DELTA

SPONSORS

Supercatch Hengelsport
 

Deze hengelsportspeciaalzaak is sinds 8 juli 2006 geopend. Mario liep al een tijdje rond met zijn plan en hij weet precies hoe je een hengelsportzaak moet runnen. Hij is geruime tijd bezig geweest in een andere hengelsportzaak en weet dus precies hoe deze in elkaar moet steken. Hij heeft werkelijk een prachtige locatie gevonden in St. Willebrord, en wel aan de Dorpstraat 186.

In het pand heeft hij voldoende ruimte om alle takken van de hengelsport op te nemen. De winkel is zeer goed in gericht, dus zeespullen en karperspullen staan netjes overzichtelijk in de winkel gestald. Natuurlijk heeft hij ook voor de andere takken van de hengelsport voldoende materialen, dus ook de witvissers komen beslist hier aan hun trekken.

Ook voert hij diverse merken en er zullen er beslist nog meer bij komen. Als startende ondernemer heeft hij het prima voor elkaar en wat wil je nog meer dan een prachtige winkel, een uitgebreid assortiment en is zeer goed bereikbaar. Er is voldoende parkeergelegenheid en Mario zal u ook altijd van dienst zijn.

Zijn specialiteit is zeevissen, maar ook het karpervissen zit hem in het bloed, dus u komt niet voor onnodige verassingen te staan. Binnenkort kunt u ook bij hem voor zeeaas terecht, maar heeft u daar nu al behoefte aan, dan heeft Mario een goed adres.

Ook voor de witvisser heeft hij al voldoende aas, dus bezoek eens deze winkel want service staat hier op nummer 1. Ook heeft hij prachtige acties lopen, maar die zal u binnenkort wel op onze site zien, of beter nog, ga er zelf eens langs, want dan kunt u het allemaal in het echt zien, u zal zeker niet teleurgesteld zijn.

 

Openingstijden:

Maandag

08:30

-

18:00

Dinsdag

13:00

-

18:00

Woensdag

08:30

-

18:00

Donderdag

08:30

-

20:00

Vrijdag

08:30

-

20:00

Zaterdag

08:30

-

17:00

 

U vindt Hengelsport Supercatch in de Dorpstraat 186 te St. Willebrord.

Van 17 juli t/m 29 juli 2006 10% korting.

 

 
Scaldis Fishing
 

Natuurlijk zeeaas van Scaldis fishing

Sinds een tijdje zijn diverse bedrijven bezig met het focussen op het zeeaas gebied. Iedereen weet dat als je een dagje gaat vissen dat je een kapitaal kwijt bent aan zeeaas. De prijzen zijn dan ook flink gestegen en tegenwoordig doe je met een 20 euro helemaal niets meer. Vaak zijn dan ook nog eens de vangsten niet noemenswaardig en dan ga je dat toch in je portemonnee voelen. Scaldis Zeeaas heeft hier juist heel goed op in gespeeld en heeft dan ook diverse soorten geconserveerd aas op de markt gebracht. De geconserveerde soorten zijn eigenlijk soorten die we eigenlijk nauwelijks gebruiken en dat is natuurlijk doodzonde.

witjes-slikjes-zeepieren-kweekzagers

 

 
 

 
 

mossel-kokkels-zilver vis-zand aal

 
 

Iedereen weet wat er in de zee leeft en dat is meer dan zeepieren en zagers. We kennen natuurlijk de bekende mesheften, maar wat denkt u van de mossel en de kokkel. Vroeger heb ik dat aas ook eens geprobeerd en geloof me, het werkt echt. Je kunt het als aanvulling op je “normale” zeeaas doen, maar puur ermee vissen is ook heel goed mogelijk. De geconserveerde soorten gaan het volgens mij zeer goed doen, want het is altijd inzetbaar en je grijpt nooit mis. Het aas is heel lang houdbaar en als je het in de koeling doet verleng je de houdbaarheidsdatum met 1 jaar, sterker nog als je het in de diepvries doet is het onbeperkt houdbaar. Bovendien wordt de structuur van de cellen niet aangetast en is dus altijd stevig genoeg om op je haak te zetten. In alle gevallen blijft het aas zijn geur, smaak en kleur behouden, dus je vist eigenlijk met gewoon vers aas.

