Ruwe haai van 161 cm

Breaking news:
http://freedom.nowonline.nl/global/asp-bin/image.aspx?siteID=52&imageID=65925&transformationID=129
http://freedom.nowonline.nl/global/asp-bin/image.aspx?siteID=52&imageID=65922&transformationID=126

Peet Boogaard met de langste zeevis ooit in Nederland gevangen.
Ruwe haai van 161 cm uit Oosterschelde
Doetinchem - Zeehengelsportlezer Peet Bogaard uit Steenbergen heeft het geflikt! Hij wist de afgelopen week in de Oosterschelde een ruwe haai te vangen van 1 meter 61 lang en met een geschat gewicht van ruim 20 kg! En daarmee is dit de langste zeevis die ooit in Nederland met de hengel werd gevangen.
Donderdag j.l. stond er een artikel in de Telegraaf over een reuzenhaai van een metertje of vijf die voor consternatie zorgde voor de kust van onze Zuiderburen. Deze vriendelijke plankton eter komt wel vaker voor in de Noordzee, maar het blijft een bijzondere happening om zo’n immense vis onder het wateroppervlak te zien cruisen. De Krant van Wakker Nederland meldde in hetzelfde artikel dat er meer grote haaien in de Noordzee voorkomen, zoals de Groenlandse haai en de voshaai!


http://freedom.nowonline.nl/global/asp-bin/image.aspx?siteID=52&imageID=65924&transformationID=126

Het resultaat liet niet langer dan zo'n 15 minuten op zich wachten... 
Nu, aan dat lijstje kunnen gerust ook de haringhaai (de bekende Porbeagle) en ruwe haai worden toegevoegd. En ik kan me zelfs voorstellen dat menig badgast het Spaans benauwd krijgt bij de foto van de nu in onze Oosterschelde gevangen ruwe haai. Maar wees gerust: voor gevaar hoeft niet te worden gevreesd, want zo’n ruwe haai is voor de mens volstrekt ongevaarlijk.
Peet Bogaard uit Steenbergen vist normaliter met zijn Quicksilver 630 (Delta 1419) met de mooie naam ms. Tsjakkaa op zeebaars. Dat doet hij vaak gezamenlijk met zijn vismaat Henk Ernest in diens eigen boot. Afgelopen zondag visten Peet en Ernest met hun twee boten in de Kom van de Oosterschelde op zeebaars, toen een door Ernest binnen geviste zager aan een dwarrellijn ineens werd gegrepen door een flinke haai. Hij waarschuwde Peet, die meteen met zijn boot naar hem toe kwam. Nu hadden beide Zeehengelsportlezers vanzelfsprekend de spraakmakende reportage in de juniuitgave van dit magazine gelezen en dus beseften zij dat dit een ruwe haai geweest moest zijn. Peet had ‘toevallig’ het juiste materiaal aan boord en dus werd razendsnel een stalen onderlijn gemonteerd, met op de 10/0 haak een stuk verse makreel. Het resultaat liet niet langer dan zo’n 15 minuten op zich wachten en Peet wist een fikse ruwe haai veilig in z’n grote baarsnet te landen. De haai was 161 cm lang en werd provisorisch gewogen aan een unster: ruim 20 kg. Daarna werd de vis weer losgelaten.


http://freedom.nowonline.nl/global/asp-bin/image.aspx?siteID=52&imageID=65923&transformationID=126

Daarna werd de vis weer losgelaten.
Het Nederlandse NCRZ- record voor de ruwe haai staat al ruim 36 jaar op naam van de bekende hengelsport auteur Bert Verkuil uit Hilversum. In 1976 ving hij zijn record bij Vlieland en deze vis was 137 cm lang bij een gewicht van exact 11 kg! Het lengterecord werd dus alvast uit de boeken gemept, maar aangezien de nieuwe recordvis niet officieel werd gewogen, blijft het gewichtrecord nog even staan. Of liever gezegd: bleef nog even staan. Want Peet Bogaard heeft het opnieuw geflikt! Afgelopen woensdag ging hij terug naar de stek, kreeg hij opnieuw drie aanbeten en bracht hij een tweede ruwe haai aan boord. Deze is geheel officieel gemeten en gewogen en een exclusief verslag van deze vangsten kunt u lezen in de volgende uitgave van Zeehengelsport, die rond 27 september a.s. zal verschijnen.
Peet, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze ronduit spectaculaire vangst!

Hans van Loenen
Voorzitter NCRZ
zie www.ncrz.nl

 
 
D.A.M.

Wel eens een sterke hengel gezien, klik op het logo en zie wat deze nieuwe hengels van DAM kunnen.

 

D.A.M.

Product informatie van D.A.M. De nieuwe drijfpakken.


Klik hier voor meer.

