Zeevissen Kant RONDOM de DELTA

 
Makreel roken door Jack Peelman

Weer eens wat anders dan de gebruikelijke vangstberichtjes, afgelopen weken viste ik samen met vismaat Mick op makreel. Aangezien Mick op een appartement woont, valt mij de eer te beurt om onze buit te roken. In volgend stukje neem ik u mee achter in mijn tuin ipv. de waterkant, en leg u uit hoe ik mijn visjes rook.

Lees verder.

 
 
Vissen met kunstaas op en aan zee.

Voor vele vissers is dit geheel nieuw, want de meeste vissen nog steeds met natuurlijk aas. Toch zijn er diverse vissoorten die je beter kunt belagen met kunstaas dan met natuurlijk aas. Dennis geeft u wat nuttige tips.

Lees verder.

 
Platvislepel
 

De botlepel voor sommige bekent, voor andere nog steeds ongekend!

Met dit stukje wil ik de mensen die de botlepel niet kennen of er geen ervaring mee hebben een beetje uitleggen hoe deze vorm van actief vissen werkt.

Lees verder.

 
Zeeaas
 

Zeeaas, het is misschien wel het belangrijkste bij het zeevissen. Dennis Kusters legt u uit welke soorten er zijn en wat het allemaal inhoud.

Lees verder.

 
Vissen aan Domburg
 


Ook langs onze uitgerekte, zanderige kust zijn er visstekken te vinden die er werkelijk uit springen. Wij gaan u in dit stuk mee nemen naar een van deze stekken genaamd Domburg. Dit strand ziet er net uit zoals alle andere stranden maar op een of andere manier komen de tongen hier massaal naar toe en kan je hier een leuk maaltje bij elkaar vangen. De naam Domburg komt uiteraard van het plaatsje zelf af maar waar moet je dan precies zijn om te vissen?

Lees verder.

 
Vissen op en rond Goeree-Overflakkee
 

Vissen op en rond Goeree-Overflakkee.

Kees Overweel neemt u mee naar deze lokatie om deze eens nader te onderzoeken, want dit gedeelte van Nederland hoor je eigenlijk heel weinig qua vangsten.

Lees verder.

 
Een nieuwe visstek verkenen
 

Een nieuwe visstek verkenen zorgt voor minder problemen. Dennis Kusters legt u uit hoe dit in zijn werk gaat. Lees dit stukje heel goed, want zo voorkomt je een hoop ergernis.

Lees verder.

 
Zeevisserij voor vrouwen
 

Zeevisserij alleen iets voor mannen. Nee, natuurlijk niet. Veel vissers kijken soms raar als een vrouw aan zeevissen doet en heeft dan meestal zijn oordeel al klaar. Ze denken dat de zeevisserij niets is voor de dames en nemen dit vaak minachtend op. Miranda Koop laat zien in dit verhaal dat er helemaal niets mis is dat vrouwen ook graag vissen en vaak nog met succes ook. Miranda vist eigenlijk haar hele leven al en dat doet ze samen met haar man Frank en haar zoons. Je hoeft dus Miranda niets uit teleggen wat je moet doen op en aan zee, want ze heeft maar al te vaak aan diverse wedstrijden van het wereldkampioenschap en Nederlandse kampioenschappen mee gedaan.

Lees verder.

 
 
Een onbekende visplek
 

Hallo lezers vandaag gaan we het hebben over een visplek die nog niet bekend is bij de meeste sportvissers. Deze visplek bevind zich aan de Westerschelde in de buurt van het plaatsje Rilland. Het is een vislocatie die je erg gemakkelijk over het hoofd ziet en waar je niet van verwacht dat er zoveel vis kan zitten. Om deze locatie te bereiken moet je wel een wandelingetje begaan voordat je hier geraakt. Deze wandeling bestaat uit ongeveer 10 min lopen over een slikplaat waar je dan tenslotte op een mooi strand uitkomt. Op dit strand liggen dan ook met grote regelmaat zeehonden en als ze er niet liggen komen ze vast wel een keertje voorbij zwemmen.
Dit zegt vaak al iets over hoeveel vis er zit anders blijven deze beesten hier niet hangen!!

