Witvis  RONDOM de DELTA

Het Bufferbekken een prachtig viswater.
 

Hallo lezers van onze website dit keer gaan wij u meenemen naar een prachtig stuk viswater gelegen nabij de Kreekrak sluizen tussen Hoogerheide en Rilland in aan de oostelijke Schelderijnweg. We gaan het met u in dit stuk hebben over hoe u hier moet geraken, welke vissoorten u hier aantreft en welke vergunning u hier nodig heeft. Dus we gaan het voor u zo gemakkelijk mogelijk maken. Ook geven wij u nog enkele tips waar u moet zijn voor de hotspots.

 
 

Om te beginnen zal ik een kleine omschrijving doen hoe het meer eruit ziet en iets vertellen over het wateroppervlak en de bodemgesteldheid. Het is een zeer groot meer met een afmeting van maar liefst 50 hectare groot. De bodem is zeer grillig te noemen zowel in hardheid als in diepte. De gemiddelde diepte is zo beetje 5 meter diep maar er zijn ook uitzonderingen van 10 meter en meer. De bodem is op de meeste plaatsen een normale slikbodem met daarop een zeer mooie plantengroei langs de kanten(dit is hoofdzakelijk in de warmere maanden). Verder zijn er locaties die voorzien zijn kiezelsteenstjes op de bodem. Al met al is deze bodem zeer goed geschikt voor de visserij stand. Verder is dit meer voorzien van twee stuwsluizen die bijna constant aanstaan, wat uiteraard ook weer goed is voor de vissen. Je heb dus een water wat met zeer grote regelmaat in beweging is dat er voor zorgt dat het voedsel verplaatst en opgeblazen word van de bodem.
 
 

Het grootste gedeelte rond het meer is voorzien van kleine kiezels wat als voordeel heeft dat u hier lekker kan zitten. Een ander pluspunt hiervan is ook dat u eigenlijk bijna nooit vast komt te zitten aan stenen of andere objecten die in het water liggen. Aan dit meer ligt ook een zeer grote parkeerplaats waar kan parkeren zonder te hoeven te betalen.

 
 

Vissoorten.


Het meer staat bekend om dat hier jaarlijks forel word uitgezet door de plaatselijke visvereniging. Dus de hoofdmoot aan de visstand is hier forel. Verder treft u hier zeer mooie paling, snoekbaars , baars en andere soorten witvis aan. Elk jaar word er forel uit gezet dus de kleinere forellen kunnen hier stevig doorgroeien omdat het meer van een zo grote omvang is worden nooit alle forellen van het zelfde jaar gevangen en meegenomen. Op het meenemen is ook nog eens een beperking opgelegd door visvereniging zelf. Dus de mogelijkheid om zeer mooie forel te vangen is aanwezig.

 
 

De locatie zelf.
Ik schreef u al eerder dat het tussen Rilland en Hoogerheide in ligt als u dus van een van de twee kanten komt rijd u op de oude provinciaalse weg zeeuwse weg. Als u vanaf richting Hoogerheide komt volgt u de borden Rilland net zo lang totdat u de brug ziet verschijnen. Voor deze brug gaat u rechtsaf richting de Kreekraksluizen , u rijd dan langs de weg !!
U vervolgt u weg net zolang totdat u rechtsaf kan gaan. Hier blijft u uw weg vervolgen totdat u op de parkeerplaats komt. Vanuit richting Rilland rijd je net zolang totdat u de brug over bent en daarna doe je het zelfde zoals hier boven omschreven.
 
 

Visvergunnig en vereniging.

De visvereniging die dit alles beheerd en onderhoud is H.S.V. het Spanjooltje uit Woensdrecht. Dus wil u een keer op dit meer gaan vissen zal u lid moeten worden van H.S.V. het Spanjooltje wat ik u wel aan kan raden. Deze vereniging heeft namelijk nog meer zeer mooie viswateren in deze regio. Zie ook het stukje karper vissen op onze website. Hier treft u ook alle verdere informatie aan die nodig heeft. Ik hoop dat ik u als lezer ook nieuwsgierig heb gemaakt nu naar dit mooie viswater en hopelijk gaat u daar zeer mooie vissen vangen.


 

 
 

Veel succes gewenst namens www.rondomdedelta.nl

 
HSV "Het Spanjooltje"- Woensdrecht
 

 

Algemene informatie bij:

www.spanjooltje.nl


Viswater 1: Spuiboezem te Bath ± 30 ha
Straat: Bathseweg / Brugweg
Plaats: Bath (zie Rilland)
Postcode: 4411 BA
Vissoorten: Aal, blankvoorn, brasem, karper, kolblei, snoekbaars en winde.