 
 
Sneem River Lodge

                                                     Sneem River Lodge

Een tijdje geleden kwam ik in contact met Frans van Assen. Frans heeft in Sneem (Ierland) een “Bed & Breakfast” en wilde eigenlijk wat extra’s eraan toevoegen en wel de sportvisserij. Vroeger was Ierland een echte topbestemming maar in de loop der tijd verwaterde dit wat. Frans wilde er graag een nieuwe input aangeven en nodigde mij eens uit om eens te kijken wat de mogelijkheden waren.

lees verder.....

 
 
SPRO FASTFWD

Nieuwe test

Klik op de foto

 
 
Grauvell Surf Competition

Nieuwe test

Grauvell Surf Competition

Klik op foto

 
 
SPONSORS

Rondom de Delta wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsors.

See Fish Hengelsport
Janpeter Hengelsport
hengelsport v Maldegem
Sportvisserij Hoogerwerf
'T Anker
Harm Nuis Hengelsport  

 

Wilt u ook sponsor worden, mail dan naar c.marijnissen@rondomdedelta.com

 
 
www.rondomdedelta.com

Nieuwe @mail adressen van www.rondomdedelta.com

Voor vragen aan Corné c.marijnissen@rondomdedelta.com

Vangstberichten zeevissen zeevis@rondomdedelta.com

Vangstberichten roofvissen roofvis@rondomdedelta.com

Vangstberichten karper karper@rondomdedelta.com

Vangstberichten witvis witvis@rondomdedelta.com

Voor informatie info@rondomdedelta.com

 

 

 
  
Welkom bij Rondomdedelta.com
 
Introductie Dennis Kusters
IIntroductie Corné Marijnissen

Welkom

Ten eerste wil ik iedereen welkom heten op onze site Rondomdedelta.com, voor en door vissers. Ik ben Corné Marijnissen en ben geboren in Roosendaal en woon daar nog steeds. Ik ben nu 39 jaar jong.

In den beginne

Ik vis eigenlijk al vanaf toen ik nog heel klein was. Mijn opa had een stuk grond met daaraan een groot meer. Daar ben ik dus als klein ventje begonnen met vissen. Mijn eerste vishengel was, net als bij iedereen denk ik, een bamboe stok. Zo heb ik tot mijn 16e jaar alleen op het binnenwater gevist, maar wel in alle takken van deze sport. Zo viste ik op voorn, brasem, karper en natuurlijk op de roofvis.

Ook heb ik jaren aan vliegvissen gedaan en en kon ik me zelfs een keer selecteren voor deelname aan het NK. Zo rond het jaar dat ik 16 werd ben ik de zee gaan verkennen. Als eerste natuurlijk met mijn broer en vrienden. Kort daarna ben ik zelf op pad gegaan en dat beviel me zeer goed.

Hoofdzakelijk visten we veel op de kabeljauw, maar natuurlijk ook op alle andere soorten. In het begin was ik lid van HSV Geduld Brengt Vis en heb daar zeker 15 jaar bij gezeten. Ik zat zelfs in het bestuur van deze club en mijn taak was de zoutwater wedstrijden te organiseren vanaf de kant.

Zeevissen

Ik ben op een gegeven moment overgestapt naar De Edelkarper en daar ben ik nu nog steeds lid van. Wat de visserij aangaat vis ik het liefst vanaf het strand, mijn echte passie.

Natuurlijk vis ik ook vanaf de dijk en de boot. Dat laatste begon wat minder omdat ik nogal vatbaar bleek voor zeeziekte. Gelukkig heb ik daar nu bijna geen last meer van en je kunt me dan ook met de regelmaat op de boot vinden.

Ook vis ik heel graag in het buitenland en als het even kan het liefst in Noorwegen. Dit land heeft echt mijn hart gestolen. Natuurlijk is Denemarken ook een prachtig land voor de visserij en daar ga ik ook met de regelmaat naar toe.

Het snoek (belly) virus

Sinds kort (ongeveer 2 jaar) ben ik besmet geraakt met het snoekvirus. Nee, het is geen ziekte hoor, maar vissen op snoek is echt geweldig en zeker vanuit de bellyboot. Ik doe dit altijd samen met Dennis en het is werkelijk prachtig.

Zoals veel mensen weten ben ik correspondent bij Zeehengelsport, maar ook kan je me terug vinden in Het Visblad, Witvis Totaal en wie weet binnenkort in de Roofvis. Ook ben ik actief bezig bij de NVVS en de FZWN. Bij de FZWN zit ik in de commissie zeehengelsport die nu zijn tweede jaar in gaat.

Wat ik eigenlijk het liefste doe, is het vissen van wedstrijden en dan voornamelijk die op het buitenwater. Ik heb in verschillende teams gezeten en dat was zeer goed te noemen.

Ik wens iedereen veel plezier op onze site, want de site is voor en door de vissers en niets minder.

Voor vissers door vissers doet u mee ?

