebarbecued. Want ook deze laatste wedstrijd betekende dat het einde van de zomer, en het allerbelangrijkste HSV Oosterschelde had na deze geviste wedstrijd een nieuwe kampioen Brak water 2005 in hun midden. Deze nieuwe algemeen Kampioen was B.F Pieper die geheel deze competitie sterk heeft gevist, door met regelmaat zijn visje te vangen. Doordat erin drie klassen werd gevist werd A.J Verwest kampioen van de B-competitie en J.Dooge kampioen van de jeugd. Namens heel het bestuur van harte gefeliciteerd, volgend jaar hopelijk zien we alle deelnemers weer graag gezond aan de waterkant.

Uitslag wedstrijd:

1. A.J Verwest. 10 forellen 2350 gram
2. B.F Pieper 5 ,, 1350,,
3. M Pieper 5 ,, 1180 ,,
4. A.J Vroegop 3 ,, 810 ,,
5. L.Dooge 2 ,, 725 ,,
6. R. Vercruysse 2 ,, 635 ,,
7. J.G Vliegenthart 2 ,, 515 ,,
8. C.Verhoek 1 ,, 305 ,,
9. J. Snippenberg 1 ,, 275 ,,
10. A.W de Vlieger 1 ,, 235 ,,

Voor meer informatie zie www.hsvoosterschelde.com

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Leen Stolk kampioen Zoetwater 2005.


Zoetwater wedstrijden is wat de HSV Oosterschelde in 2005 grondig heeft geprobeerd om van de grond te krijgen, veel werk wordt er verzet door verschillende vrijwilligers om dit tot een succes te gaan maken. Wat zeer zeker geen gemakkelijke taak was, want laten we eerlijk zijn zeeland is niet in het bezit van veel zoet water, zodat er uitgeweken moest worden naar verschillende locatie, s die verder uit de buurt lagen. Wij als bestuur van de HSV Oosterschelde wilden graag via deze weg alle verenigingen bedanken waar wij het water van mochten gebruiken en wij zodoende met plezier onze wedstrijden mochten vissen. Zonder deze hulp hadden wij onze competitie niet kunnen realiseren, ook namens alle deelnemers hun dank.

De wedstrijd was ditmaal in Hellevoetsluis en namelijk in de stadgracht aldaar, prachtige locatie met idem water. De opkomst was ditmaal minimaal, jammer mensen want veel werk is verzet om dit geheel te realiseren en omdat het de laatste wedstrijd was en ook al kun je geen kampioen meer worden kom dan gewoon al was het alleen maar voor het sociale aspect en de organisatie die hier veel tijd in hebben gestoken.

Het waar was deze dag niet te best, veel regen teisterde deze wedstrijd een pre was dan ook zeker om een paraplu bij te hebben. Omstreeks 09.00 uur begon de wedstrijd vele ballen voer werden richting bodem gedeponeerd, al snel werden de eerste vissen gevangen en in de vorm van voorn en bliek. Na 5 uren geconcentreerd te hebben gevist de een met de vaste en de ander met de feeder, werd doormiddel van een weegschaal het aantal per persoon gevangen vis gewogen. Wederom was het Leen Stolk die de wedstrijd op zijn naam kon gaan schrijven, Leen een verwoed zoetwater visser die veel van onze leden dit soort visserij bijbrengt . Ook de jeugd is helemaal los betreft deze visserij, hopelijk kunnen wij als wedstrijd commissie al deze jonge vissertjes komend jaar weer geheel tot op de wenken gaan bedienen betreffende een aantrekkelijke competitie aan te bieden op verschillende locatie, s.

Uitslag:

1. Leen Stolk 6050 gram.
2. J.Verwest 3600 gram.
3. L.Stoutjesdijk 2800 gram
4. C.v/d ouden 1950 gram
5. A.J Verwest 1250 gram

Hopelijk allen volgend jaar weer gezond aan de waterkant.

Groeten van de zoetwater wedstrijdcommissie HSV Oosterschelde Zierikzee.