Viswater 2: Toevoerleiding van de Spuiboezem – Bath (polderwater ± 20 meter breed)
Straat: Brugweg
Plaats: Bath (zie Rilland)
Vissoorten: Aal, blankvoorn, brasem, karper kolblei en winde


Viswater 4: Bufferbekken – Kreekraksluizen ± 50 ha
Straat: Oostelijke Schelderijnweg / Markiezaatsweg
Plaats: Rilland

 

 

 

 

Viswater 3: Koppelleiding – Bath
Straat: Bathse Dijk
Plaats: Bath (zie Rilland)
Postcode: 4411 RS
Vissoorten: Aal, blankvoorn, brasem, karper, kolblei en winde

 

Vissen aan het Bathse Spuikanaal.

Vissen aan het Bathse Spuikanaal..

Via dit kanaal word het overtollige zoete water van het Volkerak en het Markiezaatsmeer (natuurgebied)geloosd. Dit gebeurd via een spuisluis die aan het einde van dit kanaal zijn water loost in de Westerschelde. Het kanaal is 8 kilometer lang en heeft een breedte van maar liefst 140 meter, verder is de gemiddelde diepte 7 meter. Dit kanaal ligt evenwijdig aan het schelde Rijnkanaal en ligt tussen Bergen op Zoom en Rilland in en is dus erg gemakkelijk te vinden voor de sportvisser. Het Bathse kanaal is vrij toegankelijk te bevissen alleen zijn hier geen boten met motoren toegestaan. Verder is het Bathse kanaal is uitermate geschikt voor minder valide mensen omdat er meerdere vissteigers zijn aangelegd. Daar ontbreekt het wel eens aan helaas. Waar het kanaal wel eens last van kan hebben zeker als het erg warm is de bekende groene laag op het water.

Tips!!

-Gebruik zwaar voer hier omdat het wel eens kan stromen als met aan het spuien is .
-Bij extreme warmte kan het water een groene laag krijgen en het is dan niet raadzaam om te gaan vissen.
-Zelf vis ik hier met mestpiertjes en dan kan je werkelijk van alles vangen .


Aanwezige vissoorten.

Op het Bathse Spuikanaal zijn alle binnenwater vissen aanwezig maar het grootste aantal is toch wel zeer grote brasem en voorn. Verder zwemmen hier kolossen van karpers rond maar uit ervaring weet ik dat die erg moeilijk zijn te vangen. Dit zijn hoofdzakelijk rivier karpers …sterke mannen dus.
Het roofvis bestand is hoofdzakelijk baars en snoekbaars en heel af en toe een snoek. Wat je hier ook tegenkomt zijn windes die het formaat hebben van karpers .
Met andere woorden dit is een water waar erg grote vissen rond zwemmen !!
Ik zal u een voorbeeld geven mijn grootste baars staat nu op 51 cm en woog 2,3 kg !!!
Als je witvis visser bent kan je hier je hart ophalen en je kilo,s gemakkelijk bij elkaar vissen, zowel met de vaste als met de feederhengel..
Wat je hier ook aantreft is uiteraard paling net zoals bijna overal.

Succes gewenst aan het Bathse Spuikanaal.

   

 

 

 

 

 

9 April, dag van de vaste hengel

Op Zaterdag 9 April aanstaande zal er voor het eerst de dag van de vaste hengel worden georganiseerd. Organisatie van de dag is in handen van Paul Uffink van de hengelsportreus. Met medewerking van BEET, Witvis Totaal, Sensas, Shimano, Ultimate, Maver, Spro, Grauvell en nog enkele anderen en met aanwezigheid van een groot aantal wedstrijdtoppers zoals bijvoorbeeld Alan Scotthorne, Eddy v/d Hoogen en Leo Koot (maar nog vele anderen) belooft het een zeer interessante en informatieve dag te worden. U heeft op deze dag de mogelijkheid om kennis te maken met vrijwel alle tophengels die op dit moment verkrijgbaar zijn en u kunt ze bovendien ook nog eens kopen. Meer informatie mbt deze dag vindt u binnenkort in uw hengelsportmagazine´s hou ze dus in de gaten..

WK special Wereldkampioenschap 2004

Het wereldkampioenschap in Willebroek is voorbij. Frankrijk won goud, Engeland 2e en het brons was voor Hongarije. Nederland werd 10e. Wereldkampioen Individueel werd Walter Tamas uit Hongarije en een fantastische tweede plaats voor Eddy v.d. Hoogen. Team Grauvell verzorgde in samenwerking met totalfishing een special lees verder

Dieter Friederichs winnaar topcompetitie 2004

Dieter Friederichs heeft afgelopen weekend aan het Noordhollands kanaal nabij Purmerend in de laatste en beslissende wedstrijd van de topcompetitie op zeer overtuigende wijze laten zien waarom hij zich eindwinnaar mocht noemen dit evenement. lees verder