 
 

 
 

Baby Inktvis-Baby Octopus-Gamba-Steur

 
 

Natuurlijk zijn er conserveermiddelen gebruikt, maar die zijn niet schadelijk voor de mens als voor het milieu. Ze hebben op dit moment 8 soorten op voorraad, maar er gaan er beslist meer komen.

Ook voor levendaas hebben ze bij Scaldis Fishing de nodige aandacht. Wat denkt u van de kweekzagers die hun nu al produceren, maar dat is nog niet alles. binnenkort hoort u daar meer over. U begrijpt dat Scaldis Fishing alleen levert aan groothandels en winkeliers, dus niet aan particulieren.

 

 
 

Het geconserveerde aas bestaat uit Baby Octopus, Baby Inktvis, Kokkels, Mossels, Gamba’s, Steur, Zand Aal en Zilvervis. Ze zijn zelfs van plan om te kijken of ze zagers en zijn varianten en natuurlijk de zeepier in een geconserveerde toestand te kunnen gaan leveren en dat zou werkelijk een mijlpaal zijn.

 

 
 

Ook hebt u keuze uit diepgevroren tappen en mesheften, dus volop keuze zou ik maar zeggen. Bovendien leveren ze ook prima zeeturf, dus geen turf uit een tuincentrum. Vaak worden deze door elkaar gehaald, maar het is beslist niet het zelfde.

Voor meer informatie kunt u altijd hun website bezoeken en ook gelijk te kijken welke winkelier dit aas voor u in voorraad heeft. Klik op het logo voor hun website.

 
 

 
The Pirate.
 

Sinds een tijdje vindt u de naam The Pirate steeds meer in de vangstberichten. Wel nu, deze boot is sinds geruime tijd ook beschikbaar voor opstappers en je kunt natuurlijk ook de boot afhuren voor een kleine groep. Er kunnen maximaal 10 personen mee, maar Rene vaart het liefst met 8 personen op deze boot, maar de keuze qua visserij loopt sterk uiteen. Zo kun je kiezen voor het vissen op de wrakken, maar waar Rene zijn specialiteit ligt is de bodemvisserij en dan natuurlijk lig je dan voor anker.

 
 

 
 

Rene kent de stekken zeer goed te vinden en weet ook precies hoe en met wat je moet vissen. Vooral het vissen op grote schar en wijting is voor Rene niet iets nieuws. Rene vaarde eerst met zijn Sea Hunter, maar wilde toch meer. Na een tijdje kocht hij deze Offshore 105 en heeft hem helemaal gerenoveerd tot wat hij nu is. U zult dan ook zien dat deze boot een must is voor het oog en is natuurlijk voorzien van de modernste snufjes. Rene vist al van kleins aan op de zee, maar ook de Oosterschelde kent hij uit zijn broekzak, dus u heeft altijd de keuze als het op de zee te hard waait de Oosterschelde op te gaan.

 
 

Vaak denken de vissers dan, wat moeten we daar zoeken, maar geloof me Rene kent daar stekken waar het soms nog beter is dan op de Noordzee. Ook in de zomermaanden kan er gevist worden op de tong. Rene zijn favoriete stekken zijn de Meerkerk, Steenbanken, Westpit en de Schouwenbanken. Natuurlijk komt daarbij nog een zeer grote keuze uit diverse wrakken die zowel op de Noordzee als op de Oosterschelde liggen. Hij vaart al meer dan 20 jaar op deze wateren en het mag dan ook duidelijk zijn dat hij een brok aan ervaring heeft.

The Pitare is een Offshore 105 en is 10,50 meter lang en is 3 meter breed. In de boot ligt een TD 320 pk sterke motor en het mag duidelijk zijn dat je met dit vermogen in een mum van tijd op de goede stekken ligt.

 
 

 
 

Ook is het mogelijk om uw hengels en molens bij Rene te huren en ook uw aas regelt Rene als u dat wilt. Ook een kleine versnapering is aan boord verkrijgbaar, maar waar het bij Rene om draait is natuurlijk het vissen zelf. Sinds kort heeft Rene dan ook opstapdagen, voor zowel wrakvissen als het vissen voor anker.