 

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Hallo,

Voor zondagmorgen 28-08 had Steffan Dezutter een wedstrijdje georganiseerd, zomaar met 10 man gezellig ff aan de waterkant zitten, uiteraard wel met als doel een berg vis te vangen, en proberen prijs te vissen. Lokatie: Onder de bruggen van Schelde-Rijn Kanaal
Tijd: 08.00.u tot 12.00.u
inleg: € 5.00 (is geheel uitgekeerd)
Prijsverdeling: de 1e 3 hebben prijs

 
 

 
 

Vóór 07.00.u was een ieder aanwezig en waren allen goed gestemd, dit mede ivm de huidige berichten en eigen bevindingen.
Al weken word er goed gevangen, maar uitgerekend vandaag was het matig, het was wel gezellig en prima weertje!!!
De vangst bestond uit: Brasem, voorn, baars, paling.

1e Peter van As met 16 KG
2e Hans van Burg met 7,5 KG
3e Marco Lobbezo met 4 KG

Dit doen we zeker nog eens over, Groeten, Hans

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Hoi Sportvisser,

Afgelopen Zaterdag zijn m’n maatje Ben en ik nogeens een poging gaan doen enkele brasems of voorns aan de haak te slaan. Ik had me ditmaal veel meer moeite getroost om het voer voor te bereiden, ja, ik had zelfs de maden gearomatiseerd.

Nadat we een stekje haddan gekozen op het Bathse Spuikanaal, de gebruikelijke voerplek aangelegd en gemarkeerd ( met de belly-boat – preciezer kan dus niet ), en dan de korfjes te water, lag het aan de groene alglaag op het water, of aan de te zoet geurende maden,????

 
 

Ik weet het niet maar we kregen geen tik. Na een paar uur te zitten koekeloeren naar onze hengeltoppen en geouwehoer van hier tot in Tokio besloten we dat het genoeg was geweest, tegen alle wetten in de voerplek verlaten. Eerst maar eens proberen aan het gemaal of we daar geen rover aan een stuk kunstaas konden verleiden.
Zo gezegd zo gedaan ( lees verslagje onder vangstberichten roofvis ).


 
 

Daarna zijn we met ons resterende voer een plekje gaan kiezen aan het Schelde-Rijnkanaal. Hier lukte het gelukkig wel, maar aangezien de resterende hoeveelheid voer gering was en het al behoorlijk laat begon te worden, bleef de vangst beperkt tot enkele vissen.


Met visvriendelijke groet Benjamin & Jack

 

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Noorderpolder in Zierikzee.

 
 

Met het heerlijke weer de vaste lat gepakt en naar de Noorder polder vertrokken, dit omdat ik nog voer in de vriezer had opgeslagen en dit wilde op vissen. Ook nog casters en maden die het water wilden zien, voordat ik deze moest weggooien, dit met het oog dat ik zondag a.s. weer aan de slag moet.

De Noorderpolder is gelegen net achter het ziekenhuis van Zierikzee, dit nieuwe water van de club HSV Oosterschelde is onze toekomst voor de jeugd en de zoetwater vissers binnen onze club in het algemeen. De gracht van Zierikzee is ten dode opgeschreven omdat het te ondiep is geworden en de gemeente er niets aan wil doen omdat het geld kost. Maar goed ik naar ons nieuwe water, een moeilijk water maar leuk om hier te gaan vissen gezien een prachtige fauna en flora. Als merk vis zwemmen hier mooie winde,s voorn wat kleine kroeskarpers en …………paling.

 
 

Nadat de voerballen de bodem hadden geraakt duurde het ongeveer een half uur voordat de dobber de diepte in ging.
De eerste vette winde van mooi formaat, werd door mij netjes in het net geland dit geheel ging nog een paar keer in herhaling.


 
 

Ving zelfs in dit jonge water van de club een winde van 31 cm, een teken voor ons dat de vis goed gedijt in dit water. Nadat ik twaalf vissen had gevangen, ging mijn van Geer dobber wederom onder en sloeg ik aan. Wat ik bemerkte was dat dit een andere vis was omdat de druk anders was verdeeld op de hengel als bij de andere vissen. Nou het bleek dat ik gelijk had, namelijk een mooie snotte paal vond mijn made en caster ook lekker.
Deze vis natuurlijk ook weer na het onthaken terug in het water gezet, deze middag heerlijk gevist met een leuk aantal aan vis gevangen waar het omging en meer wetende over dit mooi stukje eigendom van de club.

Het gevaar Team See Fish &Team Zeevissport

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Hallo witvis vissers.