Ook als u een mooie bijdrage hebt voor deze site in de vorm van een artikel of mooie foto's dan zien wij deze graag tegemoet en hopen deze voor u te kunnen plaatsen. Uw bijdrage kunt u sturen naar info@rondomdedelta.com

Met vriendelijke groet,

Corné Marijnissen

 

Hallo lezers van rondomdedelta.com

Allereerst wil ik mezelf even voorstellen. Mijn naam is Dennis Kusters geboren op 10-10-1972 . Van beroep ben ik vliegtuigplaatwerker aan militaire vliegtuigen.

Ik ben begonnen met vissen zo rond mijn 5e jaar in eerste instantie zomaar voor mezelf, maar na een paar jaar ben ik naar een officicele visvereniging gegaan, het Spanjooltje uit Woensdrecht. Ik heb bij deze club altijd met veel plezier gevist toch ben ik zelf op een gegeven moment naar een andere visvereniging gegaan . Deze vereniging u waarschijnlijk wel bekend is HSV de Edelkarper uit Bergen op Zoom, een vereniging die al menig kampioen heeft voortgebracht, daar vis ik nu al jaren voor.

Dan het vissen zelf. Het is een soort ziekte denk ik zelf …alleen zal ik dit maar niet te hard roepen tegen andere vissers. Mijn ziekte is begonnen met het in slootjes vissen en ik heb dit steeds meer uitgebreid tot wat ik nu doe en kan. Ik was al op zeer jonge leeftijd actief met wedstrijdvissen en heb daar dan ook heel veel van geleerd . En ik leer natuurlijk nog steeds bij want je bent nooit te oud om te leren … In de loop van de jaren heb ik het genoegen gehad om in topteams te mogen vissen zoals het DAM zeevisteam en het team waarin ik nu vis het SHIMANO /vmc zeevisteam.

Wedstrijden

Buiten het wedstrijdvissen vis ik ook graag voor mezelf of met vrienden. Toch staan de wedstrijden voorop, al doe ik het de laatste jaren iets rustiger aan en vis ik er dan misschien geen 40 meer op jaarbasis de bekendste en grootste zoals bijvoorbeeld het NK natuurlijk wel.

Mijn beste herinneringen bewaar ik aan de grote wedstrijd die ik ooit gewonnen heb met de fel begeerde gouden Mustad haak als kroon. Die hangt dan ook met trots thuis aan de muur samen met een Delfts blauw bord . Verder ben ik verschillende keren club kampioen geweest en heb in teamverband de voorselectie gewonnen naast alle andere mooie uitslagen die ik heb geboekt in de afgelopen jaren. Al met al zijn dit dingen waar je trots op mag zijn .

Mijn visplekken.

Als het om zeevissen gaat in Nederland zijn het wel de stranden tussen Vlissingen en Zoutelande, en verder staat de Westerschelde heel hoog op mijn lijstje. Gaan we echter praten over het zeevissen in het algemeen dan is er voor mij maar 1 land waar je nog heerlijk een berg vis kan vangen vanaf de kant, en dat is toch echt Denemarken.

Ik heb het genoegen gehad om hier een zeer lange tijd te mogen zijn i.v.m mijn werk en heb dit dan ook optimaal benut met zeer vele vissessies. Nu ga ik elk jaar terug naar daar om een heerlijk weekje te vissen.

De Belly Boat

Vorig jaar heb ik voor het eerst mijn belly boot mee genomen en dat was 1 een woord geweldig en raad dan ook iedereen aan die een belly boot heeft om dit ook eens een keer te gaan doen .. Ik gebruik mijn belly boot ook voor het roofvissen en zeebaarzen dat is een andere grote passie van mij. Lekker zoeken met het kunstaas naar de vis en heerlijk genieten in je bootje !

Wat is er nu nog mooier?? Soms vang je de vissen tussen je benen en schrik je jezelf wezenloos dat geeft echt een kick!! Ik ben ook vaak op het schelde rijnkanaal te vinden voor de snoekbaars en baars ook prachtig!

Werplessen en demonstraties

Ik geef ook (samen met Corné) werplessen en we doen dit met groot succes mogen we wel zeggen, want bijna iedereen die geweest is bij een les van ons gooit nu een stuk makkelijker en verder met minder kracht en dat kan wel eens heel belangrijk zijn voor je aas en visvangst.

We gaan hier dan ook absoluut mee door want er zijn nog genoeg mensen die het graag willen leren. Dus heb je interesse stuur me een mailtje (d.kusters@rondomdedelta.com) Of wil je een keertje samen met mij gaan vissen dan kun je het zelfde doen en dan prikken we hiervoor een datum.

Ik zou zeggen heel veel lees plezier op deze site en samen met de lezers gaan we er natuurlijk iets moois van maken !!

Met vriendelijke groet,

Dennis Kusters.