Voor meer informatie en of boekingen kunt u Rene altijd bellen op nummer 0118-216487of 06-51391567 of stuur een mail naar thepirate@zeelandnet.nl of kijk op de website voor het contactformulier.

klik hier voor meer informatie.

 
 
't Zagertje Bootverhuur
 

 

De naam ’t Zagertje kan je eigenlijk vergelijken met Dixhoorn, want zo word deze bootverhuurder meestal vernoemd. Zij hebben in totaal 5 boten varen die geschikt zijn voor 6 personen. De boten zijn zeer goed onderhouden en verkeren in zeer goede staat. De boten zijn te huur voor overdag te vissen, maar ook bestaat de mogelijkheid om in de zomer ’s nachts met deze boten te gaan vissen. Er word dan meestal op tong en paling gevist, maar natuurlijk zijn andere soorten ook vangbaar.

 

Voor deze boten is geen vaarbewijs nodig en je kunt er dus zo mee weg varen. In de kap of kajuit liggen alle reddingsmiddelen als je die nodig zou hebben. Ook zijn de boten voorzien van een dieptemeter en visvinder. Tevens is er aan boord een zendbakje die u kunt gebruiken in geval van nood. Als er een keer echt paniek aan boord is, kan je altijd rekenen op hun reddingsboot, want die ligt ook in de haven daar. Deze boot is super snel en is binnen korte tijd bij u aanwezig. Ook tijdens mist kan u een beroep doen op deze boot, want mist is behoorlijk gevaarlijk op het water. Als je dus in de mist komt, ga dan niet varen maar roep via de zendbak of via de telefoon de familie Dixhoorn op. Ook als er al mist is kan er gewoon gevist worden, want dan brengen ze u naar een veilige stek en komen u weer ophalen als de mist er nog steeds is en dat is toch wel een veilig gevoel.

 

Als u een bootje huurt, bestaat de mogelijkheid om ook gelijk je aas te bestellen, want dat leveren ze ook, dus het enige wat je moet doen is bellen met Dixhoorn en de rest word voor u geregeld. Bestellen via de mail gaat niet, dus alleen via de telefoon bestellen. De rest is aan u wat de vangsten betreft en natuurlijk de gezelligheid, want dat staat op de eerste plaats.

 

De My Way

Voor meer informatie kunt u bellen met Dixhoorn op nummer (+31) (0) 113572140

U vindt Dixhoorn aan de Burenpolderweg 4
4401 KW Yerseke

klik op de foto’s voor hun website

 
 
't Zeepiertje Bootverhuur
 

 
 

Zelf varen en vissen is wat de vissers zelf graag willen. Niet iedereen heeft een eigen visboot, maar de mogelijkheid om dit te doen bestaat wel. Zo heeft ’t Zeepiertje 5 boten in de verhuur voor sportvissers. Deze boten kan men huren voor het vissen zowel overdag als ’s nachts. Dat laatste is natuurlijk alleen in de zomermaanden en dan wordt er voornamelijk op tong en paling gevist. Ook is het aan te raden om ook eens overdag met deze bootjes te gaan vissen. Er wordt dan voornamelijk platvis, geep, zeebaars en makreel gevangen. In de wintertijd kan je goed op de wijting, schar en soms een leuk gulletje verwachten. Dit is allemaal mogelijk, want de haven ligt in 1 van de meest geliefde stekken van de Oosterschelde. Je kunt dus alle kanten uit en dat is wat deze visserij zo aantrekkelijk maakt.

 

 

 

Zoals ik al zei, je kunt kiezen uit 5 boten, maar er zit wel een verschil in. Zo bied zijn nieuwe boot voldoende ruimte aan 8 vissers en die nieuwe boot is echt een plaatje. Natuurlijk zijn de andere boten ook zeer goed en betrouwbaar, want dat is wat bij Johnnie op de eerste plaats staat. De boten zijn allemaal gekeurd en voldoen aan alle eisen, zoals reddingsvesten brandblusapparaat en ga zo maar door.