Lees verder.

.


 


 

 

 
Zeefeederen top off the bill ........door Leo Stoutjesdijk

Een aantal jaren geleden kocht ik zelf eens een feedertje om af en toe eens te gaan vissen in het brakke water op de paling en vond dit soort hengels wel leuk voor de sport met zo,n dun topje niet te weten dat er met deze hengel heel wat meer water bevist kon worden dan alleen zoet en brak de reden hiervan is,dat de materialen zo sterk zijn geworden dat deze veel spanning kunnen hebben door gewicht lees verder.....

 
Vissen aan de westerschelde.....door Dennis Kusters
Deze visplek is heel erg uitgerekt en loopt vanaf Vlissingen tot aan de haven van Antwerpen toe. We vinden hier een groot scala aan flora en fauna en soms verwachten de mensen dit niet en staan ze achteraf met grote verbazing te kijken hoe mooi het soms kan zijn en wat je hier allemaal kan vangen.

De kwaliteit van het water is de afgelopen jaren zo sterk verbeterd dat er nu een groep zeehonden zit van ongeveer 35 stuks .En deze beesten zien er meer als gezond uit omdat ze echt tonnetje rond zijn !!! Ik ga met u een aantal visplekken door nemen hoe u er kan geraken en wat je kan verwachten zo allemaal.

Bath.

Om te beginnen gaan we starten aan de visplek Bath .Deze visplek kan je bereiken via de autosnelweg A58 en daar neem je afslag Rilland .

Hier rij je het dorp in en ga dan linksaf bij de kruising.Je rijd het dorp dan weer uit volg de weg ongeveer 3 km .Net zolang tot je een groot meer aan je rechtse kant krijgt daar net voor moet je rechtsaf  gaan en  de weg volgen tot aan de zeedijk. Je ziet dan vanzelf 2 windmolens , daar moet je zijn ! Je heb aan de andere zijde van de zeedijk verschillende puntjes liggen maar mijn persoonlijke ervaring is dat het meest linkse puntje de meeste vis oplevert.

Ook aan de zeedijk aan zowel links als recht valt er een visje te vangen.

 

Wat kan je hier allemaal vangen??

Uiteraard is de Westerschelde vergeven van de bot en zal dat de hoofdmoot zijn.Verder in de zomer maanden vang je een leuke paling , zeebaars en tong .In de wintermaanden vang je hier gulletjes , wijting , steenbolk en ook weer de vertrouwde bot.

Dit is een plek waar je het gehele jaar dus vis kan vangen!!! Maar de top maanden zijn maart en april voor de grote bot en dat kan heel erg leuk zijn zeker als je vist met een lichte hengel!!

Hoe te vissen en met welk aas.

Laten we eerst bij de onderlijnen gaan beginnen .

We hebben verschillende types hierin maar ik zal de onderlijnen omschrijven hoe ik zelf daar vis. Meestal begin ik met 2 verschillende type onderlijnen , 1 met afhouders en 1 met losse lijnen.De afhouders die ik hiervoor gebruik zijn rood van kleur.

Deze mogen niet te dik zijn en makkelijk kunnen buigen. De zijn lijntjes verschillen van kleur , maar meestal is rood de kleur waar ik mee vis maar geel kan ook erg goed zijn !

Verder is de kwaliteit erg belangrijk en zelf neem ik hiervoor amnesia met treksterkte 5,6 kg of 6,8 kg. Omdat je op een dijk vist pas ik de onderlijn lengte aan en zal deze niet meer als 1,3 m bedragen .

Op deze onderlijnen monteer ik een haakmaat no 6 .En ja dan het belangrijkste …het aas! Voor mij is er 1 aassoort  hier meer als voldoende , en dat is de gewone zeepier. Deze leven op de Westerschelde en je kan hier alle vissoorten mee vangen .Dus al het andere zeeaas hoef je niet mee te nemen.Dat scheelt ook in het gesleep naar de waterkant.

 

Nou ik zou zeggen heel succes op deze visstek!!!