Ik wil jullie er even erop attent maken dat rondom de Kreekraksluizen aan het Schelde- Rijnkanaal zeer goed witvis word gevangen. Zo was ik vorige week even met mijn belly boot op het water waar ik iemand bezig zag met de vaste stok. Deze Belgische meneer wist in slechts een kleine 3 uur zo slordige 60 a 70 mooie voorns te vangen. Hij zat gewoon op de stenen te vissen op zo 9 meter uit de kant tussen de planten. Ik zat erop te kijken en het was bijna ingooien en beet!

 
 

Ik heb hiervan nog enkele leuke plaatjes kunnen schieten en hem nog een prettige dag toegewenst want een goede vangst had hij al.

Dennis Kusters.

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

See-Fish teamers op het zoete.

 
 

Zaterdag 13-08-05 ben ik samen met een team genoot Marcel Ijzenbrandt van het Zeevisteam See-Fish uit Zierikzee naar het Zuiderdiep vetrokken. Dit omdat marcel dit ooit eens wilde meemaken en wat nu precies feederen was vanaf een plateau met alles er op en er aan.
Om 07.00 uur zijn wij vertrokken vanaf mijn woonhuis in Zierikzee , richting Middelharnis wat in Flakkee is gelegen. Omstreeks 08.15 uur stonden we klaar daar aan de waterkant van het Zuiderdiep, eerst natuurlijk beide plateau,s opgebouwd te hebben wat voor Marcel al een hele openbaring was. Gezien je daar veel materiaal voor moet hebben en wij als zeevissers daar normaal helemaal niets mee te maken hebben.

 
 

Eenmaal alles te hebben uitgelegd betreft de opbouw van het materiaal, het maken van de onderlijn en hoe wat waarom konden we daarna aan de slag.
Het voordeel als iemand al heel lang vist meteen de draad op pakt gezien de veranderingen, ook het voordeel van een zoutwater visser die gaat feederen is het werpen want het belangrijkste van feederen is namelijk je korf elke keer op de zelfde plaats te deponeren.
En gooien met lood of een korf maakt voor ons zeevissers geen verschil betreft het zuivere plaatsen op een bepaalde plaats.

 
 

Het voer wat je moet gebruiken is net zo belangrijk, daar ben ik gelukkig mee geholpen want als je dat helemaal zelf uit moet zoeken gaat daar een enorme tijd overheen voordat je op het goede spoor zit. Mijn dank is dus nog steeds groot naar diegene waar ik door geholpen ben met allerlei informatie.

Na ongeveer een uur bezig te zijn werden de eerste mooie vissen (voorn ) gevangen allen van ruim formaat. Marcel ving natuurlijk ook gewoon zijn vis, helemaal uit zijn dak ging hij want deze grove voorn trekt behoorlijk op die gevoelige stok wat ten goede komt voor de sport. Een heerlijk gevoel vond hij het zelf dat pompen in de hand, daar krijgt menig visser een kick van waar ik me meteen bij aansluit.

Het Duurde erg lang voordat ik de eerste brasem kon landen en deze nog in de vorm van een halfwas, vertelde meteen aan mijn maat dat ik hoopte op de grote brasems zodat hij e.e.a. kon zien en meemaken waar ik het altijd over had en waar hij altijd de draak mee aanstak. Nou na deze dag zal hij dit zeker niet meer doen want na enkele uren ving ik dan mijn eerste super brasem en echt kompleet slagschip van zo,n 61 cm en woog maar liefst 2780 gram. Deze vis natuurlijk weer opgestuurd naar de BEET voor de beste tien.
Marcel die kort daarna zijn eerste echte brasem ving van 54 cm was net zo trots als ik, hij vertelde ook dat het minimaal 26 jaar was geleden dat hij dit soort vis mocht vangen.

 
 

Aan alles komt een eind zo ook aan deze dag, met een glimlach ging Marcel tevreden naar huis met het verzoek van zijn zijde wanneer gaan we weer.
Want genoten had hij net als ik, veel beten op de stok gehad en vis gevangen wat wij als zeevissers niet veel meer zien.
Zou de tijd dan toch gaan komen dat wij als zeevissers van spijs moeten gaan veranderen, want gezien de vangsten van de afgelopen maanden langs de kust zou je meteen gaan huilen.