Natuurlijk zit er op iedere boot een dieptemeter en visvinder. Deze zijn vrij eenvoudig te bedienen en Johnnie legt u precies uit hoe alles werkt.
Wat ook heel apart is dat hij 2 boten hebt met een gesloten kajuit en dat is weer aantrekkelijk voor te gaan vissen met je gezin. Als het koud of nat is kan je toch lekker binnen zitten en dat is toch heel handig.

De nieuwe boot

Bovendien bent u bij hem aan het juiste adres voor natuurlijk de boten, maar ook voor u zeeaas. Het enige wat u hoeft te doen is te boeken bij hem en je kan dan ook gelijk je aas bestellen. Zo heb je alles in 1 keer en kan je niets vergeten. Het enige wat je zelf moet doen is varen, vissen en natuurlijk vangen, maar vergeet natuurlijk je visspullen niet, anders kan je nog niet vissen. Vangstgarantie kan niemand geven, maar Johnnie weet precies waar je moet zijn en zal je dit dan ook perfect uitleggen. Voor verdere informatie en prijzen kijk je natuurlijk op de fonkelnieuwe website.

Voor meer informatie kunt u bellen met ’t Zeepiertje op nummer 0113-572232 vanuit België 0031-113572232 of 06-53386958 vanuit België 0031-653386958

Ook kunt u kijken op zijn eigen website, klik op de foto hierboven.

U vindt ’t Zeepiertje aan de haven van Yerseke.
J.Meijer
Emmastraat 22
4401 CK
Yerseke.

 
Sportvisserij Hoogerwerf

 

Sportvisserij Hoogerwerf verzorgt complete visuitjes boordevol actie en sensatie. Zij hebben op dit moment 3 boten in de vaart. 2 boten varen op de Noordzee en 1 op de Oosterschelde.
De twee boten die op de Noordzee varen zijn de Maatje Adriana en de Andromeda. De boten verschillen alleen in type, maar zijn bijzonder zeewaardig. Doordat de boten goed vast liggen op het water, is de kans dat u zeeziek wordt klein te noemen. Natuurlijk varen de boten alleen uit als het te doen is, dus met grote golven en veel wind wordt er niet gevaren.

 

Maatje Adriana

Andromeda

 

Persoonlijk ken ik de boten zeer goed en ben er dan zeer tevreden over. De Maatje Adriana is 1 van de mooiste boten waarop ik ooit ben mee geweest. Ik durf gerust mijn boterham te laten vallen en zo weer op te eten, zo netjes is deze boot. Bovendien zijn de schippers, Johan en Piet zeer ervaren, want vanaf kleins aan gingen ze al met hun vader mee de zee op. Zij hebben dus het vak geleerd van hun vader en met succes. Ik kan u dus zeker aanraden om eens een keer met hun een dagje gaan vissen. De Maatje Adriana en de Andromeda liggen aan de binnenhaven van Neeltje Jans, dus u zit als u de sluis doorbent gelijk op de Noordzee, dus de goede stekken binnen korte tijd beschikbaar. U kunt met deze boten op de wrakken gaan vissen, maar ook het “gewone” ankervissen is mogelijk. Vaak is dat nog beter ook dat voor anker vissen, want de wrakken zijn steeds minder bezet met vis. Natuurlijk doen Johan en Piet hun uiterste best om toch een goed wrak op te zoeken. Tijdens de zomermaanden staat het makrelen op het menu en dat kan dus ook met deze twee boten. Ze hebben zelfs speciale tochten die in de avond vallen. Ze vertrekken dan om 17:00 en komen terug om 22:00. Tijdens deze trip heeft u de kans om lekker te vissen op makreel, maar bovenal u heeft een lekker tochtje langs de Zeeuwse kust. Zo kan dus de vrouw en de kinderen eens proeven wat het zeevissen inhoud. Deze tijden zijn speciaal zo gekozen zodat je eerst in de middag lekker aan het strand kan vertoeven en in de avond lekker op zee door brengen.

 

 

Sjarina

 

Natuurlijk kunt u ook kiezen om met de Sjarina de Oosterschelde of op de Grevelingen op te gaan. Deze boot heeft als thuishaven Bruinisse en is prima bereikbaar. Individuele opstappers zijn van harte welkom om te vissen. Daarnaast is er de mogelijkheid een van onze schepen af te huren om samen met collega's, zakenrelaties, vrienden of familie een dagje te vissen, of gewoon om je lekker een dagje te laten verwennen op het water. Natuurlijk verzorgen zij ook tochten voor sportduikers en rondvaarten.

Bezoek eens de website van Sportvisserij Hoogerwerf, klik op de foto's.

Boekingen

Voor een goede gang van zaken:
• Vooral telefonisch reserveren op het volgende nummer: 0111-481505
ALTIJD VOORAF BOEKEN !
• Boeken is alleen telefonisch mogelijk !
• De avond voorvertrek altijd terugbellen in verband met weersomstandigheden!

Reservering ==> Telefoon 0111-481505
Noorddijk 34, Bruinisse
Roompotsluis Oosterscheldekering Neeltje Jans
Maatje Adriana 06-51122999
Andromeda 06-51258898
Vanuit Duitsland/België: 0031 111 481505

Een avontuur voor het hele gezin!

 
Van Der Poel Hengelsport

 

Van der Poel hengelsport is gevestigd in Yerseke. Deze winkel biedt eigenlijk alles wat een hengelsportzaak moet bieden, want wie had gedacht dat een winkel die gecombineerd is met huisdieren artikelen zoveel merken binnen heeft. Zo hebben ze de grote merken zoals Shimano, Svendsen, Spro, Grauvell, Mitchell enz enz in huis. U grijpt dus eigenlijk nooit naast u merk waar u vertrouwd mee bent.

 

 

Ook de service staat op hoog op hun lijst en hebben dan ook een eigen reparatie afdeling, dus nooit meer lang wachten op uw materiaal dat kapot is gegaan. Natuurlijk is de hoofdmoot wat hun voeren, de zeesportvisserij maar ook diverse zoetwater materialen zijn ook verkrijgbaar. Helaas verkopen ze geen zeeaas, dus daar kunnen ze u niet aan helpen, maar ze weten altijd wel een adresje in de buurt daar. Ook hebben ze elke keer diverse aanbiedingen, dus ik zou zeker eens een bezoekje aan de winkel brengen, want ook wij staan wel eens verbaasd te kijken. Zo aan de buitenkant zou je helemaal niet denken dat ze zoveel materiaal hebben voor onze sport en bovendien zijn de prijzen bijzonder goed te noemen.

 

Er zijn dus geen overdreven bedragen die aan hun materiaal hangen, maar gewoon zeer goede prijzen. Zelfs soms zo goedkoop, dat je dit in een andere zaak niet zal aantreffen, maar let wel, dit zijn dan wel de speciale aanbiedingen. Is er iets niet in de aanbieding, dan betaald u gewoon het normale bedrag. Ook diverse soorten onderlijnen en lood zijn altijd voorradig en deze twee broers helpen u graag op weg, want dat staat bij hun hoog in het vaandel. Ook weten ze bijna altijd wel waar er een leuk visje wordt gevangen, want dat houden ze zeer goed bij. Vangstgarantie kan niemand geven, maar een stap in de goede richting zullen ze u altijd geven.

 

De openingstijden zijn

maandag 8:00 12:00 13:00 18:00
dinsdag 8:00 12:00    
woensdag 8:00 12:00 13:00 18:00
donderdag 8:00 12:00 13:00 18:00
vrijdag 8:00 12:00 13:00 18:00
zaterdag 8:00 16:00    

Van der Poel Hengelsport

Kerkplein 12

Yerseke

tel: 0113-572047
fax: 0113-571292
email: gebrvdpoel@zeelandnet.nl


 
Hengelsport Janpeter
 

Hengelsport Janpeter is al jaren een begrip in het Zeeuwse. Zo kan je bij hem terecht voor alle soorten van visserij. Natuurlijk spreekt het voor zich dat de zeevisserij meer tot de hoofdgroep behoord. Zo kunt u bij hem altijd terecht voor vragen over de zeevisserij en waar deze op dat moment het beste zijn.
Ook is Janpeter gespecialiseerd in spullen die je nodig hebt voor de pendulemworp. Zo vind je bij hem een uitgebreid assortiment aan hengels, molens en reels.