 
 

Ook de politiek doet in mijn ogen geen goede zaken wat ten goede komt voor het complete vis bestand in het zoute zilt. Als voorbeeld dat de paling vissers op de Grevelingen in het gelijk werden gestelt bij de rechter betreffende dat de 30 dagen regeling van kracht bleef.
Dat betekent dat 30 dagen de sluis op de Brouwersdam wordt gesloten, zodat de schieren wat de volwassen paling is en die voor het nageslacht zorgt niet kunnen wegtrekken naar de paaigronden en zodoende weggevangen mogen worden door de beroeps, dan vraag ik me toch af meneer de politiek waar zijn wij mee bezig.

En dat dan de beroepsvisser uit Bruinisse nota bene via de TV zat te verkondigen dat het hun niet om de schieren ging, echt ik lachte mijn hoofd er af en dacht meteen wat voor boek heeft deze man gelezen (Fantasie eiland) hij wist het mooi te brengen.
Politiek ik wou dat ik er voor geleerd had, allerlei mooie verhalen af te kunnen steken die geloofwaardig kunnen overkomen en daar je geld mee kan verdienen en veel geld is gewoon geweldig
.

 
 

Het gevaar Team See Fish &Team Zeevissport

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Regen en voor de verandering weer regen.

 
 

Eind juli en om precies, s te zijn de 31e, ben ik met het hele gezin vetrokken voor een viertiendaagse vakantie in Overijssel in het plaatsje Wannerperveen.
Prachtig plaatsje wat zo,n 2 km van Giethoorn ligt, onze chalet die we van vrienden konden huren stond zo,n 4 meter van het water dus u kunt zelf wel bedenken dat we daar veel gebruik van hebben gemaakt doormiddel aldaar de vaste stok constant te pakken.
Ontzettend veel mooie vis gevangen in de vorm van ruis-en blankvoorn baars en veel bliek was hier te vinden.

 
 

Eenmaal een voertje te hebben gezet duurde het niet lang voordat de vis zich hier melde, het feest kon voor mij en de kinderen dan gaan beginnen.
De een na de andere vis werd geland, plezierig voor de kids want die verveelden zich geen moment ook niet doordat het bijna elke dag regende.
Ook daar hadden we gelukkig een oplossing voor gewoon onder de paraplu en vissen maar.

 
 

Maar na een aantal dagen wilden we toch eens ergens anders gaan vissen, want altijd op zelfde plaats gaat echt wel vervelen doordat je daar op bent uitgekeken.
Water genoeg aldaar, ongelooflijk je weet gewoon niet waar je naar toe wilt als er zoveel stekken zijn.
We zijn naar vier plaatsen geweest en dat zijn de Beulakkervaart het Kanaal naar Steenwijk en het Kanaal naar Assen.

 
 

 

Allemaal top plaatsen met een geweldig uitzicht, want mensen wat is het daar mooi allemaal water met een prachtige flora en fauna om het geheel perfect te maken.
Op alle locatie,s goed vis gevangen zowel ik als Desi en Ferry the kids, in het beginne moest ik even mijn voer aanpassen gezien andere plaats ander water en diepte maar dat is ook goed gekomen en daardoor weer veel geleerd.

 
 

Ook heb ik in Steenwijk een hengelsportzaak bezocht wat ik elk jaar wel doe, dit zomaar uit nieuwsgierigheid en omdat ik het graag doe als ik ergens anders ben.
Want elke zaak heeft weer andere materialen en items, dus soms kom je spullen tegen die je helemaal niet kent.
Deze zaak was een bekende en wel genaamd Vlemix een zaak die heel ruim was opgezet waardoor je een perfect overzicht kon maken waar men wat kon vinden wat ik zelf heel plezierig vind.

 
 

Na enkele minuten binnen te zijn in deze mooie zaak, kreeg ik meteen een bak koffie die bij het gevaar er altijd wel ingaat perfect dus .
Ook op een aantal vragen werd ik netjes te woord gestaan en kreeg ik een antwoord waar ik mee uit de voeten kon.

 
 

Net als in 2004 heb ik bijna 2 weken constant regen gehad daar wordt de burger niet vrolijk van dacht ik zo.
Maar als ik dan naar de mensen keek die met een gezin in een tentje lagen dan had ik daar heel veel meer met te doen.
Want laten we eerlijk zijn een heel jaar kijk je uit naar deze vakantie waar je toch voor moet werken want alles kost veel geld tegenwoordig.
En na de duur verdiende centen mag je dan heerlijk in de regen zitten, die Piet Paulusma als die bij mij in dienst was gaf ik hem meteen de zak wat een fantast is dat.

 
 

 

Maar goed niet getreurd want we hebben er toch van genoten en volgend jaar gaan we weer terug naar deze plaats want we hebben zeer zeker nog niet alles gezien.
Nu ik dit schrijf heb ik nog een week vakantie te gaan die ik zal gaan invullen met het vissen ik het zoete en wel het Zuiderdiep en hopelijk kan ik weer eens de zee op om te proberen een baarsje te gaan vangen.

 
 

Het gevaar Team See Fish &Team Zeevissport

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Vandaag ben ik met een aantal bekende zeevissers op pad geweest voor een reportage voor Witvis Totaal. Nu zult u denken, zeevissers wat moeten die op het binnenwater. Nu deze vissers draaien op dit moment mee in de topcompetitie.
Steeds vaker hoor je dat zeevissers de stap hebben genomen om ook op het binnenwater te vissen. Ook zijn erbij die het zeevissen helemaal hebben laten vallen, maar deze 4 vissers beoefenen ze beide. Deze vissers zijn voor de zeevissers geen onbekende, want menig wedstrijd hebben ze deelgenomen en vaak met goed resultaat.

 
 

Als stek hadden we gekozen voor het Spuikanaal bij Rilland. Dit kanaal loopt parallel aan het Schelderijnkanaal, alleen dit kanaal is vrij van alle boten die van en naar de haven van Antwerpen gaan. Zo rond drie uur hadden we bij het verzamelpunt afgesproken en iedereen was ruim op tijd. Na een kort gesprekje vertrokken we naar de stek, die op 5 minuten rijden was.

 
 

Zelf stond ik vol verbazing te kijken wat deze vissers allemaal bij hadden. 4 of 5 keer op en neer lopen naar de auto was gewoon normaal, maar alles moest natuurlijk wel worden in getuigd. Zo werd er met de feeder en de vaste hengel gevist. De twee buitenste viste met de vaste hengel en de twee die er tussenin zaten gingen aan de slag met de feeder. Iedereen wachtte totdat iedereen gereed was en de eerste ballen voer en gevulde korven vlogen door de lucht.

 
 

De vissen daar kregen echt een feestmaal, want wat ze er allemaal indeden, ik weet het allemaal niet meer, de geur was er in ieder geval niet minder om.
Binnen 5 minuten lande Toon al zijn eerste vis, wel geen kanjer maar het begin was er. Toon was echt niet te stoppen en ving de ene na de andere, terwijl de andere vissers weinig vingen. Wel volop aanbeten, maar gewoon niet hangen. Gelukkig was dit maar voor korte duur en iedereen ving wel zijn visje.
 
 

Over het algemeen werden er eerst veel voorns gevangen, maar daar waren we niet voor gekomen, we wilde platten zien. Gelukkig duurde het niet lang en snel werden de eerste brasems gevangen. Werkelijk super grote vissen, die de 2 kilo grens met gemak over gingen. Voor mij was dit best een leerzame dag, want voor een leek, zoals ik, ging er een wereld voor me open. Zo zag je toch wat verschillende manieren en op het kleinste dingetje werd alles perfect uitgelegd. Zo is natuurlijk de afstand, materiaal, voer, aas, diepte en ga zo maar door van groot belang.
De vangst was volgens de vissers zelf niet echt goed te noemen, maar ik vond dat ze goed hadden gevangen. De vangst bestond uit mooie voorns, dikke brasems en zelfs 2 palingen.


 
 

 
 

Natuurlijk kunt u straks een uitgebreid verslag lezen in 1 van de nummers van Witvis Totaal, want daar ga ik nog dieper in op dit verhaal.

Bij deze wil ik dan ook alle vissers, Toon, Ernest, Erwin en Benny bedanken voor de gezellige dag, maar vooral voor de leerzame dag, want zelf ben ik ook een beetje bezig met het binnenwater, maar ik moet nog veel leren heb ik gemerkt.


Corné Marijnissen

 

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Hoi Sportvisser,

Zaterdag 06.08.05 had ik afgesproken met m’n strandvismaat Ben ut Vlissingen om te vissen vanaf het strand in Zoutelande. Maar eerst zou ik Ben kennis laten maken met het vissen op witvis, niet dat ik hierin de specialist ben maar toch weet ik er wat van af.
We spraken af om te vissen aan het Spuikanaal vanaf een uur of 1 tot zeven in de namiddag.