Natuurlijk is bij hem alles verkrijgbaar voor alle soorten van visserij. Tevens heeft Janpeter vaak de nieuwste snufjes uit Engeland, dus bent u op zoek wat een ander nog niet heeft, neem dan eens een kijkje bij hem.
Zo heeft hij bijna alle merken, dus misgrijpen is bijna niet mogelijk.

Ook kan je daar terecht voor je zee aas, maar beter is nog dat je het even besteld, want dan ben je zeker dat je het hebt. In de zomer kan het wel eens een probleem opleveren wat het aas betreft, want dan zijn onze Oosterburen veelvuldig aanwezig. Let wel op dat zeeaas bestellingen op zaterdag voor 12:00 moeten worden opgehaald. Voor grote hoeveelheden zeeaas, bestel dit minimaal 2 dagen van tevoren.

Hengelsport Janpeter
Scheldestraat 33
4381 RP Vlissingen
Telefoon: 0118-418313
Fax: 0118-416832

De openingstijden zijn: Maandag 13:00 tot 18:00
Dinsdag 9:00 tot 18:00
Woensdag 9:00 tot 18:00
Donderdag 9:00 tot 18:00
Vrijdag 9:00 tot 18:00 en 19:00 tot 21:00
Zaterdag 9:00 tot 17:00

In de periode van november tot maart op maandag gesloten.

 

 
Sea Farm

 

In de sportvisserij worden de messchelpen in toenemende mate als aas gebruikt. Uit vele reacties en ervaringen merkt men dat dit "aas" steeds meer aan terrein wint, de messchelpen zijn vooral populair bij zeebaarsvissers. Men heeft gemerkt dat de vangkansen groter worden bij gebruik van dit aas.

Ook voor het bootvissen komt er steeds meer vraag naar de messchelpen, denk aan vissen zoals de wijting en de kabeljauw. Dit zijn echte messchelpliefhebbers. Maar ook platvissen zoals tong, schar en bot lusten graag een messchelp. De beste resultaten zijn er, als er in de natuurlijke habitat ook messchelpen leven. Messchelpen worden als een lekkernij en specialiteit gezien in landen zoals: Frankrijk, Italië, Portugal en Spanje. In deze landen wordt dit overheerlijke schelpdier maar al te graag gegeten. Seafarm stelt zich tot doel deze schelpdieren vers en van een hoge kwaliteit snel aan de afnemers te leveren.

Lage prijs
De keuze voor het gebruik van messchelpen als aas heeft verschillende oorzaken. Behalve de eerder genoemde voordelen is ook de relatief lage prijs niet onbelangrijk. Een ander voordeel is dat men het overgebleven aas gewoon weer kan invriezen zonder verlies van kwaliteit. Vers blijft het aas goed op de haak zitten. Als het uit de diepvries komt is het verstandig om bindelastiek te gebruiken. Het aas is door het invriezen iets zachter geworden, waardoor het dan sneller wordt afgeworpen.
Extract
Extract van messchelpen in flacon: een flacon, lekvrij van 50 gram en opnieuw afsluitbaar, een geurstof voor het verrijken van het aas, voor vele malen visplezier à € 7,00 per flacon.

Ensis BV heeft een uniek vissysteem ontwikkeld om messchelpen zonder beschadiging te vangen. Met een speciaal schip, genaamd de KG-8 'Ensis', worden de schelpen op de Noordzeebodem gevangen. Op de KG-8, een shelterdek schip, worden de messchelpen onderdeks verwerkt en direct gekoeld.

Afhaaladres
Jacobahaven 4 in Kamperland. Beschikbaar op werkdagen van 7.30 tot 16.00 uur messchelpen à € 3,00p/kg, deze worden per kilo verkocht. Als u verse messchelpen wilt hebben kunt u het beste even van te voren bellen op 0113-371828.