Bij mij thuis aangekomen begon de theorie les, een voertje aanmaken, niet te ingewikkeld de all-round voertjes uit de winkel doen het prima. Grote maden, kleine maden, casters, voerkorfjes,... allemaal nieuw spul voor m’n strandvismaat.

 
 

 

Aan het water gekomen gelijk een voerstek aangelegd, feedertjes opgetuigd, en gaan met die banaan. Voor Ben niet zonder probleem, want hoe werp je keer op keer je korfje op precies dezelfde plek. Niet eenvoudig als je gewend bent om met strandhengels 200gr lood weg te zetten.
Na een tijdje lukte het beter en kon er mooi vis gevangen worden.We vingen mooie brasems en een paar kleine palinkjes.


Ben zijn reactie na het vangen van zijn eerste brasem ; Als je op’t strand zulke vissen vangt dan ben je HET mannetje.

En gelijk heeft hij, een geslaagde middag en zeker voor herhaling vatbaar.

Visvriendelijke groet, Jack en Ben.

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

 

Hoi Sportvisser,

Vrijdag 05.08.05 ben ik enkele uurtjes in de namiddag gaan vissen aan het Bathse Spuikanaal.
Niet echt geweldig weer, een flink windje en af en toe een bui. De vangst viel evenwel mee, ik ving mooie brasems, 6 stuks, en 3 felle blankvoorns.

 

 

 

 

 

 

 

Niet echt mijn specialiteit, witvissen, toch vind ik het leuk af en toe, vanonder de plu op m’n dooie gemak een visje te vangen.

Visvriendelijk groet
Jack

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Beet reportage van het Grauvell Match Team!

 
 

Prachtig weer, minus een flinke stortbui, zeer visrijke dag, mooie brasems, grote voorn, enkele hybriden, de Grauvell leden maakten er echt een onderlinge wedstrijd van, Ron Steyvers, Thijs Lupsen en, Frans Peijnenburg, niet aanwezig i.v.m. vakantie Ton Post en Dieter Friederichs!

Rudy van Duinhoven de vaste fotograaf van Magazine Beet schiet werkelijk foto´s vanuit alle hoeken, zelfs vanuit zijn Belly Boot, dobberend op het water bovenop de voerplek legt hij alles vast, zelfs een gevangen vis die bovenop een wel erg grote eend springt, Rudy dus!

 
 

 

Werkelijk alles wordt gefotografeerd, de voerbereiding, het voeren, de dobber montages, lood verdeling, haakkeuze, de Teklon Gold lijnen, en niet te vergeten de prachtige Grauvell Teknos 5000 de Teknos Tournament en de TC Match hengel .
En ondertussen licht Frank Janbroers, Rudy van Duijnhoven in over Grauvell Nederland en de steeds grotere vraag in Nederland naar Grauvell produkten!

 
 

 

Rudy van Duijnhoven zojuist terug van de EFFTEX 2005 in Warschau, melde frank janbroers dat hij op de Grauvell Stand op de EFFTEX een aantal nieuwe artikelen bewonderd heeft, nieuwe hengels, molens, enz, waar Grauvell in 2006 de Nederlandse markt mee hoopt te verwennen!


 
 

 

Einde visdag nog even foto´s van 3 volle leefnetten, met zijn alle terugkijkend op een dag promotie voor Grauvell, promotie voor het wedstrijdvissen, en tijdens de dag diverse vissers die alles konden vragen aan het Grauvell Team, en dankbaar die kennis in hun bagage meenemen!

 
 

Totale reportage volgt in Beet editie a.s. September.

Groet Frank

 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 
 

Hoi Sportvisser,

Toen ik afgelopen Zaterdag met de belly-boat ging roofvissen op het Schelderijn kanaal
maakte ik langs de oever van het Spuikanaal kennis met Cas en Geert, 2 witvissers die hun geliefde visserij niet zonder sucses beoefenen. Terwijl ik een praatje met hen maakte ving Geert een knappe brasem.

 
 

Bovendien gaf hij gelijk nog een erg bruikbare tip mee ;
Zet op het Spuikanaal altijd een rood kunst wormpje van Gulp mee op de haak,...
Blijkbaar werkt het !!!

Heel erg bedankt voor de tip en de foto’s
En nog veel visplezier jongens

Met visvriendelijke groet Jack


 
 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<